Connect with us

Društvo

VOJINOVIĆ POTVRDIO KVALITET I NA SVJETSKOJ SCENI: Nova medalja na Svjetskom kupu za KK “Iskru”

Nakon srebra na šampionatu Starog kontinenta, Vojinović je osvojio bronzu i na Svjetskom kupu za mlade u Poreču. Nakon zlatne medalje Saše Petrića, ovo je druga medalja na ovom takmičenju za karate klub “Iskra”

Poreč, jul 2022 – odličan završetak takmičarske sezone za karatiste “Iskre”. Na WKF Svjetskom kupu za mlade koji se održava u Poreču (Hrvatska), takmičari iz Danilovgrada su osvojili jednu zlatnu i jednu bronzanu medalju.

Drugog takmičarskog dana za karatiste Danilovgradske Iskre je bio takodje uspješan. Nakon osvajanja Evropske vice-šampionske titule, junior Balša Vojinović je potvrdio svoj kvalitet i na svjetskoj sceni osvajanjem bronzane medalje. U 1.kolu Vojinović je pobijedio Španca Hernadez Ovajer Yago sa 6:0, u drugom kolu Azerbejdžanca Amin Yadargali sa 6:1, u 3.kolu Poljaka Aleksandra Opasa. U polufinalu nakon čudnih sudijskih odluka gubi meč od Belgijanca rezultatom 8:4. U borbi za medalju  dobija Egipćanina Nasera Mohameda Nanija sa 3:0.

Bilans medalja za Iskru je mogao biti i brojčano jač. Nedostajalo je malo više koncetracije i sportske sreće. Najbliži medalji je bio takmičar Anes Arifaj. Arifaj u 1.kolu dobija kadetskog Balkanskog šampiona iz Hrvatske Nedić Leona 3:2,  u 2.kolu Norvežanina Ivera Lisa sa 4:1, u 3.kolu Italijana Genara Ingegnita sa 3:0, da bi u 4.kolu radio neriješeno sa Ukrajincem Kostiukov Timorom 5:5. Pravilo prvog poena je na žalost bilo na strani Ukrajinca, u meču u kojem je Anes bio znatno dominantiji takmičar. U polufinalu svoj meč gubi Ukrajinac, čime su nade da Arifaj kroz repesaž može doći do medalje i nestale.

Na takmičenju su još nastupili Nikša Zejak, Branko Lazović i Vuk Vučinić koji su svoj nastup završili u 1.kolu. Ekipu je na ovom takmičenju predvodio trener Nenad Vojinović.

“Ogroman rezultat za naš Klub, Grad i Državu. Pokazali smo kontinuitet dobrih rezultata koji nas krase zadnjih već 5-6 godina. Posebno raduje  osvojena zlatna medalja u katama našeg Saše Petrića. Koliko me sjećanje služi, ovo je bilo prvo finale za Crnu Goru, zlatna medalja, prvo posle legendarne Katarine Rolović na nekom takmičenju u WKF organizaciji za bilo koju uzrasnu kategoriju. Kada su u pitanju, naši borci – pokazali su da sa svima u svijetu mogu ravnopravno da se nose. Nakon Evropskog prvenstva Balša je potvrdio svoj talenat. Anes koji je koji je prije svega par dana postao kadet, pobjedjivao je mnogo starije i iskusnije takmičare. Po mom mišljenju, uz malo sportske sreće mjesto mu je već sada bilo na pobjedničkom postolju.  Ne mogu da budem nezadovoljan ni sa nastupom ostalih naših takmičara uzimajući sve okolnosti u obzir” – izjavio je trener Vojinović.

Takmičari “Iskre” nakon Svjetske lige dobili su slobodno do 1.avgusta. Nakon toga počinju sa priprema sa željom da ostvarene rezultate dodatno nadmaše. Ostvareni rezultati tokom prethodne sezone govore da se radi o kolektivu koji zavredjuje pažnju te je ovo ujedno i poziv privrednim subjektima iz Danilovgrada da pokažu društvenu odgovornost i pomognu ovaj Klub koji će im svakako vratiti u vidu zdrave djece i promovisanja zdravih životnih stilova.

Reklama
Ostavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Društvo

Postavljeni kontejneri za kabasti otpad, pokrivene najkritične lokacije

Lokalna samouprava određuje lokaciju za odlaganje kabastog otpada, na čemu ista radi, a do tada ovo Društvo kabasti otpad odvozi na Deponiju Livade – Konik.

„Komunalno“ doo je prije dvije godine definisalo lokacije i termine za odlaganje kabastog otpada ali je praksa pokazala da građani nijesu poštovali navedene lokacije i termine.

U cilju rješavanja navedenog problema ovo Društvo je upravo postavilo na kritičnim lokacijama velike kontejnere zapremine 5 kubika i to: Željeznička stanica Spuž, Stologlav – raskrsnica za Grbe, Podanje i Klikovače.

„Komunalno“ doo trenutno ne pruža usluge odvoza kabastog otpada fizičkim licima, ali je u planu u narednom periodu da pružimo i tu uslugu građanima za adekvatnu nadoknadu. Što se tiče pravnih lica, Društvo svakodnevno po pozivu vrši uslugu odvoza kabastog otpada.

Usvajanjem Sporazuma o regulisanju međusobnih prava i obaveza između Opštine i DOO „Komunalno“ riješio se dugogodišnji problem potraživanja između ova dva pravna lica koji datira još od 2013.,2014.,2015.godine,….. kada je Komunalno izvodilo građevinske radove za potrebe Opštine i lokalne samouprave. S druge strane Opština je Sporazumom sa Upravom prihoda preuzela dugovanja Komunalnog prema Upravi prihoda i carina a pri čemu Društvo nije uplaćivalo Opštini one iznose rata koje je Opština uplatila po sporazumu. Ovim će se u 13 godišnjih rata, kompenzacijom na kraju svake kalendarske godine izmiriti međusobne obaveze, čime će Društvo izmiriti dugoročne obaveze prema Opštini.

Društvo je u prethodnom periodu procesuiralo sva fizička i pravna lica koja imaju dugovanja prema DOO „Komunalno“. Na današnji dan dugovanja pravnih lica prema DOO „Komunalno“ iznose 170.000,00 eura, dok fizička lica duguju 103.000,00 eura.

NASTAVI SA ČITANJEM

Društvo

RE-kreiraj: Napravimo animaciju i učimo o ekologiji

NVO Multimedijalni studio EHO iz Danilovgrada organizuje tri kreativno-edukativne radionice za mlade, koje će biti održane 6,9. i 13. oktobra u prostorijama Centra za kulturu Danilovgrad.

 

U prvom segmentu radionica polaznici će imati priliku da nauče nešto više o konceptu cirkularne ekonomije, o 3D štampanju i recikliranju, kao i o kompostiranju kao primjeru održivog biznisa, dok ćemo u drugom dijelu praviti stop-motion animaciju od reciklažnog materijala.

 

Ovaj događaj dio je projekta „RE-kreiraj“, podržanog od Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu 2, koji finansira Evropska unija, a sprovodi UNDP u partnerstvu sa četrnaest lokalnih samouprava, među kojima je i Opština Danilovgrad.  

 

Edukativne segmente radionica će voditi inženjer zaštite životne sredine Andrija Krivokapić, kreativni sektor kompanije 3D soba, kao i vlasnica održivog biznisa Montehum iz Danilovgrada, Emica Krivokapić.

 

Kreativne segmente, na kojima će se polaznici upoznati sa procesom produkcije animiranih filmova i na kojima ćemo zajedničkim snagama stvoriti jedan kratki animirani film će voditi multimedijalni umjetnici iz NVO EHO.

 

Radionice su besplatne i svi mladi su dobrodošli, bez obzira na iskustvo. 

NASTAVI SA ČITANJEM

Facebook

Najčitanije