Potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja mr Milutin Simović, u Kući meda u Danilovgradu, danas je uručio rješenja o podršci mladim pčelarima iz svih krajeva Crne Gore, koji su ostvarili podršku kroz javni poziv iz Agrobudžeta za 2020. godinu.

Kao rezultat Javnog poziva za dodjelu podrške mladim pčelarima početnicima za 2020. godinu, 83 mlada pčelara iz 16 opština ostvarilo je podršku za nabavku po pet košnica sa formiranim pčelinjim rojevima.

Kovačević: Opredijelićemo još značajniju podršku poljoprivredi i sa lokalnog nivoa 

U ime domaćina, Opštine Danilovgrad, predsjednica Zorica Kovačević zahvalila se Ministarstvu i potpredsjedniku Simoviću na doprinosu da iz godine u godinu raste broj novih mladih pčelara, pa i u opštini Danilovgrad. Takođe, pohvalila je i izdašnu podršku koju daje Vlada preko resornog ministarstva za sve sektore poljoprivrede, a što na području Danilovgrada ima značajne efekte po rast broja proizvođača i preduzetnika koji imaju ozbiljnu prozvodnju i zapošljavaju značajan broj ljudi.

Predsjednik Saveza pčelarskih organizacija Crne Gore Radule Miljanić poželio je dobrodošlicu mladim pčelarima u jednu veliku pčelarsku porodicu, koja se konstantno uvećava i predstavlja jednu veoma ozbiljnu granu poljoprivrede u Crnoj Gori.

„O ovome svjedoče mnogi pčelarski projekti koji se realizuju u saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede i ostalim državnim institucijama, koji stvaraju nove ideje i nove prilike za razvoj a posebno mladim generacijama“, kazao je Miljanić. On je kazao da je pčelarstvo djelatnost koja nudi mnogo toga, „to je poziv koji stvara veliku strast i razvija veliku privrženost poslu kojim se bavite“, poručio je Miljanić.