Naslovna - Novosti - Ekonomija - Danilovgrad u top 3 po potrošnji električne energije
Foto Cedis

Danilovgrad u top 3 po potrošnji električne energije

Korisnici elektrodistributivnog sistema su u junu preuzeli ukupno 215.632.811 kilovatčasova (kWh) električne energije, što je oko sedam odsto više u odnosu na isti period prošle godine i oko pet odsto više u odnosu na maj, saopšteno je iz Crnogorskog elektrodistributivnog servisa (CEDIS). Najviše električne energije, ili gotovo 37 odsto, distribuirano je korisnicima na području Podgorice, Danilovgrada i Cetinja.

Ekipe Sektora za održavanje su u junu 1.508 puta intervenisale na terenu. Vrijednost radova na održavanju elektro-energetskih objekata iznosila je oko 235.948 eura. Na distributivnu mrežu je tokom juna priključen 894 novi korisnik – kažu u CEDIS-u.

Prethodnog mjeseca na području Crne Gore je ugrađeno 2.605 novih elektronskih brojila. Ukupan broj mjernih mjesta u Crnoj Gori koja su opremljena elektronskim brojilima na daljinsko upravljanje je oko 310 hiljada, čime je pokriveno oko 78 odsto konzuma.

– Tokom juna je bila aktuelna izgradnja 11 distributivnih objekata ukupne vrijednosti oko 865 hiljada eura, od kojih je značajan dio izdvojen (277.310 eura) za izgradnju podzemnog voda 10 kV „TS Velika plaža 2 – KZ Sv. Nikola“. Prethodnog mjeseca završeni su i radovi na izgradnji 20 objekata za distribuciju električne energije čija je vrijednost oko 508 hiljada eura – kažu u CEDIS-u.

Takođe pogledajte

Udžbenici od danas u prodaji, cijene kompleta od 40 do 107 eura

Prodaja udžbenika za osnovnu i srednju školu u crnogorskim knjižarama počeće danas. Iz Zavoda za …

Servisne informacije: Isključenja struje za ponedeljak i utorak

Servisne informacije Nastavljaju se radovi na modernizaciji i revitalizaciji mreže Zbog planiranih radova na mreži, …

Оставите одговор

%d bloggers like this: