Naslovna - Novosti - Društvo - Stiže pakleni vikend i +40 stepeni

Stiže pakleni vikend i +40 stepeni

Narednih dana temperatura vazduha u Podgorici i Danilovgradu, prvi put ovog ljeta, mogla bi da dostigne 40-i podiok Celzijusove skale, saopštio je Portalu RTCG meteorolog Dragan Burić. Stručnjaci za klimu navode da Evropa treba da se privikne na sve češće topolotne talase. Novi nas, kako kaže Burić, očekuje već ovog vikenda, a pred nama je najvjerovatnije i najtopliji dio ovog ljeta.

Balkan i čitava Jugoistočna Evropa od petka će biti pod uticajem tropskog vazduha

Sudeći po prognozama, pred nama je najtopliji dio ovog ljeta. Burić podsjeća da u dosadašnjem dijelu ljeta temperatura u glavnom gradu nije prelazila 39 stepeni.

„Narednih dana u Crnoj Gori najvjerovatnije najtopliji dio ljeta. Naime, u našoj državi biće stabilno vrijeme i veoma toplo. Prema trenutnom prognostičkom materijalu, Balkan i čitava Jugoistočna Evropa od petka će biti pod uticajem tropskog vazduha u sklopu visinske jugozapadne struje. I taj topli talas zadržaće se sve do utorka“, kaže Burić.

Najtoplije će biti za vikend i početkom naredne sedmice, kada se očekuju ekstremne vrućine.

„Kod nas u najtoplijim mjestima, dnevna temperatura biće između 38 i 40 stepeni. Od srijede se očekuje postepeno pad temperature. Inače, u Podgorici je upravo u avgustu, i to u posljednjoj dekadi, 24. avgusta 2007, izmjerena najviša temperatura do sada, 44,8 stepeni“, podsjeća Burić.

Takođe pogledajte

Peticija protiv izgradnje kolektora u Landži

Građani traže da se odustane od izgradnje postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda na lokaciji u …

Danas oblačno, moguća kiša

U Crnoj Gori sjutra će biti promjenljivo do potpuno oblačno, a najviša dnevna temperatura iznosiće …

Оставите одговор

%d bloggers like this: