Naslovna - Novosti - Društvo - Ambasadorka SAD u Crnoj Gori Džudi Rajzing Rajnke posjetila Lokalnu upravu

Ambasadorka SAD u Crnoj Gori Džudi Rajzing Rajnke posjetila Lokalnu upravu

Opštinu Danilovgrad  zvanično  je  posjetila ambasadorka SAD u Crnoj Gori Džudi Rajzing Rajnke.

U razgovoru sa predsjednicom opštine Zoricom Kovačević, potvrđena je odlična saradnja dvije prijateljske zemlje a bilo je riječi o razmjeni iskustava u oblasti turizma, poljoprivrede, kulture i obrazovanja.

– Upoznali smo ambasadorku sa povoljnim poslovnim ambijentom i drugim benefitima koji se tiču komunalne infrastrukture kako bi potencijalni investitori iz Amerike  svoj kapital ulagali na ovom području, rekla je predsjednica Kovačević i naglasila da na tom planu Lokalna uprava u najkraćem roku obezbjeđuje papire za rad praktično bez administrativnih barijera. – stoji u saopštenju na sajtu opštine Danilovgrad.

Predsjednica Kovacevic je informisala ambasadorku Rajnke i o radu Umjetničke kolonije na obali Zete i skulpturama koje su stvarali eminentni vajari sa svih meridijana, iskazujuci interesovanje  za saradnju i u oblasti kulture kroz razmjenu umjetnika dvije države. Po završetku razgovora dame su razmijenile poklone u znak sjećanja na ovaj susret tako da je Rajnke uručila predsjednici Kovačević knjigu o Bijeloj kući a za uzvrat dobila Gorski vijenac i suvenir sa crnogorskim motivima.

Takođe pogledajte

Isključenja struje u Danilovgradu

Servisne informacije Nastavljaju se radovi na modernizaciji i revitalizaciji mreže Zbog planiranih radova na mreži, …

Spremite kišobrane

Vjetar slab do umjeren, promjenljivog smjera. Najviša dnevna temperatura vazduha od 26 do 36 stepeni. …

Оставите одговор

%d bloggers like this: