Connect with us

Društvo

U Danilovgradu pala prva klapa dokumentarnog filma “To je Toma”

U Crnoj Gori već nekoliko dana snima se dokumentarni film “To je Toma”, u režiji Vladimira Ristića, čija se premijera očekuje 20. novembra u Aleksincu, na dan rođenja pjevača i kompozitora Tome Zdravkovića.

Published

on

Foto Fejsbuk/Oliver Paunović

Pratite portal Volim Danilovgrad na Facebook-u, Instagramu i Tviteru.


Prva klapa pala je u Danilovgradu, kod Tominog kuma i prijatelja, pjevača narodne muzike Zorana Kalezića, a osim njega, u dokumentarcu su i svjedočenja Lepe Lukić, Miroslava Ilića, Tominog brata Ivana Zdravkovića…

Namjera producenta Olivera Paunovića i idejnog tvorca filma Miloša Paovića je da gledaocima približe velikog boema i pjesnika tuge, kako su zvali Tomu, iz jednog sasvim novog ugla i otkriju nove aspekte njegovog života i stvaralaštva. Film će obilovati i mnogim ekskluzivnim fotografijama i snimcima nastalim tokom Zdravkovićeve višedecenijske plodonosne karijere.

– Tomine pjesme su nastajale u kafani, u onom dimu i onoj jasnoći – rekao je Zoran Kalezić o svom kumu, čije su pjesme imale duh šansone i melanholičnu atmosferu.

– Tu je pronalazio najveću radost i najlepšu tugu. Iznad svega toga je bila muzika, onaj momenat kada bi u kafanskom pijanstvu dosegao neku visinu lišenu sujete, prolaznosti, ljudskih slabosti. I baš tada je postajao nešto više, ono što ljudima i dan-danas znači Toma Zdravković.

Ostavite komentar

Leave a Reply

Društvo

Zaključeni ugovori između Opštine Danilovgrad i predstavnika sportskih organizacija

Za sufinansiranje programa rada sportskih organizacija, Budžetom Opštine Danilovgrad, opredijeljena su sredstva u visini 200.000,00 eura.

Published

on

By

Pratite portal Volim Danilovgrad na Facebook-u, Instagramu i Tviteru.


Odlukom o raspodjeli sredstava sportskim organizacijama za 2022. godinu, od 18.05.2022. godine, predviđeno je da se putem Javnog konkursa rasporedi 50%, odnosno 100.000,00 od ukupnog iznosa sredstava opredijeljenih Budžetom. Navedenom Odlukom, sredstva za sufinansiranje programa rada sportskih organizacija, raspoređena su na sljedeći način:

FK „Iskra“ – 32.698,83 eura

KK „Danilovgrad“ – 10.077,77 eura

MRK „Danilovgrad“ – 11.341,54 eura

OFK „Spuž“ – 6.642.90 eura

FK „Danilovgrad“ – 11.276,73 eura

KK „Iskra“ – 15.197.67 eura

SPK „Matrix“ – 8.198,31 eura

SK „Vojnik“ – 4.666,23 eura

Predsjednik Opštine Branko Bošković, upriličio je prijem za predstavnike sportskih organizacija, dobitnike sredstava, tokom kojeg su zaključeni ugovori.

NASTAVI SA ČITANJEM

Društvo

„Zazimljavanje pčela“ u prostorijama Mjesnog doma u Donjem Zagaraču

Published

on

By

Pratite portal Volim Danilovgrad na Facebook-u, Instagramu i Tviteru.


U četvrtak, 18. avgusta 2022. godine, u prostorijama Mjesnog doma u Donjem Zagaraču, u 19.00 h, organizovaće se predavanje na temu „Zazimljavanje pčela“, koje mještani Zagarača organizuju u saradnji sa NVO Molekul i opštinom Danilovgrad , dok će se u ulozi predavača naći Vladimir Radulović, tehnički sekretar Saveza pčelarskih organizacija Crne Gore.

Organizatori su saopštili da je predavanje otvoreno za javnost, pa samim tim, pozivaju sve zainteresovane da prisustvuju navedenom događaju.

S obzirom na ograničenost mjesta i u cilju kvalitetnije organizacije događaja, potrebno je da se zainteresovani prijave putem Instagram i Facebook stranice ili na mejl [email protected], na način što će nasloviti mejl sa “Prijava za predavanje “„Zazimljavanje pčela“” i u tekstu mejla upisati svoje ime i prezime, kontakt telefon, mejl adresu i zanimanje (ukoliko se kroz jedan mejl prijavljuje više osoba, potrebno je za svaku osobu naznačiti prethodno navedene podatke).

NASTAVI SA ČITANJEM

Najčitanije