Udruženje nastavnika elektrotehnike Crne Gore sa Crnogorskim elektrodistributivnim sistemom, organizuje 20. novembra u Centru za obuku CEDIS-a u Podgorici, drugo takmičenje učenika crnogorskih srednjih stručnih škola iz oblasti elektrotehnike „Energija u žici“.

Na takmičenju će učestvovati učenici drugog i trećeg razreda onih škola koje u svom profilu imaju zanimanja iz oblasti elektrotehnike. Poziv je upućen srednjim stručnim školama iz Tivta, Nikšića, Berana, Pljevalja, Rožaja, Bijelog Polja i Podgorice.

““Energija u žici” prerasta u tadicionalno takmičenje na kojem naši srednjoskolci imaju priliku da pokažu stečena znanja i vještine iz oblasti eleketrotehnike kroz teorijski i praktični rad. Prošlogodišnje takmičenje je pokazalo da  smo započeli projekat koji je značajan za obrazovno-vaspitene ustanove, učenike, ali i CEDIS.

Tačnije na ovaj način, između ostalog, želimo  da uvežemo obrazovne institucije u kojima se stiču znanja i vještine za zanimanja koja su CEDIS-u potrebna za obavljanje osnovne djelatnosti.  S obzirom da će se takmičenje održati ove godie u našem Centru za obuku, učenici će imati priliku da se i neposredno upoznaju sa našom osnovnom djeltnošću – istakla je Marija Jovović , šefica Službe za korporativne komunikacije CEDIS-a”, navodi se u saopštenju.

Škole do 10. oktobra mogu da prijave po jedan tim od tri člana, a za pobjednike takmičenja obezbijeđene su i vrijedne novčane nagrade.

“Za osvojeno prvo mjesto nagrada za tim iznosiće 750 eura, za drugo mjesto 600 eura i treće mjesto 450 eura. Takođe je obezbijeđena nagrada za mentore pobjedničkih ekipa, kao i najbolju školu, a to je lap top. Od ove godine biće uvedena i specijalna nagrada za najboljeg pojedinca koja će iznositi 250 eura.

CEDIS i UNECG će formirati žiri koji će ocjenjivati teorijski i praktični dio rada i proglasiti najbolju školu. Svrha organizovanja takmičenja je želja da se promoviše zanimanje elektrotehničara, ali i značaj srednjeg stručnog obrazovanja”, kazala je Jovović.

Spread the love
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •