Connect with us

Ekonomija

Lovćen banka za penzionere

Kredit za penzionere bez žiranata, sa besplatnom polisom osiguranja

Published

on

Lovćen banka kontinuirano širi svoju ponudu proizvoda pa penzionerima, uz brojne druge usluge, nudi dva tipa kredita po izboru.

Posljednji u nizu je penzionerski kredit sa besplatnom polisom osiguranja koji banka odobrava u iznosima do 12.000€ i uz rok otplate do 96 mjeseci. Kredit se odobrava penzionerima Fonda PIO Crne Gore, bez žiranata kao i bez uvida u zdravstveni karton a banka snosi troškove polise osiguranja umjesto klijenta.

Starost korisnika kredita na dan isteka ugovorenog roka otplate može biti do 78 godina.

Penzionerima su na usluzi sve filijale banke širom Crne Gore kao i nova filijala u Bulevaru knjaza Danila Petrovića, Business Tower Montenegro u Podgorici.

Više informacija potražite na https://www.lovcenbanka.me/stanovnistvo/kredit/kredit-za-penzionere ili pozovite Kontakt centar banke 19993.

Lovćen banka ove godine slavi 10 godina uspješnog rada, pa su u pripremi brojne pogodnosti za klijente.

Reprezentativni primjer:

“Za iznos kredita od 5.000 EUR i rokom otplate 60 mjeseci, kamatne stope na godišnjem nivou iznose: nominalna kamatna stopa (NKS) je 9,95% (fiksna), efektivna kamatna stopa (EKS) 10,64 %. U obračun efektivne kamatne stope (EKS) uključena je nominalna kamatna stopa, jednokratna naknada za obradu kredita od 1% iznosa kredita (50 EUR), naknada za 1 mjenicu (2 EUR) i naknada za upit u Kreditni registar CBCG (RKB) (3 EUR). Ukupan iznos koji klijent treba da plati je 6422,20 EUR, dok je iznos mjesečnog anuiteta 106,12 EUR. Ukupan iznos koji klijent plaća predstavlja zbir glavnice, ukupne kamate, naknada u vezi sa odobrenjem kredita I troškova mjenice i upita u Kreditni registar. Polisu osiguranja života plaća banka i zbog toga je nema u obračunu EKS. Obavezno sredstvo obezbjeđenja je mjenica i mjenično ovlašćenje korisnika kredita. “

Ekonomija

Raspisan javni poziv za izradu idejnog rješenja brze saobraćajnice Danilovgrad – Nikšić

Published

on

By

Monteput d.o.o. raspisao javni poziv za izradu idejnog rješenja brze saobraćajnice Danilovgrad – Nikšić, dužine ~ 31 km.

“Osnovni cilj ovog poziva je razvijanje tehničke dokumentacije s fokusom na istraživanje i definisanje optimalnog koridora trase brze saobraćajnice Danilovgrad – Nikšić. Izradom idejnog rješenja želi se precizirati optimalna trasa, čime se stvara osnova za dalje faze projektne dokumentacije i buduću izgradnju ove važne saobraćajnice”, saopšteno je iz Monstata.

Kako su kazali, naglasak će biti stavljen na analizu optimalne trase, uključujući projektovanje mostova, tunela i drugih ključnih infrastrukturnih objekata. Proces projektovanja zahtijeva multidisciplinarni pristup koji obuhvata tehničke, ekonomske, prostorne i ekološke aspekte, uz poštovanje važećih propisa i standarda.

“Posebna pažnja biće posvećena zaštiti životne sredine i održivom razvoju. U izradi idejnog rješenja, projektant je dužan primijeniti TEM standarde i preporučenu praksu kao osnovne smjernice za projektovanje saobraćajnice. Revizija tehničke dokumentacije biće sprovedena kako bi se osigurala usklađenost sa zakonskim i tehničkim zahtjevima. Ova brza saobraćajnica ima za cilj da obezbijedi kvalitetnu saobraćajnu vezu između Danilovgrada i Nikšića, a u konačnom poboljša saobraćajnu povezanost Crne Gore i Bosne i Hercegovine. Pored toga, nova saobraćajnica će omogućiti bolje povezivanje sa auto-putem Bar-Boljare i Jadransko-Jonskim autoputem, čime će se unaprijediti regionalna povezanost i ekonomski razvoj”, naveli su iz Monteputa.

Detalje tendera pogledajte ovdje.

Nastavite čitanje

Ekonomija

Potpisan Memorandum o saradnji između Opštine Danilovgrad i Unije mladih preduzetnika

Published

on

By

Predsjednik Opštine Danilovgrad, Aleksandar Grgurović, potpisao je danas sa predsjednikom Unije mladih preduzetnika Memorandum o saradnji.

Memorandumom je uspostavljena saradnja u cilju sprovođenja projekta “Preduzetnički PS Club Policy and Advocacy Club”, koji je podržan kroz program Podržani = Osnaženi, koji realizuje Fond za aktivno građanstvo u partnerstvu sa Zakladom za razvoj lolalne zajednice “Slagalica” iz Hrvatske, uz finansijsku podršku Evropske unije i kofinansiranje Ministarstva javne uprave.

Potpisanim Memorandumom postavljeni su temelji i za buduće zajedničko djelovanje i saradnju, a sve u cilju poboljšanja pozicije mladih preduzetnika na lokalnom nivou. U tom smislu, predsjednik Grgurović je poručio da će se u predstojećem periodu za mlade preduzetnike opredjeljivati sredstva iz lokalnog budžeta.

Istakao je svoje zadovoljstvo zbog potpisanog Memoranduma, koji vidi kao prvi korak u profilisanju Danilovgrada kao primamljive Opštine za mlade preduzetnike, što će pozitivne efekte imati u brojnim oblastima.

Nastavite čitanje

Facebook

Najčitanije