Connect with us

Društvo

Gradiće se kuće za četiri porodice

Objavljeno

dana

Pratite portal Volim Danilovgrad na Facebook-u, Instagramu i Tviteru.


U susret  početku radova na izgradnji objekata za stanovanje u Danilovgradu u okviru Regionalnog stambenog programa, redsjednica Opštine Zorica Kovačević i potpredsjednik Ilija Grgurović su upriličili prijem za članove porodica kojima će uskoro biti riješen problem krova nad glavom i sa kojima su juče potpisani ugovori.

Kako su saopštili iz opštine Danilovgrad prije dvije godine je pružena sva potrebna podrška porodicama koje su aplicirale za rješavanje stambenog pitanja u okviru ovog projekta za koji je na državnom nivou opredijeljeno 1,2 miliona eura. Izdavanjem Urbanističko tehničkih uslova, kao i neophodnih saglasnosti na idejno rješenje od strane glavnog gradskog arhitekte stvoreni su uslovi da se radi na osnovnom građevinskom projektu kao i reviziji istog. Odlukom SO Danilovgrad porodice su oslobođene naknade za komunalno opremanje što je za budžet ovih familija predsavljalo veliku olakšicu.

– Nakon završenog postupka javnih nabavki za izbor najpovoljnijeg izvođača radova od strane Uprave javnih radova stekli su se uslovi da se projekat realizuje i počne izgradnja objekata. Konzorcijum koji predvodi DOO EUROZOX će izvesti radove za četiri porodice na ovom području a prosječna vrijednost jednog objekta iznosiće oko 30 000 eura bez PDV-a. Sredstva za izgradnju su obezbijeđena iz donatorskog fonda Regionalnog stambenog programa, rekla je Kovačević i naglasila da je lokalna uprava uvijek spremna da izađe u susret svim sugrađanima a prije svega onima lošeg materijalnog i finansijskog stanja kao i najranjivijim kategorijama stanovništva.

Glavni donator programa je Evropska unija, a značajne novčane kontribucije osigurale su vlada Sjedinjenih Američkih Država, kao i vlade Italije, Njemačke, Norveške, Švajcarske, Danske, Turske itd. Snažnu podršku programu daju Visoki komesarijat ujedinjenih naroda za izbjeglice – UNHCR i Organizacija za sigurnost i saradnju u Evropi – OSCE.

– Rješavanje stambenih pitanja za najugroženije kategorije stanovništva jeste obaveza i prioritet a kada su u pitanju raseljena i interno raseljena lica imajući u vidu period raseljeništva  te dužinu boravka u Crnoj Gori, vi ste naši sugrađani i komšije koji sa nama dijelite i dobro i zlo, obratila se Kovačević Aleksandru Ceroviću iz Novog Sela, Igoru Ćeraniću iz Martinića, Dragici Krsmanović iz Spuža i Predragu Tintoru iz Kosića koji su aplicirali za ovaj projekat.

U cilju dalje podrške porodicama potpresjednik opštine Ilija Grgurević će koordinirati izgradnjom  objekata.

Za jednog od budućih vlasnika savremenog doma koji će biti izgrađen po evropskim standardima, Predraga Tintora ovo je jedan od najsvečanijih trenutaka u životu.- Nemam riječi kojima mogu opisati moje i zadovoljsvo djece, supruge i majke što ćemo živjeti u mnogo boljim uslovima. Neizmjerno hvala rukovodstvu opštine i donatorima koji su nesebično podržali ovaj projekat, dodao je Tintor.

Ostavite komentar

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Required fields are marked *

Društvo

Put ka Manastiru Ostrog blokiran zbog radova

Objavljeno

dana

By

Pratite portal Volim Danilovgrad na Facebook-u, Instagramu i Tviteru.


Ako ste danas krenuli prema najvećem svetilištu u Crnoj Gori, Manastiru Ostrog, vjerovatnoća da ne budete vraćeni nazad je jako mala.

Naime, na “novom” putu koji povezuje opštinu Danilovgrad sa Manastirom, tačnije put koji počinje od mjesta Gorica i vodi ka Ostrogu, vrše se radovi na sanaciji kolovoznih traka koje su, uslijed vremenskih neprilika i uslijed odrona, oštećene.

Ukoliko se odlučite posjetiti Manastir Ostrog, preporučujemo da idete magistralnim putem Danilovgrad – Nikšić, preko Bogetića.

I naš čitala, Vunko Boričić, je juče išao do Manastira Ostrog i došao do kako kaže “blizu pod stijena i gore blokiran put i ne samo ja nego su se svi vraćali.”

Prevalili smo punih 10 km i morali smo se vraćati ponovo do Danilovgrada i ići preko Bogetića, kazao nam je Boričić ukazujući da je u mjestu Gorica potrebno postaviti upozorenje da je put do Manastira neprohodan.

NASTAVI SA ČITANJEM

Društvo

Kolekcija “Znaci pored puta”

Objavljeno

dana

By

Pratite portal Volim Danilovgrad na Facebook-u, Instagramu i Tviteru.


NASTAVI SA ČITANJEM

Danilovgrad
Ведро
06:5016:12 CET
Осећај: 6°C
Ветар: 13km/h N
Влажност: 53%
Притисак: 1022.01mbar
УВ индекс: 0
УтоСреЧет
13/5°C
13/7°C
13/8°C

Facebook

Najčitanije

[wcepe_products recent=true order='desc' number='4' columns='4' hide='rating,onsale' button='Vidi artikal']