Connect with us

Društvo

Dobila sam tumačenje Ministarstva o odlasku u penziju, zakon se mora poštovati

Zorica Kovačević podnijela je danas ostavku na funkciju predsjednice Opštine Danilovgrad. Kovačević je u izjavi za Pobjedu kazala da je ostavku dala kako bi ispoštovala zakon po ispunjenom uslovu za odlazak u penziju.

– Cijeli svoj radni vijek sam postupala poštujući zakon. I danas to činim. Od Ministarstva javne uprave sam dobila mišljenje u pogledu godina života za odlazak u penziju po sili zakona. Saglasila sam se sa istim i podnijela ostavku na funkciji predsjednice Opštine Danilovgrad – kazala je Kovačević u izjavi za Pobjedu.

Ostavku je dala, kako ističe, iako je imala drugačija pravna tumačenja ovog pitanja.

– Zakon se mora poštovati i još važnije jednako primenjivati. Nažalost, sadašnji trenutak to ne potvrđuje – poručila je Kovačević.

Funkcionerka DPS, na poziciji predsjednice je bila od 2018. godine. Prije toga bila je direktorka Kliničkog centra Crne Gore i ministarka rada i socijalnog staranja.

Iz Opštinskog odbora Demokrata saopšteno je da je Kovačević ostavku podnijela na na danas održanom sastanku predsjednika SO Danilovgrad sa predsjednicima klubova odbornika.

Demokrate tvrde i da će sjednica SO Danilovgrad na kojoj će se birati novi predsjednik Opštine biti održana 4. jula.

Reklama
1 Comment

1 Comment

  1. Sanja

    30 06 2022 22:51 at 22:51

    Idi srećan ti put bio!!! Napunila si se dobro na račun politike…

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Društvo

Potencijalno dostupna inovativna rješenja: Nove prilike za unapređenje danilovgradskog Vodovoda

Krajem prethodne nedjelje u Tivtu je održana prezentacija inovativnih rješenja u oblasti automatizacije, energetske održivosti, tretmana i upravljanja postrojenjima za pitku vodu i komunalne otpadne vode, kompanija „Greenacle“, „Beo Expert“ i „Kolektor“.

U ime Opštine Danilovgrad, prezentaciji su prisustvovali potpredsjednica Opštine, Marija Radonjić, i predsjednik Odbora direktora d.o.o. „Vodovod i kanalizacija“, Lazar Bojat.

Tom prilikom, razmatrane su mogućnosti unapređenja funkcionisanja danilovgradskog Vodovoda, primarno kroz implementaciju geografskog informacionog sistema (GIS) i satelitskog monitoringa gubitaka na mreži, kao i drugih značajnih projekata koji bi mogli biti realizovani iz sredstava EU fondova.

NASTAVI SA ČITANJEM

Društvo

Đoković prisustvovao Danu opštine Gračanica

Predsjednik Skupštine opštine Danilovgrad Velimir Đoković prisustvovao je Danu opštine Gračanica.

Liturgijom , litijama i rezanjem slavskog kolača u Gračanici obilježen je praznik Mala Gospojina ili Rođenje Presvete Bogorodice, nakon čega je održana i Svečana akademija u Domu kulture.

 

NASTAVI SA ČITANJEM

Facebook

Najčitanije