Seljak.me je prvo crnogorsko digitalno selo. Cilj koji su pred sobom postavili je da se posredstvom modernih tehnologija, u ovom slučaju interneta, kompjutera i pametnih telefona, obezbijedi jednostavan izlaz na tržište svim poljoprivrednim subjektima bilo iz kategorije prodaje ili potražnje.

U ovoj misiji, za teritoriju opštine Danilovgrad, pridružuje mu se i NVO “Rural Urban” odnosno portal Volim Danilovgrad, pa ćemo tako, između ostalog, u narednom periodu imati redovne izvještaje distribucije poljoprivrednih proizvoda iz Danilovgrada.


U periodu od 14. 09. do 20. 09. na temu distribucije poljoprivrednih proizvoda na sajtu seljak.me sa teritorije opštine Danilovgrad dobijeni su sledeći podaci:

 

Iz oblasti stočarstva:

Iz kategorije svinjarstva u ponudi su bila prasad starosti 2 mjeseca po cijeni od 3.50 € do 4 € po kilogramu žive mjere, takođe u ponudi su bile i krmače po cijeni od 350 €.

Iz kategorije govedarstva u ponudi su bila telad starosti od 5 dana do 3 mjeseca i cijena se kretala od 200 € do 450 €, a cijena po kilogramu mesa je bila od 5.50 € do 6 €.

Cijena krava je bila od 800 € do 1000 €, cijena rasnih junica je bila 1100 €.

Cijena košnica je bila 30 €.

 

Iz oblasti biljne proizvodnje:

Cijena baliranog sijena je bila od 2 € do 3.50 € po bali.

Cijena djubriva je bila 1 € po džaku.

 

Iz oblasti mehanizacije:

U ponudi mehanizacije su bili motokultivatori, kazani za pečenje rakije, agregati i kosačice. Cijena se kretala od 600 € do 1200 €.

 

Iz oblasti usluge:

Iz oblasti usluga izdvajamo uslužno košenje i šeganje, uslužno cijepanje drva i izdavanje objekta za držanje svinja.

 

Iz oblasti prehrambenih proizvodai:

Iz kategorije prehrambenih proizvoda u ponudi su bili mesni proizvodi i jaja, cijena slanine i masti je bila od 2 € do 6 €, a cijena jaja je bila 0.20 € po komadu.


Sve oglase sa teritorije opštine Danilovgrad možete pogledati klikom OVDJE