Naslovna - Novosti - Tehnologija - Konačno! Facebook Messenger će prijavljivati ako vam neko pošalje sumnjivu poruku

Konačno! Facebook Messenger će prijavljivati ako vam neko pošalje sumnjivu poruku

Messenger će uskoro dobiti novu funkciju među porukama koje vam šalju ljudi koje nemate u listi Facebook prijatelja.

Kada vam nepoznata osoba bude napisala poruku, a prije nego što je otvorite, vidjećete kratko upozorenje na kojem će pisati kada je taj Messenger nalog napravljen, iz koje zemlje potiče broj telefona na koji je registrovan, i da li ta osoba ima slično, ali ne i isto ime kao neko sa vaše liste kontakata.

“Testiramo način na koji će naši korisnici dobiti više konteksta po pitanju identiteta nepoznate osobe koja im piše,” rekla je Dejla Braun iz Messengera za “Motherboard”.

Primjer izgleda ovako – u Inboxu ćete ugledati tekst poruke, a Facebook će vam nabrojati “koristi Messenger bez Facebooka”, “nalog je kreiran na broju telefona iz Rusije”, “ime je slično tom i tom vašem prijatelju”.

Glavni razlog uvođenja ove identifikacije je borba Facebooka protiv hakera iz Rusije, ali će biti korisna za sve vrste sumnjivih poruka. Ako žurite pa na brzaka hoćete da pročitate šta vam je poslao neko sa liste, pa ni ne primjetite da se ime razlikuje samo za jedno slovo, broj telefona iz neke zemlje u kojoj vaš prijatelj sigurno nije, i obaveštenje o sličnom imenu dodatno će vas upozoriti na sumnjivu poruku.

(mobit)

Takođe pogledajte

kako dodati fotografije na Instagram sa laptopa ili desktop računara

Evo kako dodati fotografije na Instagram sa laptopa ili desktop računara

Svima nam je dobro poznata Instagram aplikacija, dizajnirana tako da bude brza, lako dostupna i …

Radnovrijeme.me

Radnovrijeme.me – Prvi registar radnih vremena u Crnoj Gori

Uvijek negdje kasnite ili nemate pravu informaciju? Krenete na vrijeme, ali svejedno nekako uvijek zakasnite? Možda jednostavno …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

%d bloggers like this: