Connect with us

Uncategorized

ISOP: Danilovgradski triatlon u režiji Opštine

Published

on

Pratite portal Volim Danilovgrad na Facebook-u, Instagramu i Tviteru.


Institut za socijalnu i obrazovnu politiku poziva predsjednicu opštine Danilovgrad da, kao ,,prva među jednakima”, izda nadležnom sekretarijatu, ukoliko uopšte ima komunikaciju sa istim, nalog za sanaciju ulica u užem centru grada i zamoli svoje službenike da službeno vozilo ne parkiraju u parku na zelenoj površini već na opštinskom parkingu, a da zapošljeni opštine svoja privatna vozila prestanu da parkiraju na opštinskom parkingu kako bi službena vozila mogla da napuste hladovinu parka i parkiraju se gdje im je i mjesto – na opštinskom parkingu.

“Triatlon je sportska disciplina sačinjena od tri različite sportske discipline – plivanje, biciklizam i trčanje, a u opštini Danilovgrad je sačinjen od disciplina skoka u dalj u cilju preskakanja rupa sa enormnom mogućnošću za iščašenjem zgloba, izbjegavanju dubokih lokvi u kišnom periodu sa mogućnošću utapanja zbog dubine istih pa to možemo smatrati i disciplinom kraul plivanja i veleslalomom u cilju izbjegavanja saobraćajnih nesreća jer vozači izbjegavajući već pomenute rupe na putu voze po Danilovgradu kao po čuvenoj ,,šarganskoj osmici”. Činjenica je da nakon nezakonito postavljenih ležećih policajaca koji su svojevoljno postavljeni u visini omanjeg planinskog vrha, nešto niži od Garča, za šta je nadležna inspekcija naložila upodobljavanje pa su silom na sramotu isti upodobljeni i Danilovgrađane prošla opasnost od uništenja vozila te su paraglajderi kojima su se ovi ležeći policajci prelazili, izašli iz upotrebe.

Iz dana u dan, svjedočimo apsolutnoj neažurnosti nadležnih za bilo koju potrebu građana Danilovgrada sa jedne strane a sa druge potpunoj otuđenosti kabineta predsjednice opštine od građana, osim u izuzetno rijetko podobnim slučajevima. Osim činjenice da je ,,danilovgradski triatlon” itekako godinama na snazi, u poslednje vrijeme imamo uvedenu još jednu jako štetnu praksu – parkiranje službenih vozila gdje im mjesto nije – na zelenim površinama u parku preko puta opštine gdje službeno vozilo nekog sekretarijata opštine ili opštinskog preduzeća danima boravi u parku, ali nas to ne čudi od nekoga ko želi u sred parka prirode da postavi kolektor, od nekoga kome godinama ekološka katastrofa bivstvuje u Spužu i od nekoga ko je projektom izgradnje kružnog toka u kod osnovne škole ( za šta je, što bi naš narod rekao ,,na jedvite jade” nađen izvođač jer su predvidjeli mnogo manje novca nego što ta saobraćajnica košta pa im se niko na tendere javljao nije ) predvidio sječu drvoreda koji predstavlja ,,pluća” ovog grada, ali lako je predsjednici da posječe ,,pluća grada” kad najmanje vremena provodi u gradu i sopstvenom kabinetu.

Šalu na stranu a zbilji u pravu, trudili smo se da koliko-toliko kroz humor u vidu ,,danilovgradskog triatlona” ublažimo katatrofalnu sliku užeg centra grada i ukažemo rukovodstvu opštine da je vrijeme zaprežnih kola odavno prošlo, da građani voze putnička motorna vozila koja nisu predviđena za brdske predjele i šumske puteve na koje ulice u užem gradskom jezgru sve više podsjećaju.

A podsjetili bismo i komunalnu policiju da je u njihovoj nadležnosti uklanjanje vozila koja su nepropisno parkirana a pogotovo u sred parka na zelenoj površini za šta dostavljamo u prilogu i fotografije.

Sve u svemu, čak i pticama na grani je jasno, a kabinetu predsjednice nije, mada ako se opštinska namjera sječe drvoreda ostvari ni ptice uskoro neće imati na koju granu da slete, da je situacija u opštini Danilovgrad tragikomična poput one u seriji ,,Selo gori, a baba se češlja”, stoji u saopštenju koje je portalu Volim Danilovgrad dostavio predsjednik Instituta za socijalnu i obrazovnu politiku, mr Mitar Radonjić.

Ostavite komentar

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Uncategorized

Parampaščad u Spužu! – Otkazano zbog najavljene kiše

Jedan od najaktivnijih i prema riječima mnogih najkvalitetniji crnogorski rok bend, Parampaščad iz Spuža

Published

on

By

Pratite portal Volim Danilovgrad na Facebook-u, Instagramu i Tviteru.


Otkazan koncert zbog kiše.


Spuška Parampaščad na domaćem terenu!

Ove godine u okviru Spuškog ljeta! Subota u 21h

Ekipa koja se okuplja oko studija u Spužu, iskrenim odnosom prema muzici i svom muzičkom plemenu, strpljivo je gradila imidž, muzičku pozadinu i neraskidive veze sa ljudima ispred bine.

U nastavku galerija sa koncerta u Spužu 2019. godine.

Foto: Damjan Spasojević

NASTAVI SA ČITANJEM

Uncategorized

MUP: Svi u Centru za prihvat imaju isti tretman

Published

on

By

Pratite portal Volim Danilovgrad na Facebook-u, Instagramu i Tviteru.


Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) negiralo je navode NVO LGBT Forum Progres da su LGBT lica iz Rusije bila izložena psihičkom i fizičkom nasilju u Centru za prihvat u Spužu, poručivši da svi stranci koji tamo borave imaju isti tretman, “posebno vodeći računa o ranjivim kategorijama”.

“Svima je omogućeno uživanje osnovnih ljudskih prava i sloboda, uz uvažavanje specifičnih potreba stranaca i vođenje računa o ličnim karakteristikama stranaca”, navodi se u saopštenju.

Iz MUP-a su iskazali “punu otvorenost” da se navodi provjere u zakonom predviđenom postupku.

“Podsjećamo da Ministarstvo unutrašnjih poslova ima ključnu ulogu u sveobuhvatnom odgovoru sistema i ulogu u postupku za ostvarivanje smještaja stranaca koji traže međunarodnu zaštitu. Zakon o međunarodnoj i privremenoj zaštiti stranaca, koji se primjenjuje od 1. januara 2018. godine, jedan je od prvih zakona koji u potpunosti implementira evropske standarde iz oblasti azila”, saopštili su iz MUP-a.

Poručili su da se strancima koji traže međunarodnu zaštitu u Centru za prihvat “obezbjeđuje, pored odgovarajućeg smještaja (posebno za muškarce, žene, porodice), i ishrana, pravna pomoć, zdravstvena zaštita, psihološka i informativna pomoć, pomoć u odjeći i obući, higijenska sredstva, kao i okupaciona terapija kroz organizovanje različitih radionica”.

“Naročito se, bez ikakve diskriminacije, vodi računa o ranjivim grupama, pri čemu se obezbjeđuje poštovanje prava na privatnost, dostojanstvo i sigurnost. Crna Gora, kao kandidat za članstvo u EU, težeći da se legitimiše kao društvo evropskih vrijednosti, pokazala je snažnu posvećenost prema potrebama ugroženih lica, pružajući im sigurno utočište, poštujući ljudska prava i primjenjujući evropske standarde, što je prepoznato i u posljednjem Izvještaju Evropske komisije o Crnoj Gori”, zaključuje se u saopštenju.

NASTAVI SA ČITANJEM

Danilovgrad
19°
Углавном облачно
06:4018:25 CEST
Осећај: 19°C
Ветар: 6km/h E
Влажност: 88%
Притисак: 1019.3mbar
УВ индекс: 0
НедПонУто
26/12°C
25/11°C
23/9°C

Facebook

Najčitanije

[wcepe_products recent=true order='desc' number='4' columns='4' hide='rating,onsale' button='Vidi artikal']