Connect with us

Hronika

Voda na Novom selu zamućena, nema upozorenja ili reakcija nadležnih

Još jednom su se našem portalu obratili čitaoci. Ovog puta mještani mjesta Sušica i Novog sela. 

Naime, danas tokom cijelog dana, voda za piće je zamućena a mještani ponovo nisu upozoreni na promjene u kvalitetu vode.


Na internetu, ne postoje dostupne i pravovremene informacije o stanju vodosnadbijevanja u opštini Danilovgrad.

Shodno preporukama Instituta za javno zdravlje Crne Gore, iako je mutnoća blago iznad dozvoljenih vrijednosti, preporučujemo da djeca, trudnice, stariji i stanovništvo sa oslabljenim imunim sistemom prokuvavaju vodu prije upotrebe ili koriste bezbjedne alternative tj. vodu iz kontrolisanih izvora vodosnabdijevanja (flaširane vode, na odgovarajući način dopremljenu zdravstveno ispravnu vodu iz drugog vodovodnog sistema, izvorišta i sl).

Na ranija pitanja o hemijskoj i biološkoj analizi vode, iz danilovgradskog vodovoda su naveli da ne posjeduju laboratoriju za ispitivanje kvaliteta vode.

Reklama
Ostavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Hronika

Udes na putu Podgorica – Danilovgrad

Foto Jelena Jovanović, Vijesti

Zbog udesa u prekidu je saobraćaj na starom putu Podgorica – Danilovgrad.

Iz Operativno komunikacionog centra Uprave policije „Vijestima“ je rečeno da je do nezgode došlo oko 15.30 sati.

NASTAVI SA ČITANJEM

Hronika

Majka tvrdi da je njena kćerka prebijena na Trgu u Danilovgradu

Kako kaže S.R., prema izvještaju ljekara specijaliste u Podgorici, njena kćerka ima brojne povrede kao što su hematomi na glavi, ogrebotine po tijelu, trag ugriza, te je gubila svijest, imala jaku mučninu i glavobolju

Izvor Dan

Tokom incidenta koji se preksinoć dogodio u Danilovgradu povrijeđene su dvije djevojčice, učenice osnovne škole u tom gradu, koje su se potukle na trgu, a njihovi roditelji nakon toga podnijeli prijave policiji. Majka S.R., koja se juče obratila  redakciji dnevnog lista Dan, kazala je da su ljekari u Dječijoj bolnici u Podgorici, gdje je njena kćerka upućena iz Hitne pomoći, konstatovali brojne povrede kao što su hematomi na glavi i ogrebotine po tijelu, kao i ugriz u predjelu desnog ramena sa pripadajućim hematomom. Ona tvrdi da je njena kćerka (14 godina) fizički napadnuta i da ju je druga djevojčica (13 godina) koja je učestvovala u incidentu i prošle godine udarila u školi, nakon čega je, kako tvrdi, dobila jedino ukor.

Majka druge, godinu dana mlađe djevojčice kazala  je da ne želi da se u medijima oglašava povodom incidenta, te da prepušta nadležnim organima da rade svoj posao jer je i ona podnijela prijavu policiji.

Sa druge strane, S.R. ističe da se plaši za bezbjednost svog djeteta kada za nekoliko dana počne školska godina, te da će se zbog toga obratiti upravi škole, od koje će tražiti da zaštiti njenu djecu, kćerku i sina, koji inače uči u odjeljenju sa djevojčicom sa kojom se sukobila njena kćerka.

– Moje dijete je istu noć iz Dječije bolnice upućeno u Urgenti centar na snimanje glave jer je gubila svijest, imala jaku mučninu i glavobolju, koja nije prestajala ni nakon uzimanja lijeka. Bila je potpuno dezorijentisana. Srećom, skener je pokazao da nema potres mozga – ispričala  je Dan-u S.R.

Ona je podnijela prijavu policiji zbog nasilja nad njenim djetetom, ali su joj tamo kazali da trinaestogodišnja djevojčica ne može biti odgovorna ni prekršajno ni krivično, što nije slučaj sa njenom kćerkom, koja je napunila 14 godina.

– Moje dijete nije nikog napalo, već je ona napadnuta, za šta kao dokaz imam i snimak sa telefona djece koja su tome prisustvovala. Moja kćerka je bila na trgu sa svojom drugaricom kada joj je ova djevojčica prišla i rekla joj da je njen drug zove da je pita nešto. Kada je prišla, taj dječak je rekao ovoj djevojčici „tuci je slobodno“, a ona mu je dodala telefon i počela da udara moju kćerku zatvorenom šakom u predjelu glave. Ona je pala od tog udarca, ali je odmah ustala i njih dvije su se potukle. Kada je moja kćerka krenula da bježi odatle, ta djevojčica je potrčala za njom i nakon što ju je stigla opet ju je udarala po glavi, nakon čega je moje dijete ponovo palo na zemlju. Prisutna djeca su navijala i snimala dok je ona tukla i grizla moje dijete, čupala je za kosu… Dok je moje dijete molilo za pomoć, drugarica je pokušala da je odvede, ali je ona ponovo krenula za njom da je bije. Moje dijete je bilo potpuno izbezumljeno – priča S.R.

Prijavu podnijela iz drugog pokušaja

Istu noć sam pokušala da prijavim napad u policiji, ali mi je dežurni policajac kazao da to nije moguće jer sistem nije u funkciji. Tražila sam da to učinim u pisanoj formi, ali mi je kazao da ni to ne može. Nakon što smo čekali sat i po da sistem profunkcioniše, otišli smo. Narednog dana sam se vratila u policiju i podnijela prijavu, ispričala nam je S.R.

Ona napominje da je druga djevojčica njenu kćerku fizički napala i u školi, kada joj ona nije uzvratila, već je to prijavila razrednom starješini.

– Duži vremenski period ona provocira moju kćerku, ali i sina, sa kojim uči u istom odjeljenju – tvrdi S.R.

NASTAVI SA ČITANJEM

Facebook

Najčitanije