Zatvorskom policajacu pritvor 72 sata jer je unio telefon osuđeniku

Zatvorskom policajacu pritvor 72 sata jer je unio telefon osuđeniku

 Službenik ZIKS-a D.Đ. (34) iz Danilovgrada uhapšen je juče zbog sumnje da je osuđeniku J. J. prokrijumčario mobilni telefon.

Službeniku D.Đ. je nakon saslušanja u Osnovnom tužilaštvu određeno zadržavanje od 72 sata i na teret mu se stavljaju dva krivična djela – zloupotreba službenog položaja i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Kako je saopštila Uprava policije, oni su u saradnji sa Zavodom za izvršenje krivičnih sankcija, identifikovali službenika koji je, kako se sumnja, omogućio da se osuđenom licu unese i preda mobilni telefon.

– Postupajući odmah po obavještenju iz ZIKS-a da postoje indicije da je njihov službenik D.Đ. prokrijumčario telefon, policijski službenici Odjeljenja bezbjednosti Danilovgrad preduzeli su mjere i radnje iz svoje nadležnosti. Na osnovu operativnog rada, policija je došla do saznanja da je D. Đ, kako se sumnja, predao mobilni telefon D. M. iz Kotora, i na taj način joj omogućio da telefon unese i preda osuđenom licu – saopšteno je iz policije. Takođe, pretresen je stan Đuranovića i pronađena je municija kalibra 7,65 milimetara.

J.J. se nalazi na izdržavanju zatvorske kazne od dvije godine zbog toga što je od sugrađanina M.N. protivpravno oduzeo ,,mercedes A160“ i čamac vrijednosti više od 20.000 eura. Protiv njega je u Osnovnom državnom tužilaštvu formiran predmet zbog sumnje da je  prosuo vrelo ulje po glavi sugrađaninu I.B. iz Kotora. J.J. se na teret stavlja krivično djelo teška tjelesna povreda.

Takođe pogledajte

UP: Podgoričanin osumnjičen za pokušaj ubistva Danilovgrađanina

Policija je u Baru podnijela krivičnu prijavu protiv B.J. (35) iz Podgorice zbog sumnje da …

Velike količine krvi izlivaju se u Zetu

Na snimku dostavljenom Vijestima vide se velike količine krvi koje se ulivaju u rijeku Zetu …

Оставите одговор

%d bloggers like this: