Opština Danilovgrad ponudila je dobre uslove potencijalnim  investitorima iz Slovačke koji se tiču povoljnih cijena komunalija i  efikasnog dobijanja papira za rad, gotovo bez administrativnih barijera,  kao i povoljne benefite po pitanju građevinske infrastrukture.

To je saopštila predsjednica Opštine Zorica Kovačević prilikom  posjete ambasadora Slovačke u Crnoj Gori Romana Hlobena. U razgovoru sa predsjednicom Zoricom Kovačević i predsjednikom SO  Zoranom Boškovićem, potvrđena je izvanredna saradnja dvije  prijateljske zemlje, naročito od sticanja nezavisnosti.

Kovačević je naglasila da će se partnerski odnos najvjerovatnije  zasnivati na realizaciji kapitalnih projekata. Za ambasadora Hlobena ponuda je prihvatljiva pa će u dogledno vrijeme  upoznati privatne preduzetnike iz te države da svoj kapital ulažu na  ovom području.

On je, takođe, imao namjeru da se upozna sa malim junakom iz  Martinića Đorđem Stojovićem, koji je nedavno drugu spasio život i  uruči mu poklon, ali će to uraditi nekom drugom prilikom, obzirom da  je hrabri mališan u vrijeme posjete ambasadora bio gost jednog  crnogorskog medija.