Odlična vijest za sve koji posjeduju vikendice van opštine. Odgovarajući na novinarsko pitanje, Begić je juče kazao da građani do svojih vikendica koje se nalaze u opštini van mjesta stanovanja mogu uz posjedovni list.

Šire strategiju – planirano testiranje građana na javnim površinama

Pomoćnik direktora Instituta za javno zdravlje Senad Begić, juče je najavio da Institut planira da proširi strategiju uzorkovanja.

“Krenuće se sa strategijom šireg uzorkovanja zajednice, po svim opštinama. Biće predloženo uzorkovanje i na javnim površinama, sve sa ciljem sagledavanja prave situacije, i pokušaja identifikovanja asimptomatskih kliconoša. Uzorkovanje će se raditi uz saglasnost pacijenata i poštujući njihivu privatnost. Nadamo se da ćemo još širim uzorkovanjem otkriti i one asimptomatske kliconoše koji su među nama”, naglasio je Begić.

Od 4. maja dozvoljen taxi prevoz

Nacionalno koordinaciono tijelo, zbog velikog interesovanja, dalo je pojašnjenje da se od 4. maja dozvoljava taxi prevoz u cijeloj Crnoj Gori, ali unutar opštinskih granica, sa izuzetkom Podgorica-Danilovgrad-Tuzi, kao jedinstvene cjeline.

Autobuski saobraćaj se dozvoljava unutar opština u kojima nema infekcije koronavirusa, objasnili su iz NKT-a.