Naše društvo formom demokratsko, ne i suštinski - Volim Danilovgrad
Connect with us

Društvo

Naše društvo formom demokratsko, ne i suštinski

Danas je Svjetski dan demokratije. Vuk Iković iz ugla Organizacije “KOD” ocijenio je da je crnogorsko društvo formom demokratsko ali ne i suštinski.

Published

on

Izvor RTCG

Pratite portal Volim Danilovgrad na Facebook-u, Instagramu i Tviteru.


“To znači da narod ima pravo da bira i dozvoljeno mu je da iskaže svoju volju na izborima ali nakon izbora političari zaboravljaju na građane”, kazao je Iković.

Na pitanje da li smo postali demokratskije društvo nakon izbora 2020. Iković je kazao da je smjenjivost vlasti jedan od osnovnih uslova demokratije.

“Jedno drušvo je demokratsko onoliko koliko uredno mijenja vlast. Činjenica je da nam je dugo trebalo da promijenimo vlast pa su građani imali ogromna očekivanja od nove vlasti kojoj je to nemoguće bilo ispuniti i onda je došlo do velikog razočarenja”, kazao je Iković.

Ocjenjuje daje nova vlast od prethodne preuzela ste mahanizme upravljanja.

“Ne može se reći da se sada vodimo nekim demokratskim principima ako danas počine bušenje Jadrana za naftu a predstavnici društvenih organizaicja se pozivaju sjutradan na satanak da im se prikaže projekat boljim nego što on jeste. Ne možemo reći da imamo demokratski pristup vlasti ako imate obećavanja da će se pogubni projekti za rijeke poput mHe prekinuti a kada se dođe na vlast nastavi se sa izdavanjem dozvola koje omogućavaju nastavak njihove gradnje. To se u demokratskom društvu ne dešava. Demokratija je onoliko razvijena koliko sistem ne sakriva greške”, kazao je iKović.

Njemačka kancelarka Angela Merkel juče je Crnu Goru ocijenila kao lidera u regionu kada je pristupanej EU u pitanju.

Iković smatra da je dobro što nas EU podržava ali dodaje da u našem regionu nije teško biti najbolji.

“Dobro je što nas EU podržava ali bi bilo bolje da sami nosimo inicijativu saradnje sa komšijama i da mi budemo ti koji znaju kako da razvijamo grad, selo, državu a ne da čekamo neko da nam dođe sa strane i posreduje u razgovoru” kazao je Iković.

Ostavite komentar

Leave a Reply

Društvo

DOO za Uzgoj, zaštitu i lov divljači i riba Danilovgrad podnio krivičnu prijavu zbog krivolova na rijeci Zeti

Published

on

By

Pratite portal Volim Danilovgrad na Facebook-u, Instagramu i Tviteru.


DOO za Uzgoj, zaštitu i lov divljači i riba Danilovgrad,  je podnijela krivičnu prijavu protiv NN lica koja je u toku prethodne nedelje strujnim agregatom lovila ribu u rijeci Zeti.

U nastavku prenosimo prijavu, koju nam je dostavio Kabinet predsjednika opštine Danilovgrad:

“U saznanju smo da je dana 20.09.2021 godine na portalu  Volim Danilovgrad objavljen snimak NN lica koje u čamcu zelene boje navodno vrši nedozvoljen izlov ribe na rijeci Zeti, opština Danilovgrad, dok se iz snimka ne može zaključiti tačna lokacija kretanja čamca, lokacija, kao nio identitet lica.

Zbog osnovane sumnje da se radi o nedozvoljenom izlovu ribe, nedozvoljenim sredstvima, podnosimo krivičnu prijavu protiv NN lica u cilju preduzimanja mjera i radnji iz Vaše nadležnosti, a u cilju utvrdivania tačnog činjeničnog stanja.

Napominjemo da naši službenici preduzimaju sve mjere i radnje u cilju identifikacije i utvrdivanja činjeničnog stanja vezano za navedeni dogadaj i u potpunosti Vam stoje na raspolaganju i u cilju postupanja po navedenom događaju.”

NASTAVI SA ČITANJEM

Društvo

Konkurs za stipendije najboljim studentima i postdiplomcima

Published

on

By

Pratite portal Volim Danilovgrad na Facebook-u, Instagramu i Tviteru.


Sekretarijat za lokalnu samoupravu i društvene djelatnosti opštine Danilovgrad raspisao je konkurs za dodjelu stipendija za studijsku 2021/2022. godinu talentovanim studentima osnovnih i postdiplomskih studija (magistarskih i master studija).

Pravo na stipendiju imaju studenti koji su položili ispite iz prethodne godine studija i postigli prosječnu ocjenu najmanje 9 (devet), da su crnogorski državljani, imaju prebivalište u opštini Danilovgrad najmanje godinu dana, prvi put su upisali semestar studijske godine, nijesu gubili nijednu godinu tokom studija i nijesu u radnom odnosu.
Stipendija se dodjeljuje za jednu studijsku godinu i isplaćivaće se mjesečno, za deset mjeseci studijske godine.

Kandidati koji konkurišu prilažu: prijavu na Konkurs, izvod iz matične knjige rođenih, kopiju lične karte i dokumenta kojima dokazuju ispunjenost uslova za dodjelu stipendije.

Uz uvjerenja o studiranju koja su izdata na stranom jeziku potrebno je dostaviti prevod ovlašćenog sudskog tumača.
Dokumenta koja se dostavljaju kao dokaz o ispunjenosti uslova moraju biti original ili ovjerene kopije.

Rok za prijavu na Konkurs je 30 dana, počev od 22.09.2021. godine, zaključno sa 22.10.2021. godine.

Nepotpune i neblagovremene prijave neće se razmatrati. Dostavljena dokumenta se ne vraćaju.

Prijava na Konkurs može se preuzeti na pisarnici ili sa sajta opštine Danilovgrad. Tražena dokumenta potrebno je, u zatvorenoj koverti, sa naznakom “KONKURS ZA STIPENDIJE”, predati neposredno na pisarnici Opštine Danilovgrad ili poslati poštom na adresu: Opština Danilovgrad, Sekretarijat za lokalnu samoupravu i društvene djelatnosti, Trg 9. decembar, 81410 Danilovgrad.

Sva bliža obavještenja i informacije u vezi sa Konkursom mogu se dobiti u Sekretarijatu za lokalnu samoupravu i društvene djelatnosti na broj telefona 020/812-008.

NASTAVI SA ČITANJEM

Seljak.me i VD

Danilovgrad
15°
Ведро
06:3218:39 CEST
Осећај: 14°C
Ветар: 14km/h ENE
Влажност: 51%
Притисак: 1019.64mbar
УВ индекс: 0
ПетСубНед
26/12°C
29/14°C
30/17°C

Facebook

Najčitanije