Pobjednička fotografija „Okitimo Zetu, naš Park prirode” - Volim Danilovgrad
Connect with us

Mladi

Pobjednička fotografija „Okitimo Zetu, naš Park prirode”

Pratite portal Volim Danilovgrad na Instagramu Klikom ovdje

Vjerovali smo da će po prvi put izostati obilježavanje ovog značajnog datuma u našoj gimnaziji, ali prevarili smo se, na naše veliko zadovoljstvo.

Naime, maturantkinja i članica Foto kluba Gimnazije Mila Miketić, autorka je prvonagrađenog rada u kategoriji EKO FOTOGRAFIJA, na konkursu “Mladi ekoreporteri” koji je organizovala NVO „EKOM” u sklopu programa Fondacije za ekološku edukaciju.

Njena fotografija nosi naziv „Okitimo Zetu, naš Park prirode”, a baš danas proglašeni su pobjednici konkursa.

 

 

Ostavite komentar

Leave a Reply

Društvo

ODRŽANA RADIONICA U DANILOVRADU „DEŠIFROVANJE INFORMACIJA I SVIJEST O DEZINFORMACIJAMA I LAŽNIM VIJESTIMA“

Pratite portal Volim Danilovgrad na Instagramu Klikom ovdje

Danas je u Omladinskom klubu Danilovgrad održana organizovana radionica o medijskoj i informatičkoj pismenosti za mlade uzrasta od 15-19 godina, sa temom „Dešifrovanje informacija i svijest odezinformacijama i lažnim vijestima“.

Ova radionica je dio regionalnog projekta „Balkans Voices“, koji vodi Francuska agencija za razvoj medija a realizuje se uz finansijsku podršku francuskog Ministarstva Evrope i spoljnih poslova. Radionica u Danilovgradu sprovedena je u saradnji  sa Upravom za sport i mlade i Omladinskim servisom Danilovgrad.

Projekat je regionalnog karaktera, i osim u Crnoj Gori, realizuje se i u Albaniji, Bosni i Hercegovini, na Kosovu, Sjevernoj Makedoniji i Srbiji,  i kao takav,  svoje rezultate promovisaće i na regionalnom nivou, ne samo u zemlji u kojoj se izvode obuke.

Aleksandra Gligorović, voditeljka radionice i jedna od trenerica obučenih od strane Francuske agencije za razvoj medija istakla je da je cilj projekta podrška izražavanju mladih putem digitalnih medija i jačanje kritičkog mišljenja i odnosa koji mladi imaju prema medijima i informacijama. Ona je predstavila platformu  TALMIL (https://talmil.org/sr/o-tome/) koja stavlja na raspolaganje pedagoške resurse za nastavu i učenje medijske i informacione pismenosti na jezicima regiona i omogućava mladima da se informišu i dodatno obrazuju na tu temu, a onima koji rade sa mladima nudi praktične alate za vođenje radionica sa mladima. Ona je istakla važnost direktnog rada sa mladima na temu medijske i informatičke pismenosti, posebno kvalitetnog edukativnog materijala za mlade. Ova aktivnost organizovana u klubu doprinijela je takođe i realizaciji ciljeva Strategije za mlade i samog Lokalnog plana za mlade u Danlovgradu, kao i programa rada ovog servisa u dijelu neformalne edukacije i umrežavnja mladih.

Administratorka Omladinskog servisa, Marija Popović rekla je da Omladinski servis Danilovgrad, Uprave za sport i mlade u kontinuitetu radi na neformalnoj edukaciji i ličnom razvoju mladih. Shodno realnim potrebama mladih trudimo se da koncipiramo teme koje su od relevantnog značaja za mlade. Ovog puta obrađena je tema koja se odnosi na lažne vijesti. Svjesni činjenice da lažne vijesti i dezinformacije predstavljaju globalni problem, važno je da mlade ljude kao populaciju koja značajan procenat svog slobodnog vremena provodi na društvenim mrežama koje su vrlo često izvor ovakvih vijesti, edukujemo na koji način ih uočiti i kako se sa ovim problemom izboriti. Jako je važno da savladamo vještinu sopstvenog rasuđivanja i da svoje stavove baziramo na činjenicama i preciznim informacijama da ne podliježemo i slijepo vjerujemo svemu što nam se plasira.

NASTAVI SA ČITANJEM

Društvo

Omladinski servis prikupio pomoć za porodicu Živković

Humanitarna akcija Omladinskog servisa Danilovgrad, Uprave za sport i mlade uspješno je realizovana.

Pratite portal Volim Danilovgrad na Instagramu Klikom ovdje

Ovo je za portal Volim Danilovgrad kazala administratorka omladinskog servisa Danilovgrad, Marija Popović.

-Na Trgu Golootočkih žrtava uspjeli smo da prikupimo simboličnu novčanu pomoć, za porodicu Živković iz Danilovgrada, koja živi u otežanim uslovima, a sačinjena je od šest članova.

Popović se zahvalila sugrađanima i sugrađankama na doprinosu i podršci.

-Sigurna sam da smo danas poslali uzoran primjer svima, na koji način graditi solidarnije i empatičnije društvo. Takođe, posebno me raduje što smo baš mi mladi danas izmamili osmijehe četiri predivna mališana u porodici Živković. Danilovgradska omladina će i dalje nastaviti da pomaže ugrožene slojeve društva i da bude svojevrsni servis podrške svim građanima, zaključila je Popović.

NASTAVI SA ČITANJEM

Najčitanije