Connect with us

Društvo

Danilovgrađani Ratko, Nikola i Draško Tomašević donirali 100 kreveta za privremenu bolnicu u Bemax areni

Piše Jelena Jovanović

Danilovgrađani Ratko, Nikola i Draško Tomašević, vlasnici preduzeća “Zipp” donirali su 100 kreveta za privremenu bolnicu u Bemax areni u Podgorici.

U Bemax areni će se nalaziti privremena bolnica za lakše oboljele od koronavirusa.

Donacija je vrijedna oko 15.000 eura, kazali su “Vijestima” iz navijačkih grupa Crnogorci Danilovgrad i Crnogorci Spuž, koji na poziv Kriznog štaba pomažu u transportu kreveta do Sportskog centra.

“Na poziv Kriznog štaba, na dvije lokacije u Danilovgradu utovarili smo 130 kreveta koji će se montirati u Bemax areni. U Podgorici će pomagati navijači iz naše grupe Ultra Crna Gora”, kazao je Ivan Džo Kadović.

Ostalih 30 kreveta utovareni su u Bandićima, u firmi Derasko.

Iz te kompanije Vijestima su kazali da su kreveti ranije naručeni, a da su oni Kliničkom centru ponudili drugu donaciju.

Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Društvo

Voli započeo modernizaciju farme u Spužu: Smanjivanje emisije i neprijatnih mirisa

Voli kao društveno odgovorna kompanija od samog preuzimanja Naše farme u Spužu je počela da se bavi regulacijom emisije amonijaka i sprečavanja širenja neprijatnih mirisa kao gorućeg problema. U skladu sa tim i u cilju unapređenja uslova rada zaposlenih, uslova u kojim životinje borave kao i sredine u kojoj se farma nalazi, postavljani su novi standardi higijene na farmi, saopštili su iz ove kompanije.

Novi standardi su zahtijevali i upotrebu inovativnih sredstava koja su dostupna na tržištu. U korak sa vremenom i trendovima, uz izraženu svijest o očuvanju životne sredine tražili smo sredstva koja su organskog porijekla i koja imaju visoku efikasnost. S tim u vezi opredjelili smo se za sredstva kojima je u samoj proizvodnji smanjena upotreba antibiotika i koja su pogodna za upotrebu u svim fazama proizvodnog ciklusa, stoji dalje u objavi kompanije Voli.

Iz ove kompanije ističu da unapređenje higijenskih standarda dovodi do poboljšanja proizvodnih performansi, smanjuje se gubitak životinja, poboljšava njihov rast i razvoj, smanjuje se pojava stresa kod tek oprašenih životinja i obezbjeđuje im se suva i čista životna sredina.

U narednom periodu će se nastaviti sa modernizacijom farme kako bi se potrošačima osigurao još bolji kvalitet svježeg domaćeg proizvoda. U skladu sa tim obezbijediće se mnogo zdraviji ekološki uslovi na samoj farmi i u okruženju, zaključuju iz Voli-a.

Nastavite čitanje

Društvo

Danas je Veliki petak

Danas je veliki petak

Pravoslavni vjernici obiljeležavaju Veliki petak, dan koji simbolizuje stradanje Isusa Hrista i njegovo raspeće na krstu na Golgoti. To je dan najveće hrišćanske žalosti, poslednji u nedelji Stradanja, tokom koga ne zvone crkvena zvona, posti se i farbaju vaskršnja jaja.

Na Veliki petak, Isus je odveden iz kuće prvosveštenika Kajafe kod rimskog prokuratora Pontija Pilata, koji ga je osudio da bude raspet na krstu.

Nastavite čitanje

Facebook

Najčitanije