Connect with us

Društvo

Iković o Martinićkom putu: „Ostaje ili da promijenimo iz korijena stvari ili da nastavimo da krpimo rupe“

Pred svake izbore ga krpe i pred svake izbore dobijamo obećanje da će put preko Martinića biti završen. I to je sve, nakon tog nam se poveća broj rupa, broj slomljenih retrovizora, i dalje nas prati nervoza i ljutnja na druge učesnike u saobraćaju iako oni nijesu krivi što rukovodstvo nije završilo posao za koji smo ih platili.

Prethodno je saopštio Vuk Iković iz Preokreta ističući da je „ovo  jedan od tri puta koja se najviše koriste u opštini Danilovgrad. Ipak je jedan od najneuslovnijih putnih pravaca u Danilovgradu i Crnoj Gori.“

Ako idete iz Martinića do Podgorice, Kolašina, Nikšića ili do mora, najteže će vam biti da izađete iz Martinića zbog uskog puta, velikog broja rupa i radova koji traju skoro godinu dana, kazao je Iković navodeći da je ovo jedna od većih zaravni u Crnoj Gori ali i pored prednosti terena put liči na zapuštenu zaraslu stazu, a pri tome saobraćaj nije bezbjedan pogotovo za pješake i bicikliste.

„Ovim putem je odvezeno na desetine miliona sirovina, a prije svega šume sa Ponikivice, Studenog i Vukotice kao i arhitektonskog kamena iz Martinića. Opština je od ovih sirovina prihodovala milione eura ipak građani nijesu dobili ono šti im pripada. Znači prodali smo sirovine, njihovim odvozom put je dobio nove rupe, koje i dalje krpimo našim novcem.“, istakao je Iković.

-Znači rukovodstvu opštine ovaj put i njegovi korisnici nijesu prioritet, a neodrživo upravljanje finasijama je dodatno iskomlikovalo situaciju pa su mještani umjesto novog puta dobili novo krpljenje rupa.

Tako se produzava agonija, stres, nesigurnost za učesnike u saobraćaju.

I umjesto da se rukovodstvo suoči sa svojim rezultatima i preispita rad funkcinera, oni okrivljuju stari hrast jer zakon kaže da put treba prilagoditi hrastu koji je stariji od samog puta.

Ovakva situacija je posledica centralizovane uprave i ne razumjevanja života i potreba građana. Zato kada građanin rukovodstvu bude na prvom mjesu tada će građanin imati i kvalitetan put. Do tada nam ostaje ili da promijenimo iz korijena stvari ili da nastavimo da krpimo rupe, gutamo nervozu i popravljamo kvarove na vozilima zbog lošeg puta, zaključio je Iković.

Reklama
Ostavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Društvo

Potencijalno dostupna inovativna rješenja: Nove prilike za unapređenje danilovgradskog Vodovoda

Krajem prethodne nedjelje u Tivtu je održana prezentacija inovativnih rješenja u oblasti automatizacije, energetske održivosti, tretmana i upravljanja postrojenjima za pitku vodu i komunalne otpadne vode, kompanija „Greenacle“, „Beo Expert“ i „Kolektor“.

U ime Opštine Danilovgrad, prezentaciji su prisustvovali potpredsjednica Opštine, Marija Radonjić, i predsjednik Odbora direktora d.o.o. „Vodovod i kanalizacija“, Lazar Bojat.

Tom prilikom, razmatrane su mogućnosti unapređenja funkcionisanja danilovgradskog Vodovoda, primarno kroz implementaciju geografskog informacionog sistema (GIS) i satelitskog monitoringa gubitaka na mreži, kao i drugih značajnih projekata koji bi mogli biti realizovani iz sredstava EU fondova.

NASTAVI SA ČITANJEM

Društvo

Đoković prisustvovao Danu opštine Gračanica

Predsjednik Skupštine opštine Danilovgrad Velimir Đoković prisustvovao je Danu opštine Gračanica.

Liturgijom , litijama i rezanjem slavskog kolača u Gračanici obilježen je praznik Mala Gospojina ili Rođenje Presvete Bogorodice, nakon čega je održana i Svečana akademija u Domu kulture.

 

NASTAVI SA ČITANJEM

Facebook

Najčitanije