Udružene IT kompanije pokreću talas promjena: Uz ICT Cortex do digitalne Crne Gore - Volim Danilovgrad
Connect with us

Društvo

Udružene IT kompanije pokreću talas promjena: Uz ICT Cortex do digitalne Crne Gore

Pratite portal Volim Danilovgrad na Instagramu Klikom ovdje

ICT Cortex ima za cilj da bude predvodnik u digitalnoj transformaciji privrede i javne uprave, te da unaprijedi okvir i ekosistem koji je neophodan za obezbjeđivanje digitalnih inovacija u industriji i obrazovanju. Udruženje će doprinijeti jačanju IT sektora i stvaranju uslova da IT sektor postane okosnica budućeg razvoja Crne Gore i snažna ekonomska djelatnost koja će kreirati vodeće izvozne proizvode države.

Za potrebe ovog projekta, članice osnivači će izdvojiti preko milion eura, a očekuje se i podrška države kroz privatno-javno partnerstvo.

Imajući u vidu jedan od glavnih problema IT industrije koji se odnosi na manjak stručnih kadrova, 70% pomenutog budžeta Udruženja biće usmjereno na edukaciju, tj. stvaranje novih i jačanje postojećih kadrova. Kroz programe edukacije Udruženja, planira se stručno osposobljavanje najmanje 200 osoba godišnje, sa ciljem da barem 50% bude zaposleno.

Planira se niz aktivnosti čiji je cilj da se formira partnerska mreža kompanija i investitora koja će generisati dodatni izvoz kroz IT usluge i proizvode.

Na osnivačkoj skupštini Udruženja usvojen je Statut i izabrani članovi Upravnog odbora:

– Nenad Novović (Amplitudo)

– Sanja Gardašević (Alicorn)

– Dejan Petković (Coinis)

– Branimir Bukilić (Data Design)

– Miloš Milošević (Fleka)

– Ivica Tatar (Logate)

– Filip Anđelić (Oykos Development)

Za predsjednika Skupštine izabran je Branimir Bukilić (Data Design), dok je Sanja Gardašević (Alicorn) predsjednica Upravnog odbora.

U naredne tri godine ICT Cortex će voditi Tarik Zaimović, koji je izabran za izvršnog direktora Udruženja. Zaimović je osnivač i direktor kompanije Bild studio sa dugogodišnjim iskustvom u IT industriji, a u njegov timu će biti vrhunski stručnjaci iz oblasti komunikacija, projektnog menadžmenta, edukacije, marketinga i prodaje: Vesna Purić, Tanja Dukić, Ferida Mandić, Valentina Beg Deljanin i Milena Aković.

Ostavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Društvo

Ministarku zdravlja Borovinić Bojović od danas čuva policija

Ministarku zdravlja Jelenu Borovinić Bojović od danas će čuvati policija, kazao je Vijestima potpredsjednik Vlade Dritan Abazović.

Pratite portal Volim Danilovgrad na Instagramu Klikom ovdje

Radi se o hrabroj ženi, ali ćemo njenu bezbjednost u potpunosti zaštiti, kao i svih građana. Nećemo dozvoliti da neko u Crnoj Gori bude ugrožen zbog posla koji obavlja”, rekao je Abazović.

Ljekarka Borovinić Bojović prijavila je policiji da je na privatnu mejl adresu dobila poruke prijeteće sadržine i da se u istom, nepotpisanom mailu, pominju njena djeca i otac.

“Ti ćeš biti prva osoba koju ću posjetiti… moraćeš da platiš”, piše između ostalog u nepotpisanom pismu.

Borovinić Bojović nije juče htjela da komentariše prijetnje koje je dobila.

NASTAVI SA ČITANJEM

Društvo

Predsjednik OFK Spuž, Dejan Rolović glavni skaut menadžerske agencije iz Njemačke

Pratite portal Volim Danilovgrad na Instagramu Klikom ovdje

Predsjednik OFK Spuž, Dejan Rolović imenovan je za glavnog skauta menadžerske agencije European Soccer Connection GM za Crnu Goru, Srbiju i Bosnu i Hercegovinu, saopšteno je iz tog kluba.

Navodi se da je sjedište agencije u Njemačkoj. Rolović je diplomirani fudbalski trener Univerziteta UNION Beograd, sa UEFA licencom.

“Radi se o veoma ozbiljnoj i respektabilnoj agenciji, čiju ponudu nijesam mogao da odbijem. Vlasnik agencije,proslavljeni turski fudbaler Sercan Guvenisik, sa kojim sam već izvjesno vrijeme u stalnom kontaktu, izrazio je želju da sarađuje sa igračima sa ovih prostora”, rekao je Rolović. On je naglasio da mu imenovanjem za glavnog skauta predstavlja izuzetnu čast i nagradu za dosadašnji rad u fudbalu.

“Trudiću se da opravdam ukazano povjerenje i da postignem što bolje rezultate. Agencija posreduje u većini evropskih država, najviše u Njemačkoj i Turskoj. Ovo je jedinstvena prilika za sve mlade i talentovane igrače da posredstvom naše agencije ostvare svoje snove gradeći fudbalsku karijeru u velikim evropskim klubovima”, kazao je Rolović.

NASTAVI SA ČITANJEM

Sponzorisano

Sponzorisano

Seljak.me i VD

Danilovgrad
Углавном облачно
06:0119:25 CEST
Осећај: 6°C
Ветар: 14km/h NNW
Влажност: 49%
Притисак: 1019.98mbar
УВ индекс: 0
ПетСубНед
18/8°C
13/8°C
15/6°C

Facebook

Instagram

Najčitanije