Institut za socijalnu i obrazovnu poruku je, kako su naveli u saoštenju za javnost, reagovao na nepravilno i nepropisno postavljene ležeće policajce u opštini Danilovgrad, na šta je ukazivao i veliki broj građana. Potrebnost ležećih policajaca tj. usporivača brzine je, kako su dalje naveli neophodan i sa njihovim postavljanjem se slažu. Ipak način i metod postavljanja je sporan, o čemu svjedoči i nalaz nadležne Inspekcije.


Saopštenje ISOP-a prenosimo u cjelosti u nastavku.

“Mi smo kao drustveno odgovorna organizacija odlucili da Upravi za inspekcijske poslove dostavimo inicijativu za inspekcijskim nadzorom koju je potpisala nasa zaposlena.

S’ tim u vezi, prvo smo samoinicijativno izvrsili fizicku provjeru koja se tice visine, duzine i sirine ,,lezecih policajaca” na vise lokacija u Danilovgradu i konstatovali smo da nisu uradjeni u skladu sa Zakonom a sto jasno i nedvosmisleno pokazuje nalaz glavnog inspektora za drzavne puteve Ednanda Abdica od 16.08. tekuce godine a koji je dostavljen Sekretarijatu za komunalne, stambene poslove i saobracaj ali po kojem ocigledno nije postupljeno jer su pomenuti ,,lezeci policajci” i dalje na istom mjestu gdje su, po nalazu inspekcije, postavljeni nezakonito jer njihova visina i sirina ne odgovara Zakonom propisanim a nelegalno jer nemaju saglasnost Uprave za saobracaj sto vidimo iz nalaza inspektora.

This slideshow requires JavaScript.

U skladu sa nasim principima rada kojih se drzimo, mi ovim putem ukazujemo javno na ove neregularnosti u nadi da ce stvarno odgovorni organi lokalne samouprave Opstine Danilovgrad postupiti po inspekcijskom nalazu i ukloniti i upodobiti one ,,lezece policijce” za koje mozemo slobodno reci da nisu ,,lezeci” vec po svojoj visini vise podsjecaju na ,,niski start”, pa ukoliko ne ispostuju nalaz inspekcije podnijecemo krivicne prijave protiv odgovornih jer su se prethodno oglusili na stavove gradjana da su ovi ,,niskostartni policajci” previsoki i da cine stetu na vozilima gradjana a sada vrlo drsko cute i ,,prave se mrtvi” u odnosu na nalaz inspektora i ne postupaju po njemu.

Mi smo itekako pristalice da se saobracajna kultura podigne na visi nivo, da se osigura bezbjednost gradjana ali to mora biti u skladu sa pozotivnim zakonskim propisima a ne kako kome iz lokalne samouprave ,,padne na pamet”.