Connect with us

Kultura

Šanta Panta u Centru za kulturu Danilovgrad

Published

on

Pratite portal Volim Danilovgrad na Facebook-u, Instagramu i Tviteru.


Centar za kulturu Danilovgrad organizuje predstavu za djecu “Dječija prava i zabava”- Šanta Panta, samostalnog umjetnika Radojice Stankovića.

Predstava je zakazana za ponedeljak, 23. avgust 2021. sa početkom u 20 časova a održaće se u amfiteatar ispod gradskog mosta. Ulaz slobodan!

Ostavite komentar

Leave a Reply

Muzika

Bend “Vrpca” sjutra otvara “Lejk fest”

Published

on

By

Pratite portal Volim Danilovgrad na Facebook-u, Instagramu i Tviteru.


Kraj jezera Krupac u Nikšiću sjutra uveče počinje tradicionalni rok festival “Lejk fest” koji će, kako je najavljeno, u 20 časova otvoriti podgorički bend “Vrpca”. Slijede DST, “Piloti”, Black Metalika tribute, Agents of times i Marko Nastić. Nikšićki festival nastvalja se noć kasnije kada je najavljeno gostovanje Dece iz vode, Ateist rap, Van Goga, Negativa, Ten walls i Lee Dobričić. Za treću i završnu festivalsku veče, u subotu, 6.avgusta, nastupiće Kraljevski apartman, Kanda, Kodža i Nebojša (KKN), Bolero, Vojko V, Pol Van Dajk i Dejan Milićević.

Direktor Festivala Peđa Zečević kazao je “Danu” da će sve tri večeri program biti kako je proteklih dana i najavljivan. Besplatan kamp na ulazu u festivalski prostor je spreman da primi prve goste, a kao i svake godine sponzor Lejk festa nikšićka Pivara “Trebjesa” realizovaće kampanje “Kad pijem ne vozim” i “Rock&Recycle”.

Ulaznice za jedno festivalsko veče koštaju 10, a za sve tri 25 eura, dok je ulaz za djecu mlađu od 14 godina besplatan. Lejk fest i ove godine organizuje autobuski prevoz, a Pivara će subvencionisati dio cijene karata, pa će prevoz na relaciji Nikšić-Krupac-Nikšić koštati 70 centi, a od Krupca do Podgorice cijena karte će biti dva eura.

Zečević je podsjetio na neka standardna pravila Lejk festa a to su da je unos pića, hrane i predmeta od stakla na koncertni prostor zabranjen, bonovi za hranu i piće važe samo za naznačeni dan, mogućnost izlaska i ponovnog ulaska u koncertni prostor nakon 22 časa nije moguć, te da je pretres svakog posjetioca na ulazu obavezan.

NASTAVI SA ČITANJEM

Društvo

U četvrtak otvaranje XV po redu izložbe “Savremena crnogorska skulptura”

Published

on

By

Pratite portal Volim Danilovgrad na Facebook-u, Instagramu i Tviteru.


Petnaesta po redu izložba “Savremena crnogorska skulptura” na kojoj će se predstaviti 33 akademska vajara Crne Gore, biće otvorena u četvrtak, 28. jula 2022. godine u 20,30h u galeriji Umjetničke kolonije u Danilovgradu.

“Prepoznatljivi kulturni identitet i prepoznatljivost po skulpturi, potvrđujemo izložbom na godišnjem nivou “Savremena crnogorska skulptura” na kojoj se predstavljaju crnogorski vajari. Na ovogodišnjoj izložbi svoja umjetnička djela će predstaviti: Krsto Andrijašević, Milivoje Babović, Nikola Balević, Lana Bokan, Danilo Dale Brajović, Aleksandra Božović, Stefan Bošković, Dobrica Dinić, Anka Gardašević, Željko Đuričković, Milutin Kasom, Nada Kažić, Joveta Ljumović, Ina Martinović, Sreten Milatović, Ana Miljkovac, Bogdan Musović, Ljubodrag Mrdović, Zoran Obrenović, Jelena Pavićević, Velibor Pavićević, Suzana Pajović, Marko Petrović Njegoš, Ivanka Vana Prelević, Ivana Radovanović, Sveto Radović, Željko Reljić, Rajko Sušić, Nikolina Zuber, Maja Čakalović, Marko Čakalović, Milun Čvorović i Miodrag Šćepanović”, kazala nam je Vesna Jovović, poslovna direktorica JU Umjetnička kolonija Danilovgrad.

Pod pokroviteljstvom Opštine Danilovgrad na ovoj izložbi dodjeljuje se nagrada “Drago Đurović” za skulpturu, fond nagrade iznosi 1.000,00€

Ovogodišnji stručni žiri je donio odluku u sastavu Predsjednik Branko Bošković, predsjednik Opštine Danilovgrad, Dimitrije Popović, akademski slikar, vajar i likovni kritičar i Zlatko Glamočak, akademski vajar

Izložbu prati štampani katalog, autor predgovora u katalogu je Ljiljana Karadžić, istoričarka umjetnosti. Izložbu će otvoriti Petar Kovačević, savjetnik u Ministarstvu kulture i medija Crne Gore.

NASTAVI SA ČITANJEM

Najčitanije