U DANILOVGRADU ODRŽANA TRADICIONALNA MANIFESTACIJA „RIJEKOM ZETOM 2018.“

Manifestacija „Rijekom Zetom 2018.“ održana je u subotu 25. avgusta u Danilovgradu, pod pokroviteljstvom Opštine Danilovgrad, a u organizaciji Centra za kulturu Danilovgrad i Turističke organizacije.

Manifestacija je otvorena Sajmom zdrave hrane, starih zanata i suvenira na Trgu 9. decembar, gdje su izlagači iz Danilovgrada i susjednih opština imali priliku da prezentuju posjetiocima, šta je to šta oni rade tokom čitave godine.
Sajam je otvorio državni sekretar u Ministarstvu poljoprivrede Đuro Žugić. U okviru Sajma, pripremana je i riblja čorba za građane.

U toku manifestacije održane su bojne aktivnosti od kojih treba izdvojiti: takmičenje ribolovaca „Udicom na plovak“, preplivavanje Zete kao i skokovi. Najbolji u plivanju Rijeke Zete bili su, kod juniora Spasoje Šćepanović, Jovan Sekulić i Elvis Omerović, kod seniora Obren Bogićević i Obren Radusinović, a kod djevojaka Vladana Vukobrat i Valentina Vučinić. Kod takmičenja ribolovaca „Udicom na plovak“ zlatna medalja kod juniora pripala je Iliji Čavarkapi, drugo
mjesto osvojio je Nemanja Popović, a treće Aleksandar Đurčević, dok su kod seniora prednjačili Stefan Stojanović, Matea Čavarkapa i Lazar Marunović.

U okviru manifestacije na Trgu „Golootočkih žrtava“ u prisustvu velikog broja građana iz ove i drugih crnogorskih opština, u predivnom ambijentu, održan je Izbor za mis.

Laskavo priznanje dodijeljeno je Nikolini Vračar iz Danilovgrada, dok je Prva pratilja Slađana Bulatović iz Podgorice, a Druga pratilja Milica Peković iz Danilovgrada. U kulturno-zabavnom programu nastupili su naši poznati estradni umjetnici Bojan Delić, Mila Nikić, Anita Popović, Milica Vujadinović, kao i pinkova zvjezdica Dražen Baković i plesni klub Matrix.

Izvor Danilovgrad.me

Takođe pogledajte

Reagovanje Demokratskog fronta Danilovgrad

Ako je do sada i bilo neke dileme, nakon objavljene vajber prepiske lokalnih funkcionera DPS-a …

U PROSTORU ZA UMJETNOST OTVORENA IZLOŽBA RADOVA UMJETNICE MILIJANE VUJOVIĆ

U Prostoru za umjetnost u upravnoj zgradi Podgoričke banke otvorena je izložba radova umjetnice Milijane …

Оставите одговор

%d bloggers like this: