Naslovna - Novosti - Društvo - GI Sačuvajmo Sinjajevinu: Ministarstvo odbrane za vježbe neka koristi poligon Krivolak
Sa ranijeg protesta na Sinjajevini (Foto: Luka Zeković)

GI Sačuvajmo Sinjajevinu: Ministarstvo odbrane za vježbe neka koristi poligon Krivolak

“Vijest Ministarstva odbrane je još samo jedan dokaz da Crna Gora uz podršku i pomoć 28 država saveznica iz NATO, kao i zemljama regiona koje imaju poligoine, može izbjeći uništavanje dijela svoje teritorije na Sinjajevini i koristiti vojne poligone u regionu”

Građanska inicijativa Sačuvajmo Sinjajevinu pozvalo je Ministarstvo odbrane Crne Gore da potpiše ugovor sa Sjevernom Makedonijom o korištenju poligona Krivolak za svoje potrebe.

“Obradovala nas je vijest da su analize Ministarstva odbrane Republike Sjeverne Makedonije koje su urađene nakon međunarodne vježbe “Odlučni udar” na njihovom poligonu Krivolak pokazale da nema zagađenja, te stoga pozivamo Ministarstvo odbrane Crne Gore da potpiše ugovor sa tom državom o korištenju tog prostora za svoje potrebe. Vijest Ministarstva odbrane je još samo jedan dokaz da Crna Gora uz podršku i pomoć 28 država saveznica iz NATO, kao i zemljama regiona koje imaju poligoine, može izbjeći uništavanje dijela svoje teritorije na Sinjajevini i koristiti vojne poligone u regionu. Građani Crne Gore već izdvavaju milionska sredstva za sektor odbrane pa dio njih može biti utrošen i na zakup poligona za potrebe naše vojske”, navodi se u saopštenju GI Sačuvajmo Sinjajevinu.

 

Oni su pozvali građane da im se pridruže na protestu koji je zakazan 12. jula u 12 sati na Savinim vodama na Sinjajevini.

“Građanstvo pozivamo da posjeti kraljicu crnogorskih planina i upozna se sa njenim ljepotama”, zaključuje se u saopštenju.

Takođe pogledajte

SZO predlaže zabranu industrijske hrane, za mlađu djecu, koja sadrži šećer

Svjetska zdravstvena organizacija (SZO) upozorila je danas da industrijska hrana za bebe i mlađu djecu …

tradicija Sajmova u Danilovgradu

Bijela kuga u 18 opština, Danilovgrad na listi

Andrijevica, Bar, Berane, Bijelo Polje, Cetinje, Danilovgrad, Gusinje, Herceg Novi, Kolašin, Mojkovac, Nikšić, Petnjica, Plav, …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

%d bloggers like this: