Naslovna - Novosti - Društvo - Dominacija Danilovgrađana
FK ISKRA
FK ISKRA Izvor POBJEDA

Dominacija Danilovgrađana

Ni Sutjeska, ni Budućnost, već Iskra. Danilovgrađani su uspjeli da nadvise ,,vječite i osvoje prvo mjesto na kraju prvog dijela sezone u Kadetskoj ligi Crne Gore.

Igrači trenera Mirka Tamindžije tokom jesenjeg dijela osvojili su 38 bodova, čime su ostavili iza sebe glavne favorite. Iz utakmice u utakmicu Danilovgrađani su oduševljavali i potezima i rezultatima, pa prvo mjesto nije iznenađenje.

“Ovo je zaista veliki uspjeh. Iskren da budem, nijesmo stavljali sebe u prvi plan, niti to sada radimo. Jednostavno, Budućnost i Sutjeska imaju sve na tacni za razliku od nas iz manjih sredina, što je i normalno. Ali, radili smo vrijedno, dječaci su zaista posvećeni i rezultat je sve to ispratio”, rekao Tamindžija.

Nekadašnji sjajni defanzivac prenio je na svoje mlade igrače upornost, borbenost i veliko zalaganje, a potencijal je vidljiv, jer su dječaci konstantno oduševljavali.

“Dobili smo mnogo pohvala. Svi govore da smo skrenuli pažnju i naravno da mi je drago zbog toga. Svi smo prezadovoljni jesenjom titulom. Ako nam se ukaže prilika na kraju da budemo šampioni, kao što se ukazala sada, nadam se da ćemo je iskoristiti” dodao je Tamindžija, koji je naglasio da mu u radu pomažu kondicioni trener Dane Zegarac i Ivan Bošković, koji posebno radi sa napadačima.

Ekipu koju čine: Lazar Sekulić, Marjan Vuljaj, Andrijan Avduljaj, Milić Bogićević, Goran Bubanja, Filip Jadžić, Nemanja Perović, Dario Tošić, Nikola Vujadinović, Milan Bojat, Vojislav Jovanović, Lazar Kostić, Andrej Kovačević, Jovan Perišić, Damjan Radulović, Veliša Radulović, Petar Tadić, Borko Tomašević, Aleksandar Vuković, Aleksa Džuver, Vlado Gajić, Ivan Jovanović i Andrija Kolundžić ponikli su u privatnoj školi FK Danilovgrad. Kako je vrijeme odmicalo, pobjede su im postale svakodnevica…

“Osvajali su kao mlađi turnire, tri puta su sa Iskrom igrali finale Kupa Srednje regije. Kada je došlo vrijeme da postanu kadeti, stigli su u Iskru, a prethodne sezone su cijelu takmičarsku godinu igrali sa starijima od sebe kao igrači rođeni 2002. godine takmičili su se sa igračima rođenim 2001. Sada je to došlo na naplatu. Prošle sezone smo se navikli i nakupili iskustva. Međutim, naš plan je bio da razmišljamo od kola do kola. I osnovni plan nam je da forsiramo pas igru”, objasnio je Tamindžija.

Đorđe Šaletić, nakon što je prošle godine bio najbolji strijelac lige sada je pri prvom timu. Ove sezone dominira Vlado Gajić sa 24 gola, a poziv da budu u reprezentaciji dobili su Andrijan Avduljaj i Andrija Kolundžić.

“Upravo to je naša najveća nagrada. Naš glavni cilj je da pravimo igrače”, zaključio je Mirko Tamindžija.

Takođe pogledajte

Sunčano, do 35 stepeni

Na jugu Crne Gore sjutra će biti pretežno sunčano uz slab do umjeren razvoj dnevne …

Saopštenje za javnost PK Visokogorci Crne Gore i Planinarskog Saveza Crne Gore

Obavještavamo javnost da će posmrtni ostaci Milana Radovića biti dopremljeni u Crnu Goru u nedjelju …

Оставите одговор

%d bloggers like this: