Connect with us

Društvo

Bez novih mjera u Danilovgradu

U Danilovgradu je trenutno aktivno 129 slučajeva infekcije koronavirusa

Published

on

Pratite portal Volim Danilovgrad na Facebook-u, Instagramu i Tviteru.


Epidemiološkinja Marija Božović kazala je na početku konferencije da se mimo gradova koji su već pod strogim mjerama, mjere pooštravaju u Mojkovcu, Bijelom Polju i Nikšiću. 

“Nove mjere koje će biti na snazi od 18 do 24 marta uključuju pored važeće zabrane ulaska i izlaska građanima sa teritorije Glavnog grada Podgorica, prijestonice Cetinje i opština Budva, Tivat, Nikšić, Plužine, Hrceg Novi, Ulcinj, Bar, Kotor Pljevlja proširuju se i na opštine Bijelo Polje i Mojkovac”, kazala je Marija Božović, epidemiološkinja u Institutu za javno zdravlje.

Mjere prestaju da važe za Budvu i Tivat,  a počinju da važe za Nikšić.

Posebne mjere koje su na snazi u opštinama Podgorica, Nikšić, Cetinje, Kotor, Plužine, Bar, Pljevlja važiće i za Tivat, Budvu, Bijelo Polje i Mojkovac.

Borko Bajić, državni sekretar u Ministarstvu zdravlja, kazao je da je odlučeno da se poooštre mjere za opštine Nikšić, Mojkovac i Bijelo Polje a da se za opštine u kojima je trend opadanja broja oboljelih na dnevnom nivou Budvu i Tivat da u njima mjere budu manje restruktivne.

“Mjere se odnose na zatvaranje rada ugostiteljskih objekata dok ostali koji prodaju neprehrambene proizvode rade”, kazao je Bajić.

Kazao je da je predviđeno da mjere traju po nedjelju dana i u zavisnosti od epidemiološke situacije i ocijenio je veoma složenom.

Medicinski direktor Kliničkog centra Crne Gore Zoran Terzić kazao je da je u KCCG na današnji dan hospitalizovano ukupno 149 pacijenata od kojih je 86 životno ugroženo.

Bajić je kazao i da je do sada distribuirano oko 7 hiljada doza Sputnjik V vakcine a u toku je distribucija 30.000 doza Sinofarm vakcine u svim domovima zdravlja.

“U ovom trenutku je aplicirano 5730 doza vakcina”, kazao je Bajić.

Ostavite komentar

Leave a Reply

Društvo

Zaključeni ugovori između Opštine Danilovgrad i predstavnika sportskih organizacija

Za sufinansiranje programa rada sportskih organizacija, Budžetom Opštine Danilovgrad, opredijeljena su sredstva u visini 200.000,00 eura.

Published

on

By

Pratite portal Volim Danilovgrad na Facebook-u, Instagramu i Tviteru.


Odlukom o raspodjeli sredstava sportskim organizacijama za 2022. godinu, od 18.05.2022. godine, predviđeno je da se putem Javnog konkursa rasporedi 50%, odnosno 100.000,00 od ukupnog iznosa sredstava opredijeljenih Budžetom. Navedenom Odlukom, sredstva za sufinansiranje programa rada sportskih organizacija, raspoređena su na sljedeći način:

FK „Iskra“ – 32.698,83 eura

KK „Danilovgrad“ – 10.077,77 eura

MRK „Danilovgrad“ – 11.341,54 eura

OFK „Spuž“ – 6.642.90 eura

FK „Danilovgrad“ – 11.276,73 eura

KK „Iskra“ – 15.197.67 eura

SPK „Matrix“ – 8.198,31 eura

SK „Vojnik“ – 4.666,23 eura

Predsjednik Opštine Branko Bošković, upriličio je prijem za predstavnike sportskih organizacija, dobitnike sredstava, tokom kojeg su zaključeni ugovori.

NASTAVI SA ČITANJEM

Društvo

„Zazimljavanje pčela“ u prostorijama Mjesnog doma u Donjem Zagaraču

Published

on

By

Pratite portal Volim Danilovgrad na Facebook-u, Instagramu i Tviteru.


U četvrtak, 18. avgusta 2022. godine, u prostorijama Mjesnog doma u Donjem Zagaraču, u 19.00 h, organizovaće se predavanje na temu „Zazimljavanje pčela“, koje mještani Zagarača organizuju u saradnji sa NVO Molekul i opštinom Danilovgrad , dok će se u ulozi predavača naći Vladimir Radulović, tehnički sekretar Saveza pčelarskih organizacija Crne Gore.

Organizatori su saopštili da je predavanje otvoreno za javnost, pa samim tim, pozivaju sve zainteresovane da prisustvuju navedenom događaju.

S obzirom na ograničenost mjesta i u cilju kvalitetnije organizacije događaja, potrebno je da se zainteresovani prijave putem Instagram i Facebook stranice ili na mejl [email protected], na način što će nasloviti mejl sa “Prijava za predavanje “„Zazimljavanje pčela“” i u tekstu mejla upisati svoje ime i prezime, kontakt telefon, mejl adresu i zanimanje (ukoliko se kroz jedan mejl prijavljuje više osoba, potrebno je za svaku osobu naznačiti prethodno navedene podatke).

NASTAVI SA ČITANJEM

Najčitanije