Naslovna - Novosti - Pogledajte kako AI uklanja pokretne objekte iz videa!

Pogledajte kako AI uklanja pokretne objekte iz videa!

Do sada smo imali prilike da vidimo kako veštačka inteligencija (AI) veoma dobro manipuliše slikama i video zapisima. Jedna od zanimljivijih, za korisnike, mogućnosti AI jeste uklanjanje objekata sa slika.

To više nije novost, niti je toliko zanimljivo (mada impresivno jeste svakako), zato što AI sada može ukloniti sa snimka pokretne objekte!

Dovoljno je samo da nacrtate pravougaonik oko pokretnog objekta, koji želite da uklonite, i pustite alat da sve odradi za vas.

Korisnik pod pseudonimom „zllrunning“ je na svom Github nalogu postavio izvorni kôd tog alata. Kako on navodi, njegov alat se oslanja na dva modela za treniranje pod nazivom SiamMask i Deep Video Inpainting. Jedan se koristi za praćenje pokretnog objekta u snimku, a drugi za maskiranje istog.

Kao što vidimo na primerima, alat nije savršen te su moguće nepravilnosti u obrađenom delovima gde se pokretni objekat prvobitno nalazio. Ali hej, alat je besplatan i otvorenog kôda!

Istraživači iz „Nanyang Technological University“ u Singaporu su testirali ovaj algoritam u maju ove godine, a rezultat možete videti u snimku ispod.

SaznajNovo

Takođe pogledajte

1.CFL: Iskra srušila Sutjesku, Budućnost slavila na Zlatici

Završena su četiri meča 12. kola Prve lige Crne Gore. Iskra je u jednom od …

Danilovgradski proizvođači na sajmu “Najbolje iz Crne Gore” u Delti.

Proizvođači iz Danilovgrada predstavili su se uz pomoć lokalne uprave na sajmu “Najbolje iz Crne …

Оставите одговор

%d bloggers like this: