Connect with us

Društvo

Dodjela priznanja dobitnicima “Luče”: Sekretarka zaboravila učenicu, prirediće se poseban prijem kod predsjednice Opštine Danilovgrad

Published

on

Pratite portal Volim Danilovgrad na Facebook-u, Instagramu i Tviteru.


Predsjednica Opštine Zorica Kovačević, sa potpredsjednicima Natašom Milonjić-Drašković i Ilijom Grgurovićem, upriličila je juče, 16. juna prijem učenika osnovnih škola i gimnazije, dobitnika diplome „Luča“ u Velikoj Sali Opštine Danilovgrad. Ipak, dodjeli priznanja i nagrada nije prisustvovala učenica OŠ “Milosav Koljenšić” sa Slapa, koja je u ovoj obrazovnoj ustanovi i đak generacije.

Direktor OŠ “Milisav Koljenšić” sa Slapa, Aleksandar Katnić, za naš portal je kazao da je Sekretarijatu za lokalnu samoupravu i društvene djelatnosti na vrijeme dostavljeno ime i prezime učenice koja je dobitnica diplome “Luča”. Spisak su, kako kaže, poslali mejlom ističući da na događaj dodjele priznanja nisu pozvani.

Vjerujemo da se radi o propustu, zaključuje Katnić.

Sa prijema učenika

Iz Sekretarijata su na pitanje “koji su objektivni razlozi zbog kojih učenici danilovgradskih škola, koji ispunjavaju uslove za dodjelu nagrada nisu prisustvovali odnosno nisu pozvani da uzmu učešća na događaju”, odgovorili u svom maniru, kao da je greška naše redakcije što učenica nije prisustvovala događaju.

Iz Sekretarijata su tako u odgovorima naveli da kako je pitanje postavljeno oblikom množine odmah da istaknemo da je od 54 učenika/ca osnovnih škola i gimnazije sa teritorije opštine Danilovgrad propust napravljen kod jednog djeteta. Na našu ogromnu žalost, da dodamo i to; voljeli bi smo da nije došlo do propusta, zbog djeteta, naravno, a i mi bi smo se bolje osjećali.”

Dakle, greškom, poziv je, umjesto Osnovnoj školi „Milosav Koljenšić“ Slap, dostavljen Osnovnoj školi „Blažo Mraković“ Donji Zagarač.

Iz Sekretarijata su naveli da će propuštenu svečanost  pokušati da nadoknade posebnim prijemom od strane predsjednice Zorice Kovačević, koji će biti organizovan u ponedjeljak 20. juna 2022. godine u 10.00 sati, a tokom kojeg će djevojčica dobiti dar, kao i izvinjenje, o čemu je majka djevojčice obaviještena.

Ovu oblast rada Opštine pokriva Sekretarijat za lokalnu samoupravu i društvene djelatnosti tako da je odgovorno lice za napravljeni propust sekretarka Olivera Pavićević, koja upućuje, ovom prilikom, javno izvinjenje djevojčici, zaključuju iz Sekretarijata.

Ostavite komentar

Leave a Reply

Društvo

Zaključeni ugovori između Opštine Danilovgrad i predstavnika sportskih organizacija

Za sufinansiranje programa rada sportskih organizacija, Budžetom Opštine Danilovgrad, opredijeljena su sredstva u visini 200.000,00 eura.

Published

on

By

Pratite portal Volim Danilovgrad na Facebook-u, Instagramu i Tviteru.


Odlukom o raspodjeli sredstava sportskim organizacijama za 2022. godinu, od 18.05.2022. godine, predviđeno je da se putem Javnog konkursa rasporedi 50%, odnosno 100.000,00 od ukupnog iznosa sredstava opredijeljenih Budžetom. Navedenom Odlukom, sredstva za sufinansiranje programa rada sportskih organizacija, raspoređena su na sljedeći način:

FK „Iskra“ – 32.698,83 eura

KK „Danilovgrad“ – 10.077,77 eura

MRK „Danilovgrad“ – 11.341,54 eura

OFK „Spuž“ – 6.642.90 eura

FK „Danilovgrad“ – 11.276,73 eura

KK „Iskra“ – 15.197.67 eura

SPK „Matrix“ – 8.198,31 eura

SK „Vojnik“ – 4.666,23 eura

Predsjednik Opštine Branko Bošković, upriličio je prijem za predstavnike sportskih organizacija, dobitnike sredstava, tokom kojeg su zaključeni ugovori.

NASTAVI SA ČITANJEM

Društvo

„Zazimljavanje pčela“ u prostorijama Mjesnog doma u Donjem Zagaraču

Published

on

By

Pratite portal Volim Danilovgrad na Facebook-u, Instagramu i Tviteru.


U četvrtak, 18. avgusta 2022. godine, u prostorijama Mjesnog doma u Donjem Zagaraču, u 19.00 h, organizovaće se predavanje na temu „Zazimljavanje pčela“, koje mještani Zagarača organizuju u saradnji sa NVO Molekul i opštinom Danilovgrad , dok će se u ulozi predavača naći Vladimir Radulović, tehnički sekretar Saveza pčelarskih organizacija Crne Gore.

Organizatori su saopštili da je predavanje otvoreno za javnost, pa samim tim, pozivaju sve zainteresovane da prisustvuju navedenom događaju.

S obzirom na ograničenost mjesta i u cilju kvalitetnije organizacije događaja, potrebno je da se zainteresovani prijave putem Instagram i Facebook stranice ili na mejl [email protected], na način što će nasloviti mejl sa “Prijava za predavanje “„Zazimljavanje pčela“” i u tekstu mejla upisati svoje ime i prezime, kontakt telefon, mejl adresu i zanimanje (ukoliko se kroz jedan mejl prijavljuje više osoba, potrebno je za svaku osobu naznačiti prethodno navedene podatke).

NASTAVI SA ČITANJEM

Najčitanije