Connect with us

Sport

Karatisti danilovgradske Iskre dominirali u Pljevljima

Objavljeno

on

Na upravo završenom 18-tom internacionalnom. karate turniru “Pljevlja open 2024” na kojem je nastupilo 528 takmičara iz 37 klubova koji su stigli iz 7 dražava,karatisti danilovgradske Iskre zauzeli su prvo mjesto u generalnom plasmanu sa ukupno osvojene 24 medalje od čega je 11 zlatnih, 5 srebrenih, 8 bronzanih. Zlatne medalje osvojili su:

1.Iskra Žarić
2.Martina Todorović dvije zlatne medalje u svojoj i starijoj starosnoj kategoriji
3.Dunja Vratnica
4.Anto Bakić
5.Katarina Šuković
6.Nadja Rovčanin
7.Nađa Vojinović
8.Pavle Pavićević dvije zlatne medelja u svojoj i starijoj starosnij kategoriji
9.Ðorđe Prelević
Srebrne medalje medalje su osvojili su:
1.Hristijan Zaov
2.Filip Popović
3.Katarina Šuković
4.Maša Todorović
5.Gavrilo Joličić

Bronzane medalje osvojili su:

1.David Rubežić
2.Dunja Vratnica
3.Mitar Čvorović
4.Andrija Medenica
5.Bogdan Radulović

Karatisti Iskre na ovom turniru su izašli sa djecom,pionirima i nadama koji se pripremaju za predstojeće prvenstvo Balkana koje će se održati u Turskoj u Istanbulu.Starija ekipa već u utorak odlazi za Španiju u La Korunju na svjetsku ligu gdje će nastupiti osam takmičara Iskre.Podsjećamo da na predstojećoj svjetskij ligi takmičenju mlađi senior Balša Vojinović brani prošlogodišnje zlato.

Sport

KK Iskra: Tri medalje sa svjetskog kupa u Poreču

Objavljeno

on

By

Sjajni karatisti Iskre su osvojili 3 medalje na Svjestkom kupu u Poreču, Hrvatska. Malo je nedostajalo da ukupan bilten medalja bude još brojčano jači

Svjetska liga za mladje kategorije – koji se održava pod nazivom WKF 1 YOUTH je najmosovnije takmičenje koje se održava u okviru Svjetske karate federacija (WKF). Ove godine je preko 3700 takmičara iz 75 zemalja. Karatisti Iskre dokazali da pripadaju samom svjetskom vrhu. Broj medalja je samo to potvrdio.

Prvog takmičarskog dana nastupio je Bala Vojinović u kategoriji mladjih seniora do 60 kg. Iako je nastupio sa povredom nožnog palca, Balša je pokazao izuzetno dobre performanse, koje su rezultirale na kraju bronzanom medaljom.

1. Kolo: 8:4 – Piemonte (Italija)
2. Kolo: 2:0 –Gatayeb (Turkmenistan)
3. Kolo: 4:2 – Ghazouani (Belgija)
4. Kolo (1/4): 4:0 – Gavriel (Kipar)
5. Kolo (1/2) 1:3 – Yasin (Egipt).
6. Meč za bronzi 2:1 – Bakhshaliyev (Azerbejdžan).

Drugog takmičarskog dana nastupili su naši juniori Lazović, Zejak i Danilović. Najbolji utisak je ostvario Danilović koji je pobijedio 3 meča. Nažalost, njegov protivnik gubi svoj meč za ulazak u finale, čime naš takmičar gubi pravo da se boti za bronzanu medalju.

Treći takmičarski dan je donio borbu naših kadeta. Prva na tatami je nastupila naša katašica Katarina Vlahović, koja je uspjela da osvoji bronzanu medalju. Bila je to dugo čekana medalja za ženski karate u konkurenciji kadetkinja, juniorki i seniorke sa nekog velikog takmičenja koje organizuje WKF. Koliko Vlhović je imala kvalitetne nastupe govori da je u 1.kolu bila najbolje ocijenjeni takmičar.

1. Kolo: 23.4 – 22.4 – Pohlova (Poljska)
2. Kolo: 23.3 – 22.1 –Togneti (Italija)
3. Kolo: 23.4 – 22.3 – Oberto (Italija)
4. Kolo: 23.40 – 22:60 – – Frigeni (Italija)
5. Kolo:22.60 – 23.50 – Murić (Srbija)
U borbi za bronzu, Katarina savladava sledeće takmičarke:
6. Kolu: 23.5 – 22.4 Gruber (Njemačka)
7. Kolo: 23.5 – 22.50 Elmine (Belgija)

Evropski prvak u kategoriji – 63 kg Vuk Vučinić je na ovom takmičenju želio da se “proba” i u jačoj težinskoj kategoriji. Svojim nastup osvojio je simpatije kompletne publike koja je bila prisutna u Poreču.
1. Kolo: slobodan
2. Kolo: 6:1 El Aidi (Belgija)
3. Kolo: 6:0 – Khotko (Ukrajina)
4. Kolo: 2:1– Cheben(Ukrajina)
5. Kolo:7:3 – Grigorius (Grčka).
6. Kolo: 4-9 – Arnautović (BiH)
borbi za bronzu
7. Kolu: 7:0 Pirantirini (Luksamburg)

“Neopisivo sam ponosan na naše takmičare i njihov izvanredan uspjeh na Svjetskom kupu u Poreču. Osvajanje tri medalje je rezultat njihovog napornog rada, posvećenosti i discipline koju su pokazali tokom cijele sezone. Ovo je veliko priznanje za naš klub i potvrda da smo na pravom putu. Zahvaljujem se svim članovima tima, roditeljima i svima koji su nas podržavali. Nastavit ćemo raditi još jače kako bismo ostvarili još veće uspjehe u budućnosti. Vjerujem da je ovo samo početak veliki stvari, jer su naši takmičari još daleko od svojih maksimalnih mogućnosti. Posebnu zahvalnost dugujem i svim trenerima u Klubu, u prvom redu Nenadu i Marko koji su se maximalno potrudili da ekipa spremno dočeka ovaj kup. Pred nama je mjesec dana odmora, a onda nakon toga počinju pripreme da pokušamo da ponovimo stvari iz tekuće polusezone” – izjavio je Predsjednik i trener kluba Vuk Žarić.

Nastavite čitanje

Sport

Javni konkurs za sufinansiranje programa rada sportskih organizacija za 2024. godinu

Objavljeno

on

By

Predmet Konkursa za sufinansiranje programa rada sportskih organizacija u 2024.godini je raspodjela finansijskih sredstava iz budžeta opštine Danilovgrad sportskim organizacijama: sportskim klubovima, sportsko rekreativnim društvima i sportskim organizacijama lica sa invaliditetom (klub ili društvo), sa sjedištem na teritoriji opštine Danilovgrad.

Budžetom Opštine Danilovgrad za sufinansiranje programa rada sportskih organizacija u 2024. godini putem Konkursa opredijeljena su finansijska sredstva u iznosu od 50.000€.

Tekst cijelog konkursa može se pogledati na sledećem linku.

Nastavite čitanje

Facebook

Najčitanije