Connect with us

Društvo

Javna rasprava povodom odluke o mjesnim zajednicama

Predsjednica opštine Danilovgrad je Zaključkom broj 01-082/20-1494/1 od 15.10.2020. godine, utvrdila Nacrt Odluke o mjesnim zajednicama.

Nacrt Odluke o mjesnim zajednicama, stavlja se na javnu raspravu, ista na kraju ovog članka a možete je preuzeti i klikom OVDJE

PROGRAM  JAVNE RASPRAVE

Povodom Nacrta Odluke  o mjesnim zajednicama organizuje se javna rasprava, koja će trajati 30 dana, počev od 16.10.2020. godine, zaključno sa 16.11.2020 . godine.

Nacrt Odluke o mjesnim zajednicama će  se  objaviti  na internet  sajtu Opštine Danilovgrad  – www.danilovgrad.me.

Javni uvid u Nacrt Odluke o mjesnim zajednicama može se izvršiti u prostorijama Sekretarijata za lokalnu samoupravu i društvene djelatnosti opštine Danilovgrad, Trg 9. decembar  Danilovgrad.

Centralna javna rasprava povodom Nacrta navedene Odluke, održaće se u Velikoj sali Skupštine opštine Danilovgrad, dana 10.11. 2020. godine, sa početkom u 12:00 časova.

Javnu raspravu će sprovesti Sekretarijat za lokalnu samoupravu i društvene djelatnosti opštine Danilovgrad.

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.

Primjedbe, predlozi i sugestije dostavljaju se u pisanoj formi Sekretarijatu za lokalnu samoupravu i društvene djelatnosti Opštine Danilovgrad, Trg 9. decembar Danilovgrad ili na e-mail: [email protected] do isteka roka za javnu raspravu.

Sekretarijat za lokalnu samoupravu i društvene djelatnosti Opštine Danilovgrad razmotriće primjedbe, predloge i sugestije učesnika javne rasprave, nakon čega će sačiniti Izvještaj o srpovedenoj javnoj raspravi.

 

 

Društvo

Postavljeni kontejneri za kabasti otpad, pokrivene najkritične lokacije

Lokalna samouprava određuje lokaciju za odlaganje kabastog otpada, na čemu ista radi, a do tada ovo Društvo kabasti otpad odvozi na Deponiju Livade – Konik.

„Komunalno“ doo je prije dvije godine definisalo lokacije i termine za odlaganje kabastog otpada ali je praksa pokazala da građani nijesu poštovali navedene lokacije i termine.

U cilju rješavanja navedenog problema ovo Društvo je upravo postavilo na kritičnim lokacijama velike kontejnere zapremine 5 kubika i to: Željeznička stanica Spuž, Stologlav – raskrsnica za Grbe, Podanje i Klikovače.

„Komunalno“ doo trenutno ne pruža usluge odvoza kabastog otpada fizičkim licima, ali je u planu u narednom periodu da pružimo i tu uslugu građanima za adekvatnu nadoknadu. Što se tiče pravnih lica, Društvo svakodnevno po pozivu vrši uslugu odvoza kabastog otpada.

Usvajanjem Sporazuma o regulisanju međusobnih prava i obaveza između Opštine i DOO „Komunalno“ riješio se dugogodišnji problem potraživanja između ova dva pravna lica koji datira još od 2013.,2014.,2015.godine,….. kada je Komunalno izvodilo građevinske radove za potrebe Opštine i lokalne samouprave. S druge strane Opština je Sporazumom sa Upravom prihoda preuzela dugovanja Komunalnog prema Upravi prihoda i carina a pri čemu Društvo nije uplaćivalo Opštini one iznose rata koje je Opština uplatila po sporazumu. Ovim će se u 13 godišnjih rata, kompenzacijom na kraju svake kalendarske godine izmiriti međusobne obaveze, čime će Društvo izmiriti dugoročne obaveze prema Opštini.

Društvo je u prethodnom periodu procesuiralo sva fizička i pravna lica koja imaju dugovanja prema DOO „Komunalno“. Na današnji dan dugovanja pravnih lica prema DOO „Komunalno“ iznose 170.000,00 eura, dok fizička lica duguju 103.000,00 eura.

NASTAVI SA ČITANJEM

Društvo

RE-kreiraj: Napravimo animaciju i učimo o ekologiji

NVO Multimedijalni studio EHO iz Danilovgrada organizuje tri kreativno-edukativne radionice za mlade, koje će biti održane 6,9. i 13. oktobra u prostorijama Centra za kulturu Danilovgrad.

 

U prvom segmentu radionica polaznici će imati priliku da nauče nešto više o konceptu cirkularne ekonomije, o 3D štampanju i recikliranju, kao i o kompostiranju kao primjeru održivog biznisa, dok ćemo u drugom dijelu praviti stop-motion animaciju od reciklažnog materijala.

 

Ovaj događaj dio je projekta „RE-kreiraj“, podržanog od Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu 2, koji finansira Evropska unija, a sprovodi UNDP u partnerstvu sa četrnaest lokalnih samouprava, među kojima je i Opština Danilovgrad.  

 

Edukativne segmente radionica će voditi inženjer zaštite životne sredine Andrija Krivokapić, kreativni sektor kompanije 3D soba, kao i vlasnica održivog biznisa Montehum iz Danilovgrada, Emica Krivokapić.

 

Kreativne segmente, na kojima će se polaznici upoznati sa procesom produkcije animiranih filmova i na kojima ćemo zajedničkim snagama stvoriti jedan kratki animirani film će voditi multimedijalni umjetnici iz NVO EHO.

 

Radionice su besplatne i svi mladi su dobrodošli, bez obzira na iskustvo. 

NASTAVI SA ČITANJEM

Facebook

Najčitanije