Connect with us

Društvo

Kompanija Cerovo pretrpjela štetu do 700 hiljada eura

Vlasnik kompanije Cerovo Goran Đurović kazao je da su, zbog požara koji jutros zahvatio njihov magacin,  pretrpjeli materijalnu štetu između 600 i 700 hiljada eura.

Objekat, materijal i zalihe koje su bile u njemu potpuno su izgorjeli u požaru.

“Visina materijalne štete ostaje da se utvrdi, ali su prve naše procjene da je riječ o 600 do 700 hiljada eura”, rekao je Đurović.

Mjesto požara danas su obišli predsjednik Privredne komore Vlastimir Golubović, predsjednik Skupštine ove asocijacije Vojo Banović, predsjednik barske opštine Dušan Raičeviću i predstavnik Vlade Filip Adžić, koji su obišli izgorjeli magacin.

Požar u skladištu preduzeća Femić, koji iznajmljuje Cerovo, izbio je jutros i za sat i po su barski vatrogasci, uz pomoć kolega iz Ulcinja i Petrovca, uspjeli da ga saniraju. U vrijeme kada su predstavnici Vlade, Opštine i Komore razgovarali sa Đurovićem, gašenje je bilo još u toku. Đurović je uvjeren da pretrpljena šteta neće dovesti do otpuštanja 300 zaposlenih u kompaniji Cerovo.

“I Cerovo i Femić su stabilne kompanije i sigurno ćemo se oporaviti, jer smo tokom 30 godina postojanja prebrodili brojne krize”, dodaje Đurović.

Magacin kompanije Cerovo

Golubović je istakao neophodnost da se solidarno djeluje sa nivoa Vlade, Opštine i Komore kako bi se ublažile posljedice požara po poslovanje ovih uspješnih barskih kompanija.

“Već sjutra ćemo sazvati Upravni odbor PKCG i donijeti odluku o podršci koju ćemo uputiti kompanijama Cerovo i Femić, te uputiti preporuke Vladi, lokalnoj samoupravi i osiguravajućim društvima kako bi im se što prije pomoglo”, rekao je Golubović.

Adžić je naglasio da je to situacija u kojoj svi moraju iskazati jedinstvo u odgovoru na ovakve udare na privredu.

“Sa nivoa Vlade ćemo, u skladu sa zakonskim mogućnostima, pokušati da ubrzamo procedure za podršku, eventualne kreditne olakšice i pomognemo oporavak ovih kompanija” rekao je Adžić, a taj je stav podržao i gradonačelnik Raičević, koji je zahvalio Službi zaštite Bara na brzoj reakciji, kao i njihovim kolegama iz Ulcinja i Petrovca.

Reklama
Ostavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Društvo

Otvoren tender za Martinićki put

Nakon radova na asfaltiranju saobraćajnice i ispred Osnovne škole “Vuko Jovović” danas je Opština Danilovgrad otvorila tender za izbor izvođača radova za rekonstrukciju puta Pažići – Spuž -Stologlav.

“Priča o Martinićkom putu na zadovoljstvo najviše mještana tog kraja ulazi u završnu fazu.”, saopštio je na zvaničnoj Facebook stranici predsjednik Opštine Danilovgrad, Aleksandar grgurović.

Obezbeđivanje sredstava za eksproprijaciju bez dodatnog zaduživanja u iznosu od 240.000 eura, izrada novog projekta, revizija, raskid ugovora sa Gradnjom promet, obezbjeđivanje 5.9 miliona za radove iz Kapitalnog budžeta države, danas su zaokruženi otvaranjem tendera za izvodjaca radova na putu, naveo je predsjednik Opštine na Facebook-u.

Novim projektom, duzine 8.6km, predviđen je trotoar sa jedne strane, u dijelu puta GUR Spuž, trotoar će biti sa obje strane puta. Takođe su predviđena autobuska stajališta.

Podloga će u određenim djelovima puta u potpunosti morati biti izmijenjena zbog močvarnih karakteristika zemljišta, navodi se dalje u objavi i podjseća da će vrijednost radova prema revidovanom Glavnom projektu iznosi 5.741.400 € i obuhvata: saobraćaj, hidrotehniku, konstrukciju, signalizaciju i uz to elaborat zaštite od požara.

Novčana sredstva potrebna za realizaciju projekta u vrijednosti od 5,9 miliona eura za izvođenje radova i licencirani nadzor su obezbijeđeni amandmanom na tehnički rebalans budžeta koji je pisao naš poslanik i sugrađanin Darko Dragović. Amandman je usvojen od strane parlamentarne većine.

Na ovaj način smo uspjeli da zajedničkim djelovanjem obezbijedimo poslednji i najvazniji uslov neophodan za otvaranje tendera za izbor izvođača, naveo je Grgurović na Facebook-u i istakao da upućuje zahvalnost porodici Kalezić i firmi Gradnja promet na sporazumnom raskidu ugovora sa Upravom javnih radova. U slučaju da ugovor nije bio raskinut, došlo bi do dugih sudskih sporova koji bi neminovno prolongirali otvaranje tendera za izvodjača radova.

NASTAVI SA ČITANJEM

Društvo

U petak dobrovoljna akcija davanja krvi

Giving blood

Klub Dobrovoljnih davalaca krvi Danilovgrad u saradnji sa Crvenim krstom Danilovgrad, povodom Dana Opštine Danilovgrad, Nedelje Crvenog krsta i povodom 15 godina od osnivanja kluba, organizuje tradicionalnu akciju davanja krvi koja će se održati u petak, 8. decembra 2023. godine (petak), u prostorijama Centra za kulturu Danilovgrad.

Prijem gostiju i davanje krvi od 08 – 14h nakon čega će u Hotelu Zeta biti organizovao svečani ručak i dodjela zahvalnica.

 

NASTAVI SA ČITANJEM

Facebook

Najčitanije