Connect with us

Društvo

Prijavio policiji: Direktoru FK “Zora Spuž” ekonomi FK Iskra tražili novac za ulazak na teren?

“Javno se izvinjavamo gostujućoj ekipi FK “Polet Stars” iz Nikšića na večerašnjoj neprijatnoj situaciji koju su njima, FSCG, ljubiteljima fudbalske igre, a i našem klubu priredili ekonomi FK Iskre (imena poznata redakciji).”

Isto stoji u saopštenju koje je portalu Volim Danilovgrad dostavio Štab FK “Zora Spuž”. U saopštenju i prijavi policiji (redakcija je imala uvid u prijavu) ističe se da su ekonomi FK “Iskra” samovoljno postupili, odnosno oglušili se o naređenja i molbe da novac ne traže za potrebe održavanja utakmica fudbalskom klubu iz Spuža.

Kako stoji u prijavi predatoj policiji dva lica su tražila po 20€ kako bi dozvolili da se utakmica odigra.

-Naš klub nije zasigurno želio da dođe do ovoga, upozoravao je više puta Opštinu Danilovgrad, duži vremenski period, shodno našim indicijama kakve namjere imaju službenici FK Iskre, ali izgleda moralo je da dođe do ovoga da bi vjerovali nama FK Zori Spuž, navodi se dalje u saopštenju FK “Zora Spuž”.

Iz kluba se nadaju da će nadležno tužilaštvo, kako kažu, reagovati u skladu sa svojim ovlašćenjima i da će neprijatelje sporta, odnosno djelatnosti javnog značaja, procesuirati najstrožim zakonom predviđenim mjerama, ističe se dalje u saopštenju.

-Mi jedino šta možemo sada u ovoj situaciji jeste da se iskreno izvinemo svima, naročito gostujućoj ekipi, delegatu i sudijama neodigrane utakmice koje su ekonomi FK Iskre istjerali iz svlačionica, a takodje i da svima njima nadoknadimo sve troškove koje su imali, kao i njihove očekivane dnevnice u punom iznosu, jer ćemo tako učinjeti i prema našem fizioterapeutu, doktoru, obezbjeđenju, odnosno svim licima koja su bila angažovana prilikom organizovanja ove neodigrane utakmice.

Jos jednom veliko izvinjenje FK Polet starsu, a takodje i da prihvatamo svaku njihovu odluku koju donesu, zaključuje se u saopštenju.


Naslov članka promijenjen je iz Prijavio policiji: Predsjedniku FK “Zora Spuž” ekonomi FK Iskra tražili novac za ulazak na teren? u Prijavio policiji: Direktoru FK “Zora Spuž” ekonomi FK Iskra tražili novac za ulazak na teren?  – nakon što smo zaprimili ispravku od strane Uprave FK “Zora Spuž”

Reklama

Društvo

Akcija Željeznice Crne Gore: Sjutra predaja dokumentacije za besplatne godišnje karte

Novi red vožnje vozova

Crnogorski studenti dokumentaciju za besplatne godišnje karte, koje poklanja Željeznički prevoz (ŽPCG), mogu predati sjutra, od osam do 14 sati, saopšteno je iz te kompanije, prenosi portal RTCG.

Odbor direktora ŽPCG donio je odluku da pokloni 30 besplatnih godišnjih karata za crnogorske studente, povodom 13. novembra – Njegoševog dana.

Iz ŽPCG su rekli da će besplatne godišnje karte, koje se mogu koristiti za neograničen broj putovanja na svim relacijama u Crnoj Gori, važiti od 1. decembra ove do 1. decembra naredne godine.

“Kako bi iskoristili tu mogućnost, zanteresovani studenti treba da predaju važeće uvjerenje o studiranju i kopiju lične karte na arhivu ŽPCG, na adresi Trg Golootočkih žrtava br. 13 u Podgorici”, kaže se u saopštenju.

Navodi se da će besplatne godišnje karte biti dodijeljene za 30 studenata koji prvi predaju zahtjeve.

“Zadovoljstvo nam je da na taj način kao društveno odgovorna kompanija koja nudi usluge javnog prevoza, doprinesemo mobilnosti i edukaciji mladih ljudi i podstaknemo ih da koriste usluge naše kompanije”, kazali su iz ŽPCG.

NASTAVI SA ČITANJEM

Društvo

Iković: Obezbijediti novčanu nadoknadu za predstavnike mjesnih zajednica

Nadoknada može da bude u visni odborničke isplate ili u visini polovine minimalne zarade u Crnoj Gori. U tom slučaju bi lice koje zastupa mjesnu zajednicu imalo primanja za svoj dnevni četvoročasovni rad. Sredstva za nadoknadu predstavnika mjesnih zajednica Opštine Danilovgrad bi na godišnjem nivou iznosila oko 50.000 eura što je manje od 10 % nadoknada koje Opština prihoduje od korišćenja prirodnih resursa. Ovo znači da je ovo više nego izvodljivo, naveo je Iković.

Iković je takođe inicirao da Opština uvede mjesečnu elektronsku karta koja će važiti kod svakog prevoznika na relaciji Danilovgrad – Podgorica kao i da posljednji polasci iz Podgorice za Danilovgrad i obrnuto budu u 24:00 sata. Ovo treba uraditi izmjenama Odluke o linijskom gradskom i prigradskom prevozu putnika.

Jedan od trenutno najvećih komunalnih problema u opštini Danilovgrad jesu atmosferski kanali za koje ne postoji urađena evidencija. Njihovo neodržavanje, nesavjesno zatvaranje i nestručno odobravanje gradnje uzrokuje sve veće poplave i štete i sve veći broj poziva građana ka komunalnoj inspekciji i komunalnim službama Opštine. Ovo je samo jedan od razloga zašto Odluka o komunalnom redu mora biti što prije izmijenjena kako bi rad komunalne inspekcije bio opravdan, a kvalitet života bolji.

Iković je ponovio da je potrebno osnovati sportsko-rekreativni kajak klub koji bi bio u vlasništvu Opštine, a za koji je Preoret već obezbijedio potrebnu kajak opremu. Danilovgrad ima izvrsne potenijale za ovakav klub i treba u tom pravcu promovisati i koristiti svoje vode. Kajak klub bi se koristio za organizovanje rekreativnih tura, izleta u prirodi, oporavak rijeke Zete, pecanje kao i sportska takmičenja na vodi.

Donošenjem novih i dopunom postojećih odluka će se unaprijediti rad Opštine Danilovgrad i kvalitet života njenih građana, zato je potrebno krenuti što prije u njihovu realizaciju, naveo je Iković..

NASTAVI SA ČITANJEM

Facebook

Najčitanije