Podgorica – Iskra 0:0, Zeta – Sutjeska 0:0, OFK Titograd – Petrovac 0:0, u prvim mečevima četvrtfinala Kupa Crne Gore u fudbalu

Revanši će odlučiti ko će iz duela Zeta – Sutjeska, Petrovac – OFK Titograd i Podgorica – Iskra izboriti plasman u polufinale Kupa Crne Gore u fudbalu.

Prvi mečevi, igrani danas na Starom aerodromu, Trešnjici i na DG areni, završeni su istovjetnim, početnim rezultatima – 0:0.

Tri utakmice, 270 minuta, plus nadoknada – nula golova.

Za dvije i po nedjelje, 14. decembra, kraj Bistrice, pod Malim brdom i na stadionu na kojem će igrati Iskra, krenuće se od nule.

Očajan meč na stadionu OFK Titograda – bez pravog udarca na gol u prvom poluvremenu, domaćin je u nastavku bio nešto bolji, napravio pritisak, ali se Petrovac odbranio.

Milić i Kalezić (Petrovac) u duelu sa Miličkovićem (OFK Titograd)
Milić i Kalezić (Petrovac) u duelu sa Miličkovićem (OFK Titograd)(Foto: Savo Prelević)

Na Trešnjici, dobru šansu za Zetu na samom početku imao je napadač Ivan Vukčević, koji je izašao sam na golmana Ličinu i šutirao pravo u njega.

Nikšićani su odgovorili u nastavku – Božo Marković je u 54. minutu šutirao glavom iz dobre pozicije, odbranio mu je Aković, dok je Ćetković u 78. strahovitim udarcem uzdrmao prečku.

Podgorica i Iskra odigrali su borben meč na “DG areni”, bilo je i šansi, posebno u drugom poluvremenu, ali su i tu mreže mirovale.

Domaćin je bio bliži pobjedi, a dobre šanse propustili su napadači, Kordić i Vujnović. Kod Iskre, Mandić je pogodio stativu, a polupriliku nakon kornera u posljednjim sekundama sudijske nadoknade imao je i Camaj.

Budućnost i Jedinstvo su u 17 sati pod Goricom počeli revanš meč, pošto je podgorički tim slavio u prvom meču u Bijelom Polju sa 1:0.

Polufinalni dueli igraju se u aprilu naredne godine, finale je krajem maja na stadionu pod Goricom.

Trofej brani Budućnost.