Connect with us

Sport

“Matrixu” pet titula na petom Dance Open Kupu u Mostaru

Objavljeno

on

Četrdeset takmičara SPK “Matrix” iz Danilovgrada boravilo je predhodnog vikenda u Mostaru na sada već tradicionalnom plesnom Kupu u organizaciji kluba “Mo Stars” tamošnjeg Saveza i pod pokroviteljstvom grada Mostara.

“Matrixovci” su i ovog puta napravili odličan rezultat i sa osvojenih 5 zlatnih medalja bili dostojni reprezenti i grada i Crne Gore. Prva mjesta za “Matrix” osvojili su Marija Rakočević u kategoriji seniora “Belly dance ” kao i i Bely dance show, zatim Čekić Irfan u kategoriji Break Dance seniori, zatim i juniorski tim formacija “Loco “u kategoriji MTV dance te formacija “Brac” u kategoriji kadeti “Etno šhoŵ”.

Trener i koreograf u Matrihovoj ekipi Marija Rakočević iznijela je i svoje utiske o cjelokupnom takmičenju.

“Veoma sam zadovoljna rezultatom koji smo ostvarili u Mostaru. Učestvovalo je oko 2000 takmičara iz 5 država i 41 kluba. Ono što me posebno raduje je da su tri naše koreografije ušle u Gala veče, gdje su se našle, po oceni sudija 10 najboljih koreografija na cjelokupnom takmčenju.

Istakla bih gostoljubivost domaćina, realno suđenje i dobru atmosferu koja je pratila čitavo takmičenje. Očekuje nas još dosta obaveza do ljetnjeg odmora i ovi rezultati biće sigurno značajan podsticaj za još temeljniji rad sa svim kategorijama u klubu. Zahvaljujem roditeljima naših takmičara na podršci, a mi ćemo se kao tim truditi da zadržimo pobednički mentalitet koji nas krasi već punih 23 godine kazala je Marija za naš portal.

Sport

Javni konkurs za sufinansiranje programa rada sportskih organizacija za 2024. godinu

Objavljeno

on

By

Predmet Konkursa za sufinansiranje programa rada sportskih organizacija u 2024.godini je raspodjela finansijskih sredstava iz budžeta opštine Danilovgrad sportskim organizacijama: sportskim klubovima, sportsko rekreativnim društvima i sportskim organizacijama lica sa invaliditetom (klub ili društvo), sa sjedištem na teritoriji opštine Danilovgrad.

Budžetom Opštine Danilovgrad za sufinansiranje programa rada sportskih organizacija u 2024. godini putem Konkursa opredijeljena su finansijska sredstva u iznosu od 50.000€.

Tekst cijelog konkursa može se pogledati na sledećem linku.

Nastavite čitanje

Sport

Karatisti danilovgradske Iskre dominirali u Pljevljima

Objavljeno

on

By

Na upravo završenom 18-tom internacionalnom. karate turniru “Pljevlja open 2024” na kojem je nastupilo 528 takmičara iz 37 klubova koji su stigli iz 7 dražava,karatisti danilovgradske Iskre zauzeli su prvo mjesto u generalnom plasmanu sa ukupno osvojene 24 medalje od čega je 11 zlatnih, 5 srebrenih, 8 bronzanih. Zlatne medalje osvojili su:

1.Iskra Žarić
2.Martina Todorović dvije zlatne medalje u svojoj i starijoj starosnoj kategoriji
3.Dunja Vratnica
4.Anto Bakić
5.Katarina Šuković
6.Nadja Rovčanin
7.Nađa Vojinović
8.Pavle Pavićević dvije zlatne medelja u svojoj i starijoj starosnij kategoriji
9.Ðorđe Prelević
Srebrne medalje medalje su osvojili su:
1.Hristijan Zaov
2.Filip Popović
3.Katarina Šuković
4.Maša Todorović
5.Gavrilo Joličić

Bronzane medalje osvojili su:

1.David Rubežić
2.Dunja Vratnica
3.Mitar Čvorović
4.Andrija Medenica
5.Bogdan Radulović

Karatisti Iskre na ovom turniru su izašli sa djecom,pionirima i nadama koji se pripremaju za predstojeće prvenstvo Balkana koje će se održati u Turskoj u Istanbulu.Starija ekipa već u utorak odlazi za Španiju u La Korunju na svjetsku ligu gdje će nastupiti osam takmičara Iskre.Podsjećamo da na predstojećoj svjetskij ligi takmičenju mlađi senior Balša Vojinović brani prošlogodišnje zlato.

Nastavite čitanje

Facebook

Najčitanije