Connect with us

Društvo

Dnevni boravci ponovo uspostavljeni projektnom saradnjom između MFSS i UNDP

Published

on

Pratite portal Volim Danilovgrad na Facebook-u, Instagramu i Tviteru.


Dnevni boravak za stare u Danilovgradu i dnevni boravak za stare u  Spužu otvoreni su 2015. odnosno 2016. godine.

Cilj usluge, kako nam je kazala Anđela Lalatović, direktorica Centra za socijalni rad u Danilovgradu, bio je da omogući starim licima pomoć u ostvarivanju socijalno-zaštitnih prava, druženje, organizovanje kulturnih i društvenih igara, održavanje radionica i predavanja na različite teme iz oblasti zdravstva u cilju poboljšanja kvaliteta zdravstvene zaštite penzionera kao i pružanje psihosocijalne podrške.

Usluga dnevnog boravka za stare u Danilovgradu i Spužu ostvaruje se kroz aktivnosti koje podstiču socijalnu uključenost i učešće u sadržajima koji su prilagođeni njihovim individualnim potrebama, željama, interesovanjima, interesovanjima, mogućnostima. Dnevni boravak za stare obezbjeđuje svojim korisnicma boravak u organizovanom okruženju usmjerene na aktivnosti koje podstiču aktivaciju, socijalnu integraciju i kvalitetan život u zajednici.

Dnevni boravci su ponovo uspostavljeni projektnom saradnjom između MFSS i UNDP, i uslugu neposredno pružaju negovatelji, kao i stručni radnici i drugi saradnici Centra za socijalni rad Danilovgrad. Usluga će se  obezbjeđivati na način dostave dnevnog obroka za 20 korisnika Dnevnog boravka za stare, počev od 01.12.2021. godine  Zbog  aktuelnih epidemioloških mjera za sprječavanje širenja Covid-19, korisnicima  će obroci biti dostavljani na kućnu adresu.
 
U skladu sa osnovnim principom socijalne i dječje zaštite definisanog Zakonom o socijalnoj i dječjoj zaštiti, odnosno partnerstva i udruživanja različitih nosilaca djelatnosti i programa,  holistički pristup i puna saradnja svih aktera , nameće se kao načelno polazište u kreiranju i pružanju usluga za navedenu kategoriju korisnika, kako bi se ostvarili najbolji interesi korisnika, zaključila je direktorica Centra za socijalni rad u Danilovgradu.

Ostavite komentar

Leave a Reply

Društvo

Zaključeni ugovori između Opštine Danilovgrad i predstavnika sportskih organizacija

Za sufinansiranje programa rada sportskih organizacija, Budžetom Opštine Danilovgrad, opredijeljena su sredstva u visini 200.000,00 eura.

Published

on

By

Pratite portal Volim Danilovgrad na Facebook-u, Instagramu i Tviteru.


Odlukom o raspodjeli sredstava sportskim organizacijama za 2022. godinu, od 18.05.2022. godine, predviđeno je da se putem Javnog konkursa rasporedi 50%, odnosno 100.000,00 od ukupnog iznosa sredstava opredijeljenih Budžetom. Navedenom Odlukom, sredstva za sufinansiranje programa rada sportskih organizacija, raspoređena su na sljedeći način:

FK „Iskra“ – 32.698,83 eura

KK „Danilovgrad“ – 10.077,77 eura

MRK „Danilovgrad“ – 11.341,54 eura

OFK „Spuž“ – 6.642.90 eura

FK „Danilovgrad“ – 11.276,73 eura

KK „Iskra“ – 15.197.67 eura

SPK „Matrix“ – 8.198,31 eura

SK „Vojnik“ – 4.666,23 eura

Predsjednik Opštine Branko Bošković, upriličio je prijem za predstavnike sportskih organizacija, dobitnike sredstava, tokom kojeg su zaključeni ugovori.

NASTAVI SA ČITANJEM

Društvo

„Zazimljavanje pčela“ u prostorijama Mjesnog doma u Donjem Zagaraču

Published

on

By

Pratite portal Volim Danilovgrad na Facebook-u, Instagramu i Tviteru.


U četvrtak, 18. avgusta 2022. godine, u prostorijama Mjesnog doma u Donjem Zagaraču, u 19.00 h, organizovaće se predavanje na temu „Zazimljavanje pčela“, koje mještani Zagarača organizuju u saradnji sa NVO Molekul i opštinom Danilovgrad , dok će se u ulozi predavača naći Vladimir Radulović, tehnički sekretar Saveza pčelarskih organizacija Crne Gore.

Organizatori su saopštili da je predavanje otvoreno za javnost, pa samim tim, pozivaju sve zainteresovane da prisustvuju navedenom događaju.

S obzirom na ograničenost mjesta i u cilju kvalitetnije organizacije događaja, potrebno je da se zainteresovani prijave putem Instagram i Facebook stranice ili na mejl [email protected], na način što će nasloviti mejl sa “Prijava za predavanje “„Zazimljavanje pčela“” i u tekstu mejla upisati svoje ime i prezime, kontakt telefon, mejl adresu i zanimanje (ukoliko se kroz jedan mejl prijavljuje više osoba, potrebno je za svaku osobu naznačiti prethodno navedene podatke).

NASTAVI SA ČITANJEM

Najčitanije