UMJESTO KUPOVINE OSMOMARTOVSKIH POKLONA BANKA DONIRALA NOVČANA SREDSTVA „UDRUŽENJU RODITELJA DJECE OBOLJELE OD DIJABETESA BETA – CRNA GORA“ - Volim Danilovgrad
Connect with us

Društvo

UMJESTO KUPOVINE OSMOMARTOVSKIH POKLONA BANKA DONIRALA NOVČANA SREDSTVA „UDRUŽENJU RODITELJA DJECE OBOLJELE OD DIJABETESA BETA – CRNA GORA“

Published

on

Pratite portal Volim Danilovgrad na Facebook-u, Instagramu i Tviteru.


Podgorička banka, članica OTP Grupe, je i ove godine umjesto kupovine osmomartovskih poklona donirala novčana sredstva u humanitarne svrhe. U banci je kao i ranijih godina organizovano glasanje svih žena zaposlenih u banci, a donacija je odlukom njihovih glasova uplaćena „Udruženju roditelja djece oboljele od dijabetesa Beta – Crna Gora“.

Ovo udruženje osnovano je prije godinu dana sa osnovnim ciljem da popravi položaj mališana koji žive sa ovom hroničnom bolešću. Prema informacijama kojima raspolažu, od dijabetesa tip 1 u Crnoj Gori boluje oko 200 djece, koja tokom odrastanja prolaze kroz različite psihološkosocijalne faze, susrijeću se sa mnogim preprekama i nerazumijevanjem, a često nisu dovoljno edukovani o najboljim načinima kontrole šećera koji bi im omogućili da ne budu izloženi komplikacijama. Udruženje je volonterski započelo projekat edukacije u školskim i predškolskim ustanovama u Crnoj Gori, pa su do sada održali predavanja u više od dvadeset vrtića i škola.

Nadamo se da će donacija u iznosu 2000 eura biti od pomoći u njihovim daljim aktivnostima. Podgorička banka će nastaviti sa društvenoodgovornim akcijama kojima nastoji da doprinese poboljšanju položaja žena i djece u crnogorskom društvu.

Ostavite komentar

Leave a Reply

Društvo

DOO za Uzgoj, zaštitu i lov divljači i riba Danilovgrad podnio krivičnu prijavu zbog krivolova na rijeci Zeti

Published

on

By

Pratite portal Volim Danilovgrad na Facebook-u, Instagramu i Tviteru.


DOO za Uzgoj, zaštitu i lov divljači i riba Danilovgrad,  je podnijela krivičnu prijavu protiv NN lica koja je u toku prethodne nedelje strujnim agregatom lovila ribu u rijeci Zeti.

U nastavku prenosimo prijavu, koju nam je dostavio Kabinet predsjednika opštine Danilovgrad:

“U saznanju smo da je dana 20.09.2021 godine na portalu  Volim Danilovgrad objavljen snimak NN lica koje u čamcu zelene boje navodno vrši nedozvoljen izlov ribe na rijeci Zeti, opština Danilovgrad, dok se iz snimka ne može zaključiti tačna lokacija kretanja čamca, lokacija, kao nio identitet lica.

Zbog osnovane sumnje da se radi o nedozvoljenom izlovu ribe, nedozvoljenim sredstvima, podnosimo krivičnu prijavu protiv NN lica u cilju preduzimanja mjera i radnji iz Vaše nadležnosti, a u cilju utvrdivania tačnog činjeničnog stanja.

Napominjemo da naši službenici preduzimaju sve mjere i radnje u cilju identifikacije i utvrdivanja činjeničnog stanja vezano za navedeni dogadaj i u potpunosti Vam stoje na raspolaganju i u cilju postupanja po navedenom događaju.”

NASTAVI SA ČITANJEM

Društvo

Konkurs za stipendije najboljim studentima i postdiplomcima

Published

on

By

Pratite portal Volim Danilovgrad na Facebook-u, Instagramu i Tviteru.


Sekretarijat za lokalnu samoupravu i društvene djelatnosti opštine Danilovgrad raspisao je konkurs za dodjelu stipendija za studijsku 2021/2022. godinu talentovanim studentima osnovnih i postdiplomskih studija (magistarskih i master studija).

Pravo na stipendiju imaju studenti koji su položili ispite iz prethodne godine studija i postigli prosječnu ocjenu najmanje 9 (devet), da su crnogorski državljani, imaju prebivalište u opštini Danilovgrad najmanje godinu dana, prvi put su upisali semestar studijske godine, nijesu gubili nijednu godinu tokom studija i nijesu u radnom odnosu.
Stipendija se dodjeljuje za jednu studijsku godinu i isplaćivaće se mjesečno, za deset mjeseci studijske godine.

Kandidati koji konkurišu prilažu: prijavu na Konkurs, izvod iz matične knjige rođenih, kopiju lične karte i dokumenta kojima dokazuju ispunjenost uslova za dodjelu stipendije.

Uz uvjerenja o studiranju koja su izdata na stranom jeziku potrebno je dostaviti prevod ovlašćenog sudskog tumača.
Dokumenta koja se dostavljaju kao dokaz o ispunjenosti uslova moraju biti original ili ovjerene kopije.

Rok za prijavu na Konkurs je 30 dana, počev od 22.09.2021. godine, zaključno sa 22.10.2021. godine.

Nepotpune i neblagovremene prijave neće se razmatrati. Dostavljena dokumenta se ne vraćaju.

Prijava na Konkurs može se preuzeti na pisarnici ili sa sajta opštine Danilovgrad. Tražena dokumenta potrebno je, u zatvorenoj koverti, sa naznakom “KONKURS ZA STIPENDIJE”, predati neposredno na pisarnici Opštine Danilovgrad ili poslati poštom na adresu: Opština Danilovgrad, Sekretarijat za lokalnu samoupravu i društvene djelatnosti, Trg 9. decembar, 81410 Danilovgrad.

Sva bliža obavještenja i informacije u vezi sa Konkursom mogu se dobiti u Sekretarijatu za lokalnu samoupravu i društvene djelatnosti na broj telefona 020/812-008.

NASTAVI SA ČITANJEM

Seljak.me i VD

Danilovgrad
15°
Ведро
06:3218:39 CEST
Осећај: 14°C
Ветар: 14km/h ENE
Влажност: 51%
Притисак: 1019.64mbar
УВ индекс: 0
ПетСубНед
26/12°C
29/14°C
30/17°C

Facebook

Najčitanije