Connect with us

Društvo

“Grlićani – građani drugog reda”

Prema glavnom projektu rekonstrukcije magistralnog puta Podgorica-Danilovgrad nije predviđeno zadržavanje priključnog puta u naselju Grlić.
Ranije je najavljeno obraćanje projektantu i revidentu za pribavljanje mišljenja, na osnovu kojeg će postupiti.

Published

on

Pratite portal Volim Danilovgrad na Facebook-u, Instagramu i Tviteru.


Naselje Grlić ostaje odsječeno sa nove magistrale na način da ne postoji funkcionalna saobraćajnica koja će povezivati ovo naselje sa rekonstruisanom brzom saobraćajnicom.

Irena Đukić, stanovnica Grlića kazala nam je da i pored svih silnih obećanja da će dobiti obavještenje i da će im, kako kaže, biti “završen” izlazak na magistralu, od toga izgleda da nema ništa. Asfalt je već postavljen!

Đukić se pita zašto i kako završen, kad su to pravo već imali.

Naime, kako kaže Đukić svakoj livadi otvoriše izlaz (i neka su, hvala Bogu) put koji koristi preko 100 domaćinstava je zatvoren.

This slideshow requires JavaScript.

“Dakle, nama oduzeše, drugom dadoše! Ipak, da ne budemo previše nezahvalni, dali su i nama put i to uski, prilazni put, a po Zakonu to je nekategorisani put koji omogućava vlasniku, odnosno držaocu nepokretnosti prilaz na javni put. Dakle, široku ulicu zamijeniše uskim putem kojim se ne mogu dva auta mimoići i to dužinom nekih 50 metara.” revoltirana je Đukić.

Ranije su se mještani Grlića obraćali investitoru i opštini Danilovgrad kada su od Predsjednice opštine Zorice Kovačević dobili odgovor da je njihov zahtjev proslijedila  Upravi. Direktor te ustanove Radomir Vuksanović za “Vijesti” je tada kazao da će se shodno zakonskim odredbama obratiti projektantu i revidentu i pribaviti mišljenje, na osnovu kojeg će postupiti.

Ostavite komentar

Leave a Reply

Društvo

Zaključeni ugovori između Opštine Danilovgrad i predstavnika sportskih organizacija

Za sufinansiranje programa rada sportskih organizacija, Budžetom Opštine Danilovgrad, opredijeljena su sredstva u visini 200.000,00 eura.

Published

on

By

Pratite portal Volim Danilovgrad na Facebook-u, Instagramu i Tviteru.


Odlukom o raspodjeli sredstava sportskim organizacijama za 2022. godinu, od 18.05.2022. godine, predviđeno je da se putem Javnog konkursa rasporedi 50%, odnosno 100.000,00 od ukupnog iznosa sredstava opredijeljenih Budžetom. Navedenom Odlukom, sredstva za sufinansiranje programa rada sportskih organizacija, raspoređena su na sljedeći način:

FK „Iskra“ – 32.698,83 eura

KK „Danilovgrad“ – 10.077,77 eura

MRK „Danilovgrad“ – 11.341,54 eura

OFK „Spuž“ – 6.642.90 eura

FK „Danilovgrad“ – 11.276,73 eura

KK „Iskra“ – 15.197.67 eura

SPK „Matrix“ – 8.198,31 eura

SK „Vojnik“ – 4.666,23 eura

Predsjednik Opštine Branko Bošković, upriličio je prijem za predstavnike sportskih organizacija, dobitnike sredstava, tokom kojeg su zaključeni ugovori.

NASTAVI SA ČITANJEM

Društvo

„Zazimljavanje pčela“ u prostorijama Mjesnog doma u Donjem Zagaraču

Published

on

By

Pratite portal Volim Danilovgrad na Facebook-u, Instagramu i Tviteru.


U četvrtak, 18. avgusta 2022. godine, u prostorijama Mjesnog doma u Donjem Zagaraču, u 19.00 h, organizovaće se predavanje na temu „Zazimljavanje pčela“, koje mještani Zagarača organizuju u saradnji sa NVO Molekul i opštinom Danilovgrad , dok će se u ulozi predavača naći Vladimir Radulović, tehnički sekretar Saveza pčelarskih organizacija Crne Gore.

Organizatori su saopštili da je predavanje otvoreno za javnost, pa samim tim, pozivaju sve zainteresovane da prisustvuju navedenom događaju.

S obzirom na ograničenost mjesta i u cilju kvalitetnije organizacije događaja, potrebno je da se zainteresovani prijave putem Instagram i Facebook stranice ili na mejl [email protected], na način što će nasloviti mejl sa “Prijava za predavanje “„Zazimljavanje pčela“” i u tekstu mejla upisati svoje ime i prezime, kontakt telefon, mejl adresu i zanimanje (ukoliko se kroz jedan mejl prijavljuje više osoba, potrebno je za svaku osobu naznačiti prethodno navedene podatke).

NASTAVI SA ČITANJEM

Najčitanije