Dragović: Pred nadležnim sudom ću podnijeti postupak za ocjenu zakonitosti Odluke o Savjetu Radija Danilovgrad - Volim Danilovgrad
Connect with us

Društvo

Dragović: Pred nadležnim sudom ću podnijeti postupak za ocjenu zakonitosti Odluke o Savjetu Radija Danilovgrad

“Skupština opštine Danilovgrad na poslednjoj sjednici glasovima vladajuće koalicije usvojila je nezakonitu Odluku o izboru članova Savjeta Radija Danilovgra radi čega ću pred nadležnim sudom pokrenuti postupak za ocjenu zakonitosti predmetne odluke čim bude objavljena u Službenom listu.”

Pratite portal Volim Danilovgrad na Instagramu Klikom ovdje

Ovo je najavio nezavisni odbornik u Skupštini opštine Danilovgrad, Darko Dragović.

Naime, kako je naveo u saopštenju dostavljenom portalu VD, Odlukom o osnivanju Lokalnog javnog emitera Radio Danilovgrad DOO i statutom ovog  javnog emitera je jasno definisano da se članovi Savjeta biraju iz reda afirmisanih stručnjaka iz oblasti koje su relevantne za oblasti radija.

Pojam “afirmisani stručnjak”, kako dalje navodi Dragović, je pravni standard koji ne sadrži jasnu definiciju, međutim, mnogi propisi definišu parametre na temelju kojih se utvrđuje da li je neko lice afirmisani stručnjak iz određene oblasti. S tim u vezi, jedan od dokaza da je neka osoba afirmisani stručnjak jesu i edukativni, naučno-istraživački, kulturno-umjetničko i drugi stručni radovi koji su prepoznati i priznati od strane društvene zajednice.

Predlagač sporne Odluke, kako kaže Dragović, nije dostavio bilo kakav dokaz da su predloženi kandidati afirmisani stručnjaci iz oblasti iz koje su predloženi za članove Savjeta Radija, a indirektno je priznao da o tome nije ni vođeno računa.

Prema tome, jasno je da predloženi kandidati nijesu ispunili uslove definisane Statutom Radija Danilovgrad pa samim tim nije se ni moglo odlučivati o tome da li ih treba izabrati za članove Savjeta ili ne.

Takođe, pažljivo sam pročitao saopštenje OO DPS Danilovgrad izdato nakon sjednice SO. Imam utisak da su se nakon debakla koji je DPS doživio na prošloj sjednici SO Danilovgrad okupile njihove sijede glave i jedan plavušan, tri dana dumali što narodu da kažu i na kraju odlučili da ne kažu ništa nego da prepišu Izvještaj o radu, nastavlja Dragović u saopštenju i zaključuje da je jedan fijasko sasvim dovoljan.

Društvo

Predsjednik OFK Spuž, Dejan Rolović glavni skaut menadžerske agencije iz Njemačke

Pratite portal Volim Danilovgrad na Instagramu Klikom ovdje

Predsjednik OFK Spuž, Dejan Rolović imenovan je za glavnog skauta menadžerske agencije European Soccer Connection GM za Crnu Goru, Srbiju i Bosnu i Hercegovinu, saopšteno je iz tog kluba.

Navodi se da je sjedište agencije u Njemačkoj. Rolović je diplomirani fudbalski trener Univerziteta UNION Beograd, sa UEFA licencom.

“Radi se o veoma ozbiljnoj i respektabilnoj agenciji, čiju ponudu nijesam mogao da odbijem. Vlasnik agencije,proslavljeni turski fudbaler Sercan Guvenisik, sa kojim sam već izvjesno vrijeme u stalnom kontaktu, izrazio je želju da sarađuje sa igračima sa ovih prostora”, rekao je Rolović. On je naglasio da mu imenovanjem za glavnog skauta predstavlja izuzetnu čast i nagradu za dosadašnji rad u fudbalu.

“Trudiću se da opravdam ukazano povjerenje i da postignem što bolje rezultate. Agencija posreduje u većini evropskih država, najviše u Njemačkoj i Turskoj. Ovo je jedinstvena prilika za sve mlade i talentovane igrače da posredstvom naše agencije ostvare svoje snove gradeći fudbalsku karijeru u velikim evropskim klubovima”, kazao je Rolović.

NASTAVI SA ČITANJEM

Društvo

Vlada osudila prijetnje Ministarki Borovinić Bojović

Iz Vlade Crne Gore su najoštrije osudili prijetnje upućene ministarki dr Jeleni Borovinić Bojović i njenoj porodici.

Otpuštanje 3.182 službenika i opštinara

Pratite portal Volim Danilovgrad na Instagramu Klikom ovdje

“Crna Gora ne smije i neće biti država prijetnji i straha, već država sigurnosti i mira za sve svoje građanke i građane”, navodi se na Twitter nalogu Vlade Crne Gore.

Naveli su da Vlada stoji uz ministarku Borovinić Bojović i ohrabruje je da nastavi posvećeno i profesionalno vođenje resora koji joj je povjeren.

“Od nadležnih institucija zahtjevamo brzo i efikasno djelovanje”, poručuju iz Vlade.

NASTAVI SA ČITANJEM

Sponzorisano

Sponzorisano

Seljak.me i VD

Danilovgrad
Делимично облачно
06:0319:24 CEST
Осећај: 5°C
Ветар: 18km/h N
Влажност: 62%
Притисак: 1018.96mbar
УВ индекс: 0
ЧетПетСуб
15/3°C
18/8°C
14/8°C

Facebook

Instagram

Najčitanije