Naslovna - Novosti - Društvo - GI Sačuvajmo Sinjajevinu: Ministarstvo odbrane za vježbe neka koristi poligon Krivolak
Sa ranijeg protesta na Sinjajevini (Foto: Luka Zeković)

GI Sačuvajmo Sinjajevinu: Ministarstvo odbrane za vježbe neka koristi poligon Krivolak

“Vijest Ministarstva odbrane je još samo jedan dokaz da Crna Gora uz podršku i pomoć 28 država saveznica iz NATO, kao i zemljama regiona koje imaju poligoine, može izbjeći uništavanje dijela svoje teritorije na Sinjajevini i koristiti vojne poligone u regionu”

Građanska inicijativa Sačuvajmo Sinjajevinu pozvalo je Ministarstvo odbrane Crne Gore da potpiše ugovor sa Sjevernom Makedonijom o korištenju poligona Krivolak za svoje potrebe.

“Obradovala nas je vijest da su analize Ministarstva odbrane Republike Sjeverne Makedonije koje su urađene nakon međunarodne vježbe “Odlučni udar” na njihovom poligonu Krivolak pokazale da nema zagađenja, te stoga pozivamo Ministarstvo odbrane Crne Gore da potpiše ugovor sa tom državom o korištenju tog prostora za svoje potrebe. Vijest Ministarstva odbrane je još samo jedan dokaz da Crna Gora uz podršku i pomoć 28 država saveznica iz NATO, kao i zemljama regiona koje imaju poligoine, može izbjeći uništavanje dijela svoje teritorije na Sinjajevini i koristiti vojne poligone u regionu. Građani Crne Gore već izdvavaju milionska sredstva za sektor odbrane pa dio njih može biti utrošen i na zakup poligona za potrebe naše vojske”, navodi se u saopštenju GI Sačuvajmo Sinjajevinu.

 

Oni su pozvali građane da im se pridruže na protestu koji je zakazan 12. jula u 12 sati na Savinim vodama na Sinjajevini.

“Građanstvo pozivamo da posjeti kraljicu crnogorskih planina i upozna se sa njenim ljepotama”, zaključuje se u saopštenju.

Takođe pogledajte

martinići donje selo

Martinići Donje selo: Da li smo mi građani drugog reda?

Poslednje dvije godine, stanovništvo Pjeskova, upućuje na par gorućih problema koji muče njihovu lokalnu zajednicu. …

Danas intenzivnije padavine, evo kada će biti ljepše vrijeme

U Crnoj Gori danas se očekuje umjereno do potpuno oblačno vrijeme, povremeno kiša, pljuskovi i …

Оставите одговор

%d bloggers like this: