Connect with us

Hronika

EKOLOŠKI U BJELOPAVLIĆIMA: “Stiren i butadien na tihoj vatri”

Više čitalaca portala Volim Danilovgrad poslalo nam je fotografije oblaka otrovnog dima, koji je najvjerovatnije nastao kao posledica spaljivanja guma, plastike i ko zna čega već ne.

Požar je u Veljem polju u blizini kasarne.

Stiren i butadien su samo neki od toksina koji se oslobađaju paljenjem guma, a poznato je da su kancerogeni po ljude i štetni po okolinu. Gume sadrže na desetine drugih derivata koji su štetni po zdravlje, naročito prilikom sagorijevanja.

Green Home

Hronika

Maloljetnik upravljao vozilom, oduzeta lovačka puška

Dana 03.12.2023.godine u 17,10 časova postupajući po operativnom informaciji PS SP Ob Danilovgrad kontrolisali su privatno motorno vozilo, Renault klio  sa kojim je upravljalo malodobno lice B.I. , rodjen 02.08.2006.godine u Podgorici, nastanjen u Novo Selo, Opština Danilovgrad.

Prilikom kontrole lica i vozila pronađena je lovačka puška marke Bereta fab.broja B-11690 kalibra 12 mm i 35 komada lovačkih patrona.

Sa događajem je upoznat Državni tužilac  u ODT koji je naložio prikupljanje obaveštenja i da se oružje i municija privremeno oduzmu nakon čega će se izjasniti o pravnoj kvalifikaciji, saopštili su za portal Volim Danilovgrad iz OB Danilovgrad.

NASTAVI SA ČITANJEM

Hronika

Udes na putu Danilovgrad-Spuž, poginuo pješak

Policija je saopštila da je u saobraćajnoj nesreći u mjestu Sušica, na putu Danilovgrad-Spuž stradao pješak B.T. (1952).

Do nesreće je došlo oko 19.30 časova.

To je saopšteno Portalu RTCG iz Uprave policije.

U toku je uviđaj.

NASTAVI SA ČITANJEM

Facebook

Najčitanije