Connect with us

Društvo

Povećanje spremnosti za prevenciju i upravljanje rizicima u lokalnim zajednicama – RESCOMM

Objavljeno

dana

Pratite portal Volim Danilovgrad na Facebook-u, Instagramu i Tviteru.


Dana 30.11. i 01.12.2022. godine u Danilovgradu je održan drugi sastanak partnera projekta “Povećanje spremnosti za prevenciju i upravljanje rizicima u lokalnim zajednicama – RESCOMM”, koji finansira Evropska unija u okviru Programa prekogranične saradnje Bosna i Hercegovina – Crna Gora.

Sastanku su prisustvovali predstavnici svih partnera. Pored predstavnika Opštine Danilovgrad, kao vodećeg partnera, prisustvovali su i članovi Kantonalne uprave civilne zaštite Sarajevo, Sarajevske regionalne razvojne agencije SERDA i Ministarstva unutrašnjih poslova Crne Gore –
Direktorata za zaštitu i spašavanje.

Darko Mrvaljević, predsjednik Upravljačkog odbora projekta i potpredsjednik Opštine Danilovgrad, je pozdravio prisutne, a potom je menadžer projekta Ivan Saveljić izložio vremenski plan implementacije aktivnosti, nakon čega su i ostali prisutni predstavnici uzeli učešće u diskusiji i definisali detaljan plan aktivnosti za naredni period. Pored radnog dijela sastanka prisutni su posjetili i prostorije Vatrogasnog doma i Regionalnog trening centra u Danilovgradu, čija će dodatna adaptacija i opremanje biti izvršeno u sklopu projekta.

Podsjećanja radi, ukupna vrijednost projekta iznosi preko 557.000 eura, od čega je Evropska unija obezbijedila 467.000 eura bespovratnih sredstava. Implementacija projekta je započela 1. maja 2022. godine, a period implementacije je dvije godine, odnosno do maja 2024. godine.

Projektom je planirana adaptacija i opremanje trening centara u Danilovgradu i u Stupu (BiH), izrada strateških dokumenata, kao i organizacija više različitih obuka za predstavnike službi zaštite i spašavanja iz prekograničnog područja obje zemlje, čime će se značajno unaprijediti kapaciteti za prevenciju i reagovanje u slučaju prirodnih katastrofa i hazarda.

Ostavite komentar

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Required fields are marked *

Društvo

Intervju Milivoje Lakić, vd Umjetnički direktor Centar za kulturu Danilovgrad

Objavljeno

dana

By

Pratite portal Volim Danilovgrad na Facebook-u, Instagramu i Tviteru.


U novom intervjuu na portalu Volim Danilovgrad razgovorali smo sa vršiocom dužnosti umjetničkog direktora Centra za kulturu Danilovgrad, Milivojem Lakićem. Lakić nas je upoznao sa rezultatima u mjesecu januaru ali i planovima za dalje.

Centar za kulturu Danilovgrad pripremio je interesantan repertoar za mjesec februar. 

NASTAVI SA ČITANJEM

Društvo

U toku sanacija udarnih rupa u užem gradskom jezgru i na lokalnim putevima

Objavljeno

dana

By

Pratite portal Volim Danilovgrad na Facebook-u, Instagramu i Tviteru.


Iz Opštine Danilovgrad obavijestili su građane da je u toku sanacija udarnih rupa na lokalnom putu Pažići – Spuž – Stologlav (preko Martinića), Spuž, putni pravac magistrala-Bandići i uže gradsko jezgro Danilovgrada.

Iz Opštine su uputili molbu svim učesnicima u saobraćaju za strpljenje kao i da prilagode vožnju sa radovima na putu.

NASTAVI SA ČITANJEM

Danilovgrad
Ведро
06:5716:56 CET
Осећај: -2°C
Ветар: 6km/h NNW
Влажност: 67%
Притисак: 1023.03mbar
УВ индекс: 0
ЧетПетСуб
12/2°C
13/3°C
12/-1°C

Facebook

Najčitanije