Prva nagrada za satiričnu priču dodjeljuje se Draganu Vugdeliću iz Podgorice. Prva nagrada za aforizam dodjeljuje se Nešku M. Iliću iz Požege, dok je najbolja knjiga satire između dva festivala knjiga „Bestežinsko stanje”, autora Vladislava Vlahovića

Dvadeseti jubilarni Crnogorski festival humora, satire i karikature upriličen je pred prepunom salom danilovgradskog Centra za kulturu. Brojna publika u Danilovgradu obasipala je iskrenim smijehom i aplauzima učesnike ove manifestacije koju su organizovali Kulturno-informativni centar „Bijeli Pavle”, u saradnji sa Centrom za kulturu, uz podršku Opštine Danilovgrad.
Veče je počelo Pjesmom Danilovgradu koju je na radost publike izveo kantautor Marinko Pavićević.
-Evo 20 godina je iza nas, 20 godina druženja i prijateljstva, smijeha, dolazaka u grad koji obilježava 150 godina – kazao je, između ostalog, Dragan Mitov Đurović, moderator večeri, ističući da je ovo festivalsko veče ujedno i veče sjećanja na raniji dvodecenijski rad, na prve goste, prve učesnike… On je, između ostalog, istakao i da je „Danilovgrad istinski most među gradovima”. Đurović je najavio i da će naredne godine u ovo doba izaći i monografija o Festivalu.
Takođe, publici se obratila i predsjednica Opštine Danilovgrad Zorica Kovačević koja je u ime Opštine čestitala jubilej Festivala.
-Vaš značajni jubilej obilježavamo u godini našeg jubileja – 150 godina od postanja našeg grada. Na ovaj način želim da se zahvalim organizatorima Festivala svih ovih godina kao i svim učesnicima iz svih republika naše divne Jugoslavije, koji su bili gosti u našem lijepom gradu. Ovo je prilika da zahvalim Udruženju „Bijeli Pavle” na ovako lijepim skupovima koje svake godine poklanjaju našem gradu – kazala je, između ostalog, Zorica Kovačević.
U ime žirija ovogodišnjeg festivala (članovi mr Željko Rutović, dr Mirko Jakovljević i Mirsad Rastoder) koji je odlučivao o nagradama u više kategorija, obratio se Mirsad Rastoder.
-Prva nagrada za satiričnu priču dodjeljuje se Draganu Vugdeliću iz Podgorice. Prva nagrada za aforizam dodjeljuje se Nešku M. Iliću iz Požege, dok je najbolja knjiga satire između dva festivala knjiga „Bestežinsko stanje”, autora Vladislava Vlahovića.
Druga nagrada za priču pripala je Nikici Božanoviću, dok je treća pripala je Ratku Brkoviću.
Druga nagrada za aforizam pripala je Igoru Damjanoviću, dok je treću dobio Velizar Radonjić.
Takođe, žiri u sastavu Darko Drljević, Bojan Brajović i Čedo Vuković za najbolju karikaturu proglasio je rad Vjekoslava Bojata iz Podgorice. Uručena su i priznanja prijateljima Festivala, osnivačima, pojedincima, institucijama, predstavnicima medijskih kuća, dugogodišnjim učesnicima…
Poznati glumac, muzičar i dječiji pisac Radojica Stanković, alijas Šanta Panta, izveo je dvije pjesme Miladina Šobića koje su natjerale publiku da zapjeva zajedno sa njim.
Aforizme, viceve, satirične pjesme i priče govorili su, između ostalih: Savo Martinović, Luka Lagator, Darko Drljević, Vladislav Vlahović, Dragan Sklender Pele, Milica Papović Aranitović, prof. dr Dragan Koprivica, Dragan Vugdelić, Slavka Klikovac, Ljubomir Bulatović i drugi… A.Ć.