Connect with us

Društvo

Planinar i planinarka iz Danilovgrada dio ekspedicije koja je osvojila vrh Ararat u Turskoj

Published

on

Pratite portal Volim Danilovgrad na Facebook-u, Instagramu i Tviteru.


Crnogorski planinari, među kojima su i naši sugrađani Jelena Jovanović i Danilo Radulović,  završili su 31. jula u 6.30 sati ekspediciju gdje su izašli na najviši vrh Turske – Ararat.

– U ekipi je bili dvanaest planinara, od kojih i troje djece – od 14, 15 i 16 godina. Učestvovali su klubovi u organizaciji planinarsko-smučarskog društva “Javorak” a bili su još i članovi planinarskog kluba “Subra” iz Herceg Novog, “Pive” iz Plužina “Visokogoraca iz Podgorice i “Cmiljače” iz Bijelog Polja – kazao je za planinar Drago Vujović iz planinarsko-smučarskog društva “Javorak”.

U ekspedicji bili četrnaestogodišnja Milica Tadić, petnaestogodišnji Danilo Radulović i godinu stariji Luka Tadić, te Dragutin VujovićIva VerigoNada TadićSlavko LukovacDobrislav BajovićAdnan MušovićDarko Žižić i Ivan Kilibarda.

Ostavite komentar

Leave a Reply

Društvo

Zaključeni ugovori između Opštine Danilovgrad i predstavnika sportskih organizacija

Za sufinansiranje programa rada sportskih organizacija, Budžetom Opštine Danilovgrad, opredijeljena su sredstva u visini 200.000,00 eura.

Published

on

By

Pratite portal Volim Danilovgrad na Facebook-u, Instagramu i Tviteru.


Odlukom o raspodjeli sredstava sportskim organizacijama za 2022. godinu, od 18.05.2022. godine, predviđeno je da se putem Javnog konkursa rasporedi 50%, odnosno 100.000,00 od ukupnog iznosa sredstava opredijeljenih Budžetom. Navedenom Odlukom, sredstva za sufinansiranje programa rada sportskih organizacija, raspoređena su na sljedeći način:

FK „Iskra“ – 32.698,83 eura

KK „Danilovgrad“ – 10.077,77 eura

MRK „Danilovgrad“ – 11.341,54 eura

OFK „Spuž“ – 6.642.90 eura

FK „Danilovgrad“ – 11.276,73 eura

KK „Iskra“ – 15.197.67 eura

SPK „Matrix“ – 8.198,31 eura

SK „Vojnik“ – 4.666,23 eura

Predsjednik Opštine Branko Bošković, upriličio je prijem za predstavnike sportskih organizacija, dobitnike sredstava, tokom kojeg su zaključeni ugovori.

NASTAVI SA ČITANJEM

Društvo

„Zazimljavanje pčela“ u prostorijama Mjesnog doma u Donjem Zagaraču

Published

on

By

Pratite portal Volim Danilovgrad na Facebook-u, Instagramu i Tviteru.


U četvrtak, 18. avgusta 2022. godine, u prostorijama Mjesnog doma u Donjem Zagaraču, u 19.00 h, organizovaće se predavanje na temu „Zazimljavanje pčela“, koje mještani Zagarača organizuju u saradnji sa NVO Molekul i opštinom Danilovgrad , dok će se u ulozi predavača naći Vladimir Radulović, tehnički sekretar Saveza pčelarskih organizacija Crne Gore.

Organizatori su saopštili da je predavanje otvoreno za javnost, pa samim tim, pozivaju sve zainteresovane da prisustvuju navedenom događaju.

S obzirom na ograničenost mjesta i u cilju kvalitetnije organizacije događaja, potrebno je da se zainteresovani prijave putem Instagram i Facebook stranice ili na mejl [email protected], na način što će nasloviti mejl sa “Prijava za predavanje “„Zazimljavanje pčela“” i u tekstu mejla upisati svoje ime i prezime, kontakt telefon, mejl adresu i zanimanje (ukoliko se kroz jedan mejl prijavljuje više osoba, potrebno je za svaku osobu naznačiti prethodno navedene podatke).

NASTAVI SA ČITANJEM

Najčitanije