Služba zaštite i spašavanja Danilovgrad prethodnih dana intervenisala je na više lokacija. Požar u mjestu Zagreda na Garču je ugašen, a na njegovom gašenju angažovana je bila aviohelikopterska jedinica MUP-Direktorata za vanredne situacije sa tri aviona – kazao je komandir Službe Zaštite i spašavanja Danilovgrad Goran Radulović.

On je istakao da je požar prešao sa Velikog na Mali Garač i trenutno je aktivan u mjestu Dolovi.

– Ekipe su na terenu, situacija je pod kontrolom, tako da nema opasnosti za objekte koje se nalaze u podnožju i udaljene su oko kilometar – saopštio je Radulović.

Šuma i nisko rastinje goreli su i na lokacijama Donji Zagarač, gdje je gorela i šuma, naseljima Bogićevići, Podanje, i Grbe u Spužu, Jelenak, Komunica-Novo Selo. Požar na Veljem brdu je i dalje aktivan ali je udaljen od naselja.

Predsjednik Mjesne zajednice Zagarač Dragiša Lakićević istakao je da su mještani pomagali gašenje požara, ali i da su visoke temperature i vjetar otežavali gašenje.

– Avioni su gasili požar dva dana neprekidno i sada je mislim požar stavljen pod kontrolu. Situacija je bila užasna i prema informacijama kojima raspolažem nisu bile ugrožene kuće ni imanja, a i mještani su pomogli u gašenju – kazao je Lakićević.

D.Lj.-M.D.S.