Naslovna - Novosti - Pogledajte kako AI uklanja pokretne objekte iz videa!

Pogledajte kako AI uklanja pokretne objekte iz videa!

Do sada smo imali prilike da vidimo kako veštačka inteligencija (AI) veoma dobro manipuliše slikama i video zapisima. Jedna od zanimljivijih, za korisnike, mogućnosti AI jeste uklanjanje objekata sa slika.

To više nije novost, niti je toliko zanimljivo (mada impresivno jeste svakako), zato što AI sada može ukloniti sa snimka pokretne objekte!

Dovoljno je samo da nacrtate pravougaonik oko pokretnog objekta, koji želite da uklonite, i pustite alat da sve odradi za vas.

Korisnik pod pseudonimom „zllrunning“ je na svom Github nalogu postavio izvorni kôd tog alata. Kako on navodi, njegov alat se oslanja na dva modela za treniranje pod nazivom SiamMask i Deep Video Inpainting. Jedan se koristi za praćenje pokretnog objekta u snimku, a drugi za maskiranje istog.

Kao što vidimo na primerima, alat nije savršen te su moguće nepravilnosti u obrađenom delovima gde se pokretni objekat prvobitno nalazio. Ali hej, alat je besplatan i otvorenog kôda!

Istraživači iz „Nanyang Technological University“ u Singaporu su testirali ovaj algoritam u maju ove godine, a rezultat možete videti u snimku ispod.

SaznajNovo

Takođe pogledajte

Dva igrača FK Iskra u top 11 5. kola 1.CFL fudbalske lige

ZORAN AKOVIĆ /ZETA/ (GK) LUKA MALEŠEVIĆ /ISKRA/ JOVAN BAOŠIĆ /ZETA/ STEFAN MILIĆ /BUDUĆNOST/ MARKO ROGANOVIĆ …

Udžbenici od danas u prodaji, cijene kompleta od 40 do 107 eura

Prodaja udžbenika za osnovnu i srednju školu u crnogorskim knjižarama počeće danas. Iz Zavoda za …

Оставите одговор

%d bloggers like this: