Connect with us

Sport

Zlatne medalje za plesni studio “Play”

Članice plesnog studia “Play” iz Danilovgrada i Budve učestvovale su na Interdancefest-u, najvećem festivalu savremenog plesa u jugoistočnoj Evropi. Na festivalu u kome je učestvovalo 18 država sa ukupno 423 kategorije i preko 5000 takmičara, “PLAY ” je osvojio četiri prva mjesta i to u kategorijama Street Dance Show Group – ekipa  Kids, Minionsi koju čine Anđela Slavković, Đina Stanišić, Lorena Luković, Kristina Gazdić i Helena Kovačević.

U kategoriji Street Dance Show Solos female – Kids, Kristina Gazdić osvojila je  prvo mjesto, u Hip hop solo kategoriji, Anđela Šcepanović uzela je prvo mjesto u konkurenciji od 40 takmičara. Hip hop grupa  koju čine Iva Popović, Mia Martinović, Anđela Šćepanović, Milica Popović i Martina Jovanović takođe su osvojile prvo mjesto.  Do polu finala su došle Maša Radulović i Antonija Maliković.

Advertisement

Sport

Na međunarodnom takmičenju “Dubrovnik dance open” tri zlata za “Matrix”

Za vikend 23. i 24. marta održano je međunarodno takmičenje u savremenom plesu gdje su učešće uzele ekipe iz Hrvatske, BIH, Srbije, Albanije, Makedonije i Crne Gore.

Ekipa iz Danilovgrada okitila se sa tri zlatne medalje, i to: kategorija Etno show seniori solo, Marija Rakočević, Belly Dance seniori solo Marija Rakočević i Street Dance juniori grupa “Sparks”.

Marija Rakočević se odlukom žirija iz 5 država plasirala i na Gala veče, među najuspješnijih 5 koreografija na čitavim takmičenju.
Zaportal Volim Danilovgrad l je kazala da je zadovoljna rezultatom, i svojim i ekipnim, da je takmičenje imalo visok nivo organizacije nivo i da se klub sada priprema za Državno prvenstvo koje će se održati 28. aprila u Podgorici.

“Bilo je ovo još jedno lijepo iskustvo, druženje u jednom lijepom ambijentu ali i prilika da obiđemo Dubrovnik na početku proljeća. Čeka nas dosta obaveza i takmičenja i pripreme su u toku. Očekujemo još jednu uspješnu sezonu, onako kako smo i navikli naše sugrađane ali i crnogorsku javnost , kazala je Marija koja je aktivni takmičar ali i jedan od trenera i koreografa u klubu “Matrix”.

Nastavite čitanje

Sport

Podrška lokalnom sportu: 250 000€ sportskim organizacijama u Danilovgradu za 2024. godinu

Sekretarijat za društvene djelatnosti Opštine Danilovgrad donosi ključne odluke u vezi sa raspodjelom sredstava sportskim organizacijama za 2024. godinu. Ovaj korak predstavlja važan impuls razvoju sportskih aktivnosti unutar opštine, te pruža podršku lokalnim sportskim klubovima i organizacijama.

Odluka o raspodjeli sredstava za sportske organizacije za 2024. godinu proizlazi iz javnog konkursa za sufinansiranje programa rada sportskih organizacija. Ukupna suma predviđena budžetom Opštine Danilovgrad za ovu svrhu iznosi 250.000,00€, od čega se 20%, odnosno 50.000,00€, raspoređuje putem javnog konkursa.

Prema članovima 5 i 6 Odluke o sufinansiranju programa rada sportskih organizacija, razvoj sporta se podstiče kroz sufinansiranje programa rada sportskih klubova. Sportskim klubovima čiji je osnivač Opština Danilovgrad opredjeljuje se 70% od ukupnog budžeta, dok se sportskim organizacijama čiji je osnivač fizičko lice opredjeljuje 20%.

Raspodjela sredstava prema programima sportskih organizacija

Sufinansiraju se programi sportskih organizacija koje imaju sjedište na teritoriji Opštine Danilovgrad. Na osnovu bodovanja i ocjena programa, sredstva su raspodijeljena prema sljedećoj tabeli:

Redni brojNaziv sportske organizacijeBroj bodovaIznos sredstava
1.S.P.K. „Matrix“4226.841,76 €
2.K.K. „Iskra“5348.657,58 €
3.K.M.F. “Zora“1252.026,56 €
4.F.K. “Zora Spuž“5889.533,07 €
5.Streljački klub „Vojnik“4656.200,00 €
6.S.P.K. „Play“4797.765,88 €
7.F.K. „Danilovgrad“235,53.818,09 €
8.O.F.K, „Spuž“235,53.818,09 €

 

Na osnovu člana 5 Odluke o sufinansiranju programa rada sportskih organizacija i predloga Komisije za procjenu programa rada, klubovima čiji je osnivač Opština Danilovgrad opredjeljuje se 70% ukupnih sredstava. Na taj način, F.K. “Iskri” dodjeljuje se 120.000,00€, dok se K.K. “Danilovgrad” dodjeljuje 55.000,00€.

Na osnovu odluke predsjednika opštine i sportskih klubova, koji su realizatori programa, zaključuje se ugovor o sufinansiranju programa rada. Ovim ugovorom se utvrđuje dinamika realizacije programa, uplata, korišćenje i pravdanje sredstava.

 

Sportski klubovi, kao realizatori programa, dužni su koristiti sredstva uplaćena iz budžeta Opštine isključivo za odobrene namjene.

Ova odluka usklađena je s odredbama Zakona o sportu, kojim se propisuje da se programi sportskih klubova mogu sufinansirati iz budžeta opštine na čijoj teritoriji se nalazi sjedište sportskog kluba. Nadalje, o dodjeli sredstava sportskim organizacijama odlučuje nadležni organ opštine, u ovom slučaju Sekretarijat za društvene djelatnosti.

Ova inicijativa pruža vitalnu podršku lokalnom sportskom sektoru, te doprinosi razvoju sportskih aktivnosti i promociji zdravog načina života unutar zajednice Opštine Danilovgrad.

Nastavite čitanje

Facebook

Najčitanije