Corto Malteze

Ovaj put smo bili u ulozi detektiva, dosta ljudi nas je pitalo gde je i šta radi Corto Maltese, zašto je lokal zatvoren i da li je to trajno? Bacili smo se na istraživanje i saznali da je u pitanju renoviranje prostora i proširenje menija. U međuvremenu se otvorio, a mi smo se dobro izgladneli i krenuli na sesiju džadžovanja.
Osvježeni enterijer i prijatna atmosfera su nas čekali, kao i nova pizza. Na preporuku vlasnika restorana probali smo njihovu novu pizzu, u pitanju je bila POMODORO SECCI. Ime je dobila po sušenom paradajzu iz ulja, koji je jedan od sastojaka na njoj, uz pančetu, parmezan i kapar(veoma zanimljiva stvar, izgledom podjeća na maslinu, dok mu je ukus kisjelkast, ali osvježavajuć).

Corto Malteze

 

Ova pizza nije za dame, ovo je jedna od onih pravih muških stvari, jak ukus pančete i svježina paradajza iz ulja daje ovoj pizzi karakter muškarčine, sigurni smo da bi i sam Corto Maltese tražio ovako nešto za jelo pred put na neku od njegovih pustolovina. Cijena za pizzu od 33cm je 5,20e, muška pizza, muška cijena, ali vrijedna svakog centa. Moramo da istaknemo Corto Maltese kad su pice u pitanju, jer su jedni od rijetkih u glavnom gradu koji picu prave u pećima na drva.

THE DŽADŽ