Connect with us

Društvo

Zarubica: I dalje nam funkcioneri organizuju događaje bez osnovnog inventara

“Konačno se vratilo Spuško ljeto, manifestacija po kojoj je Spuž prepoznat godinama unazad. Manifestacija koja je , pored Spužana i građana iz čitave opštine Danilovgrad, imala veliki broj gostiju iz čitave Crne Gore. Spuško ljeto, pored dobre zabave, bi trebalo da privuče turiste i učini život tokom ljeta atraktivnijim, a Spuž prepoznatljivim, ali ipak se preskočila osnova”, riječi su Darka Zarubice iz Preokreta.

Published

on

Pratite portal Volim Danilovgrad na Facebook-u, Instagramu i Tviteru.


I dalje nam funkcioneri organizuju događaj bez osnovnog inventara: nema klupa, nema kanti sa smeće, a biljka ambrozija koja izaziva jake alergije buja na plaži koju djeca svakodnevno koriste, ističe Zarubica ukazujući na to da ove godine manifestacija ima bogatiji program sa sve otvorenim strujnim ormanom pored kojeg se igraju djeca.

Zarubica navodi da sve ovo može biti sređeno sa malo dobre volje, dobrom administracijom i par desetina hiljada eura. Tada bi imali novu kulturnu i materijalnu vrijedsnost Spuža i Danilovgrada.

Ipak, kako kaže Zarubica, za sad prolazi još jedno Spuško ljeto koje je i dalje samo sijenka nekadašnje manifestacije.

Za Zarubicu je sporno i što se nema gdje odložiti otpad i što ostali inventar nije pripremljen.

“Ako želite posjetiti ovu manifestaciju nemojte se iznenaditi što ćete morati flašu od soka ili limenku od piva da odložite privremeno u vašem rancu jer ne postoji ni jedna kanta za smeće.

Ako želite sjesti na klupu sa koje možete uživati u Zeti i muzici sa bine ispod mosta, ni to nije moguće jer su klupe kao i prošle godine i dalje polomljene. Oko njih je smeće jer organizator događaja nije mogao čak ni improvizovati kante od kartona.”, navodi Zarubica.

Kada krene predstava, ističe Zarubica, djeca se okupljaju ispred bine, a roditelji onda kreću da panično trče za njima jer je baš tu otvoreni betonski kanal koji odvodi vodu sa lokalnog izvora do rijeke Zete. Ukoliko bi dijete upalo lako bi se moglo povrijediti. Zarubica smatra da nije bilo teško zatvoriti rešetkom kanal, angažovati lokalnog stolara i popraviti klupe, postaviti tri kante za otpad i srediti strujni orman. Toliko je toga što se može popraviti sad, odmah bez velikih ulaganja, a u sklopu redovnog posla nadležnih opštinskih službi.

Da bi smo ovo promijenili, a ne pasivno čekali one koji se neće pokrenuti, jer ovo i ne vide kao problem, treba da preokrenemo dosadašnju praksu, kroz političko djelovanje konačno da rješavamo probleme jer nijesu nam prihvatljivi funkcioneri koji glume one “koji će ti završiti posao” i pri tome trošiti naše vrijeme i resurse, zaključuje Darko Zarubica iz Preokret-a.

Ostavite komentar

Leave a Reply

Društvo

Zaključeni ugovori između Opštine Danilovgrad i predstavnika sportskih organizacija

Za sufinansiranje programa rada sportskih organizacija, Budžetom Opštine Danilovgrad, opredijeljena su sredstva u visini 200.000,00 eura.

Published

on

By

Pratite portal Volim Danilovgrad na Facebook-u, Instagramu i Tviteru.


Odlukom o raspodjeli sredstava sportskim organizacijama za 2022. godinu, od 18.05.2022. godine, predviđeno je da se putem Javnog konkursa rasporedi 50%, odnosno 100.000,00 od ukupnog iznosa sredstava opredijeljenih Budžetom. Navedenom Odlukom, sredstva za sufinansiranje programa rada sportskih organizacija, raspoređena su na sljedeći način:

FK „Iskra“ – 32.698,83 eura

KK „Danilovgrad“ – 10.077,77 eura

MRK „Danilovgrad“ – 11.341,54 eura

OFK „Spuž“ – 6.642.90 eura

FK „Danilovgrad“ – 11.276,73 eura

KK „Iskra“ – 15.197.67 eura

SPK „Matrix“ – 8.198,31 eura

SK „Vojnik“ – 4.666,23 eura

Predsjednik Opštine Branko Bošković, upriličio je prijem za predstavnike sportskih organizacija, dobitnike sredstava, tokom kojeg su zaključeni ugovori.

NASTAVI SA ČITANJEM

Društvo

„Zazimljavanje pčela“ u prostorijama Mjesnog doma u Donjem Zagaraču

Published

on

By

Pratite portal Volim Danilovgrad na Facebook-u, Instagramu i Tviteru.


U četvrtak, 18. avgusta 2022. godine, u prostorijama Mjesnog doma u Donjem Zagaraču, u 19.00 h, organizovaće se predavanje na temu „Zazimljavanje pčela“, koje mještani Zagarača organizuju u saradnji sa NVO Molekul i opštinom Danilovgrad , dok će se u ulozi predavača naći Vladimir Radulović, tehnički sekretar Saveza pčelarskih organizacija Crne Gore.

Organizatori su saopštili da je predavanje otvoreno za javnost, pa samim tim, pozivaju sve zainteresovane da prisustvuju navedenom događaju.

S obzirom na ograničenost mjesta i u cilju kvalitetnije organizacije događaja, potrebno je da se zainteresovani prijave putem Instagram i Facebook stranice ili na mejl [email protected], na način što će nasloviti mejl sa “Prijava za predavanje “„Zazimljavanje pčela“” i u tekstu mejla upisati svoje ime i prezime, kontakt telefon, mejl adresu i zanimanje (ukoliko se kroz jedan mejl prijavljuje više osoba, potrebno je za svaku osobu naznačiti prethodno navedene podatke).

NASTAVI SA ČITANJEM

Najčitanije