Mjere zaštite usled  pandemije COVID-19 efektivno su zatvorile bioskope do daljeg. Ipak, to ne znači da publika mora da ostane uskraćena za aktuelne filmove, naprotiv. Distributerska kuća MCF organizuje festival „Moj OFF” (Online filmski festival) koji će moći da se besplatno prati iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore od 27. marta do 10. aprila na stranici  http://mojoff.net/.

Na programu je čak 65 filmova, klasičnih i aktuelnih, što igranih, što dokumentarnih. Među ponuđenim naslovima je širok asortiman filmova. Sa jedne strane su ostvarenja nagrađivana na velikim filmskim festivalima tokom poslednjih nekoliko godina (kao što je domaći FEST ili slavni festival u Kanu). Sa druge strane su, pak, filmovi namenjeni mlađim uzrastima – deci i tinejdžerima. Ostvarenja koja će moći da se pogledaju pokrivaju širok spektar svetskih produkcija i tematski su podeljeni u pet programskih celina – Velikani filma, Kids fest predstavlja, Porodična avantura, Dokumentarni vrhunci, i Viđeno neviđeno.

Festival „Moj OFF” traje petnaest dana, i kao što je slučaj kod „fizičkih” festivala ima tačan program sa fiksnom satnicom – to znači da svaki film može da se pogleda samo tačnog dana u tačno vreme. Tokom većine dana na programu će biti pet filmova, sa projekcijama na svaka tri sata od 9 časova ujutro do 21 uveče. Tačnu programsku šemu možete da preuzmete  na zvaničnom sajtu festivala gde će,  moći da se prati festivalski program.

Pratite li Balkan Android i Balkan iOS na Viberu? Ako još ne, obavezno kliknite ovdje za Android, a ovdje za iOS i pridružite se našim Viber zajednicama!

(skrs)