Connect with us

Uncategorized

MZ Danilovgrad 1 započinje sa uređenjem Landže, građani pozvani da se pridruže

Objavljeno

on

U cilju promovisanja i afirmacije Parka prirode i valorizacije prostornog i ekolokog potencijala meandra Landža, Savjet MZ Danilovgrad 1 planira izvođenje niza aktivnosti po pitanju uređenja ove oblasti našeg grada.

Kako su naveli u pozivu prva takva akcija će biti realizovana u subotu 29. juna sa početkom u 10:00h i planiranim završetkom radova oko 18:00 časova.

Plan akcije predviđa osvježavanje već ranije uređivanje trase, tj pješačke staze od šetališta kod mosta “Radovana Pavićevića” do plaže “Pličine”. Savjet MZ će se obratiti lokalnim i privrednim subjektima za pomoć u realizaciji ovih aktivnosti od zajedničkog javnog interesa.

Ovim putem iz MZ Danilovgrad 1 su se obratili svim sugrađanima s pozivom, da bilo ličnim učešćem u ovim aktivnostima, bilo doniranjem sredstava na ž/r MZ 510-99438-98 kod CKB Banke pomognu realizaciju planiranih aktivnosti.

Iz Savjeta ove mjesne zajednice podsjetili su na dugotrajnu institucionalnu borbu za meandar Landža, koji je  spašen od surove sudbine devastacije i sačuvan kao zelena oaza grada i budući Gradski park kao i centar sprotsko-rekreativnog života  zajednice, pa daljnje aktivnosti treba doživjeti kao prirodan nastavak i težnju da se započeti proces dovrši. Malo gradova se može pohvaliti površinom kao što je Landža istakli su iz ove mjesne zajednice.

Poželjno je da zainteresovani za učešće u planiranim aktivnostima imaju svoj alat i zaštitne rukavice, a u ovoj fazi se radi o kresanju sitnog rastinja i košenju trave.

Radi kvalitetnije organizacije i planiranja potrebno je da se građani, raspoloženi za lično učešće u akciji, prijave do 26. juna na mail [email protected] ili brojeve telefona 067526724 – Željan, 067239309 – Darko.

Savjet MZ Danilovgrad 1 planira da nakon završetka akcije organizuju skromno druženje uz zvuke gitare i osvježenje za sve učesnike akcije.

Uncategorized

Projekcija filma “Živko Nikolić – nedosanjani san” (2023)

Objavljeno

on

By

Film Živko Nikolić – nedosanjani san je priča o posljednjem, nedovršenom djelu velikog crnogorskog i jugoslovenskog sineaste Živka Nikolića.

Riječ je o materijalu koji će nakon skoro 30 godina prvi put ugledati svjetlost dana.

 

📍Četvrtak, 11. jul 2024. godine

🕘21:00h

➡️Amfiteatar ispod gradskog mosta

Nastavite čitanje

Uncategorized

Lučama uručene knjige i novčane nagrade

Objavljeno

on

By

U Velikoj sali SO Danilovgrad, danas je upriličen prijem za učenike Osnovnih škola “Vuko Jovović” i “Njegoš” i Gimnazije “Petar I Petrović Njegoš”, dobitinike diplome “Luča”. Nagrađene učenike u ime Opštine su pozdravili predsjednik, Aleksandar Grgurović, potpredsjednik Bojan Pavićević i sekretar Sekretarijata za društvene djelatnosti, Ivan Lakić.

U svom obraćanju predsjednik Grgurović uputio je roditeljima, nastavnom kadru i upravama škola, a učenicima, kao poklon, za trud i posvećenost uručio knjige uz novčanu nagradu. Podijelio je svoja uvjerenja da će iz danilovgradskih škola nastaviti da izlaze sjajne generacije učenika, koje će na sebe preuzeti važne uloge u izgradnji Danilovgrada kao savršenog  mjesta za život.

Prisutnima se obratila i učenica generacije Gimnazije “Petar I Petrović Njegoš”, Snežana Vujisić, na čijem primjeru se najbolje oslikava isplativost upornog rada i posvećenosti. Ona je iskoristila priliku da se zahvali profesorima i direktorima škole, kao i Opštini Danilovgrad na kontinuiranoj podršci učenicima koji to bez sumnje zaslužuju.

Dodjela nagrada učenicima dobitnicima diplome “Luča” počela je minutom ćutanja, kojim je odata pošta preminulom pjesniku i profesoru književnosti, Slavenu Fatiću.

Nastavite čitanje

Facebook

Najčitanije